Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.01.2008.

21:20

Fejsa sada "hoće samo u Hertu"

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Mladi fudbaler Hajduka iz Kule i reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa vratio se iz Nemačke i, umesto sa se pojavi na pregovorima sa Partizanom, obratio se javnosti u Kuli. Fejsa je rekao da želči da ode u Hertu, nije pominjao Partizan ali je objašnjena i trenutna situacija – Kuljani ne mogu da prodaju Fejsu dok se ne reši problem sa Mecom zbog ugovora koji je mladi fudbaler potpisao prethodnog leta.

"Hoću u Hertu. Bio sam u nemačkom klubu, trenirao, mnogo mi se svidelo tamo, a i lepo su me prihvatili i za kratko vreme zavoleli," rekao je Fejsa koji je nedavno izjavio da "želi samo u Partizan" i objasnio zbog čega je još uvek igrač ekipe iz Kule, "Ugovor ne bih potpisivao dok se ne reši spor sa Mecom."

Finansijer Hajduka Nikola Džomba potvrdio je da Fejsa neće u neki od klubova iz Srbije.

"Ispoštovaćemo želju našeg igrača. Hajduk neće pregovarati ni sa jednim klubom, niti smo to radili dok je bio u Berlinu, sve dok se ne reši spor sa Francuzima. Ne želimo da takav biser bude suspendovan. Dakle, Ljuba će trenirati sa našim igračima, a kad dobije zeleno svetlo od Meca, kontaktiraćemo Hertu. Tek ako se ne dogovorimo sa Nemcima, pričaćemo i sa drugim zainteresovanim klubovima," rekao je Džomba a prenosi 'Sport' od srede.

Džomba je rekao i da Hajduk ima potrebnu dokumentaciju koja je valjana i saglasanost FIFA da Fejsa pređe u neki drugi klub i izneo svoje viđenje odnosa sa Hertom.

"Došlo je do malih problema u, inače, dobrim odnosima. Naime, u Herti garantuju da Fejsa ne može da bude suspendovan, a mi smo tražili da Nemci kao garanciju za tu tvrdnju polože četiri miliona evra u našu banku, da te pare ostanu Hajduku ako bude suspenzije. Nisu na to pristali, a mi nismo Herta, ni Real, da možemo da reskiramo da izgubimo ovakvog igrača," kaže Džomba.

Mec je podneo komisiji FIFA prigovor oko prelaska Ljubomira Fejse u Hertu, o čemu je upoznat i FS Srbije.

"Dobili smo zvanično pismo iz Švajcarske, u kojem stoji da se pred sudom FIFA vodi spor između Meca i Hajduka, pošto je Fejsa, po njihovim navodima, potpisao ugovor sa francuskim prvoligašem," kaže Zoran Laković, generalni sekretar FSS.

Odluka o mogućem odlasku Fejse očekuje se pre kraja prelaznog roka, a dok ne bude doneta igrač neće moći da ode iz Hajduka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu