Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.01.2008.

21:51

Kačar konačno potpisao za Hertu

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Gojko Kačar od utorka je i zvanično novi član Herte iz Berlina. Nakon Brazilca Rafaela, Kačar je i drugo veliko pojačanje Herte za ovu zimu. On je sa klubom potpisao ugovor do 2012. godine. Uprava Herte je na konferenciji za štampu u utorak najavila potpisivanje Kačara kao "proces podmlađivanja tima", ali uprkos tome što ima tek 20 godina, Kačar nije samo igrač na kojeg će se oslanjati u budućnosti. "Gojko je mlad igrač, ali sa dosta iskustva, koji nam u tim donosi i dobar stav. Moći će odmah da nam pomaže."

Trener Herte Lusijan Favr slaže se sa navodima uprave, i navodi da je najjači kvalitet mladog Kačara upravo raznovrsnost i svežina koju donosi igri kluba.

"Gojko bi mogao da igra na skoro svakoj poziciji. Možemo ga pomerati po defanzivnoj zoni, ali bi se snašao i kad treba da se ide u napad. Potrebni su nam takvi igrači", izjavio je Favr.

Kačar, igrač "univerzalac", ipak najviše preferira da nastupa na poziciji zadnjeg veznog igrača, ali tvrdi da u klub nije došao da postavlja uslove.

"Igraću tamo gde mi trener kaže da treba. Važno je da je sad sve došlo na svoje mesto. Najviše sam želeo da dpđem u Hertu, kao i da zaigram za reprezentaciju", izjavio je Kačar, koji je odmah nakon konferencije za štampu otišao na prvi zvanični trening sa novim klubom.

Kačar će u Herti nositi dres sa brojem 44, jer tvrdi da mu je 4 srećan broj, ali pošto dres sa brojem 4 već nosi Stiv fon Bergen, morao je da nađe alternativu.

No, srpski fudbaler veruje da bi "44" onda možda mogao da znači i "duplu sreću" za njega.

Zanimljiv je podatak da Kačar upravo za četiri dana, 26. januara, slavi svoj 21. rođendan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu