Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2008.

15:16

Mark Hjuz novi menadžer Man.Sitija

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Engleski fudbalski prvoligaš Mančester Siti imenovao je u sredu Marka Hjuza za novog trenera. Nekadašnji trener Blekburna zameniće na klupi Premijerligaša bivšeg selektora Engleske Sven-Jorana Eriksona. Hjuz ima 44 godine, a u igračkoj karijeri nastupao je za velikog gradskog rivala Sitija, Mančester Junajted.

Hjuz je otišao iz Blekburna posle četiri godine na čelu kluba pošto su u utorak dogovoreni uslovi sa klubovima. Erikson je u ponedeljak napustio Siti posle sporazumne odluke.

"Oduševljen sam što mogu Marku da poželim dobrodošlicu. Mi ga vidimo kao najsjajnijeg mladog trenera u ovom sportu i on je bio naša prva želja za ovaj posao", rekao je izvršni direktor Sitija Gari Kuk.

Vlasnik Mančester sitija Taksin Šinavatra priznao je da se nemilosrdno poneo kada je "otkačio" Eriksona.

"Ovo je uzbudljivo vreme za Mančester Siti i nadam se da će navijači razumeti da delimo iste ciljeve. To nekada znači da treba da se donesu nemilosrdne odluke", rekao je Taksin.

Hjuz je odigrao 72 utakmice za reprezentaciju Velsa, a sutra će biti zvanično predstavljen u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve