Nova vest
Fudbal

Subota, 12.04.2008.

20:47

AJ: Verujem u Zvezdino proleće

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković zadovoljan je što je njegova ekipa smanjila zaostatak za liderom Partizanom, osam kola pre kraja Meridian Superlige. Posle pobede nad Bežanijom od 4:1 Janković je izjavio da je optimista. "Verujem u Zvezdino proleće. Mi smo u teškoj poziciji, jer zavisimo od tuđih rezultata, ali mislim da u ovih osam kola ima prostora da naš rival napravi kiks", rekao je Janković.

Trener "crveno-belih" kaže da njegovi igrači na početku meča nisu znali da je Partizan u Novom Sadu igrao sa Vojvodinom 1:1.

"Nismo znali rezultat iz Novog Sada, vodimo računa samo o svom rezultatu. Teško je igrati protiv rivala koji se dobro brane, i zaista nam nije potrebno da sebi psihološki otežavamo poziciju razmišljanjem o rezultatima protivnika. Da je Partizan napravio kiks, a mi propustili to da iskoristimo, bio bi to ozbiljan psihološki udarac za sve nas, i baš zato se trudimo da se koncentiršemo samo na svoj posao".

Janković je pohvalio pristup gostujuće ekipe.

"Bežanija je ekipa koja uvek pokušava da igra fudbal i na tome im treba čestitati. To su učinili i danas i dobro su se nosili sa nama, stvorivši nam probleme u prvom poluvremenu. Čak i sa igračem više oni su zadržali dva napadača u timu".

Trener domaćina kaže da je ključ pobede dobar pristup igri na startu drugog dela.

"Nisam zadovoljan pristupom posle prvog gola i zasluženo smo kažnjeni. Moram priznati da smo imali sreće, najpre zbog isključenja njihovog golmana, a zatim zbog gola postignutog u poslednjem minutu prvog poluvremena. Moram da pohvalim igrače zbog reakcije na razgovor sa poluvremena, jer su u prvih 10 minuta drugog dela rešili utakmicu".

Trener Bežanije Ljubiša Stamenković zadovoljan je igrom svog tima.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Mislim da je publika, uključujući i televizijski auditorijum, videla lepu utakmicu, a čak i posle četvrtog zvezdinog gola i mi i oni imali smo lepe akcije i šanse za gol. Mi smo mnoge bodove izgubili i na utakmicama sa slabijim rivalima, pa za ovima sigurno nećemo mnogo žaliti".

Stamenković je objasnio da je njegova ekipa bila znatno oslabljena na Marakani.

"Imao sam velike probleme pri sastavljanju tima, pored šest ranijih povreda u petak je iz istog razloga iz ekipe ispao i Soma. Mislim da smo se u prvom poluvremenu dobro držali, ali se onda dogodilo isključenje, a koncentracija nam je popustila u ključnim trenucima, pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve