Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.05.2008.

23:37

Mančini i zvanično otpušten

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Italijanski fudbalski šampion Inter otpustio je trenera Roberta Mančinija, saopšteno je u četvrtak uveče iz tog kluba. Mediji su naveli da će Mančinijev naslednik na klupi mlanskog kluba najverovatnije biti bivši trener londonskog Čelsija Žoze Murinjo. Portugalski stručnjak je sa Čelsijem osvojio dve titule prvaka, 2005. i 2006. godine, a iz tog kluba otišao je zbog neslaganja sa vlasnikom Romanom Abramovičem.

Murinjo je u decembru izjavio da ne želi da bude selektor Engleske, i da bi više voleo da trenira klub iz italijanske ili španske lige.

Mančinijev ostanak u klubu bio je neizvestan nakon poraza milanskog tima u osmini finala Lige šampiona od Liverpula u martu, kada je sada već bivši trener Intera, rekao da želi da napusti tu ekipu na kraju sezone.

"Fudbalski klub Inter saopštio je Robertu Mančiniju da je otpušten, posebno zbog izjava koje je davao posle utakmice sa Liverpulom", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Mančini je kasnije izjavio da "nije baš tako mislio", i naglasio da je sve to rekao jer je "osećao veliku bol" zbog ispadanja iz Lige šampiona.

Predsednik Intera Masimo Morati je u utorak održao kratak sastanak sa Mančinijem, i posle dva dana spekulacija, klub je objavio ovakvu odluku.

Mančini je sa Interom osvojio tri uzastopne titule prvaka Italije, a ove sezone su u neizvesnoj završnici osvojili "skudeto", iako su plavo-crni u februaru imali 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Inter je 1964. i 1965. godine osvojio Evropski kup, ali od tada plavo-crni nisu napravili zapažen rezultat u evropskim takmičenjima.

Bivši trener Intera se nije dobro slagao sa medicinskim osobljem u klubu, jer je kritikovao njihov način rada, a sa Moratijem je došao u sukob jer nije pružao dovoljno prilika za igru Portugalcu Luišu Figu.

Mediji su naveli da je Mančini jedan od najozbiljnijih kandidata za trenera Čelsija, nakon što je londonski klub prošle nedelje otpustio Avrama Granta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve