Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

14:36

Jokanović:"Bežaniju samo pobediti"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović najavio je da će njegova ekipa pokušati u meču 21. kola Meridijan Superlige protiv Bežanije da što pre reši pitanje pobednika. "Imamo jasan cilj, a to je pobeda, ali neće biti lako. Bežanija će verovatno pokušati da nam pravi probleme iz kontranapada, ali daćemo sve od sebe da što pre rešimo utakmicu", rekao je Jokanović novinarima u Beogradu. Trener Partizana ocenio je takođe da su početak prolećnog dela sezone obeležile čudne sudijske odluke u korist Crvene zvezde.

"Ovo je poslednji put da pričam o suđenju. Možda sam ja nov u ovome, ali podsetiću vas, ovaj 'hleb' jedem od 1985. godine", rekao je Jokanović novinarima na stadionu.

Trener lidera prvenstva istakao je da neće dozvoliti svojoj ekipi da se optereti zbog trke za titulom.

"Taj pritisak je sastavni deo našeg posla i sa tim moramo da naučimo da živimo. Mislim da ekipa igra bolje iz dana u dan, a i mi znamo žašto se borimo", kazao je Jokanović.

"Sa druge strane, nama u Kuli su svirana dva ofsajda kod čistih situacija, a nije dosuđen ni očigledan penal", dodao je trener lidera prvenstva.

Jokanović je istakao da ove kritike ne želi koristi kao alibi i dodao da ga ne zanima to što će možda biti kažnjen zbog komentara.

"Ne želim u sudijskim greškama da tražim opravdanja, ali čini mi se da niko osim mene nije primetio ove stvari. Neverovatno je da se u samo dve nedelje se dogodi ovoliko spornih situacija, teško da je to samo slučajnost", objasnio je Jokanović.

Napadač Partizana Lamin Dijara ocenio je da je obaveza njegovog tima da pobedi ekipu koja je poslednja na tabeli Meridijan Superlige.

"Biće ovo teška utakmica, ali naša obaveza je da osvojimo tri boda. Teško mi je što već na četiri meča nisam dao gol, ali to nije ono o čemu razmišljam, već samo o uspehu ekipe", rekao je Dijara.

Protiv Bežanije najverovatnije neće igrati Stevan Jovetić i Marko Jovanović jer se još nisu u potpunosti oporavili od starih povreda, a Jokanović će naknadno odlučiti da li će Almani Moreira propustiti utakmicu zbog žutih kartona.

Jokanović je kazao da se u prva tri kola desilo "mnogo čudnih situacija".

"Nije svirana 'ruka' Ibrahima Gaja pre prvog gola Zvezde u derbiju, kada nije sviran ni penal Dušana Baste. Nije sviran penal za OFK Beograd kada su igrali protiv njih, a u kupu protiv Čukaričkog poništen je gol domaćih i izjednačili su posle 90. minuta", rekao je Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve