Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.01.2008.

16:32

Liverpul na prodaju?

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Internacionalna investiciona kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Dubai Internacionalni Kapital“, navodi da je spreman da investira u kupovinu Liverpula, za kojeg je spreman da izdvoji 350 miliona funti. Kako navodi BBC, „DIC“ je osmislio taktiku kako bi klub preuzeo od postojećih vlasnika, Džordža Žileta i Toma Hiksa, ali navodni dogovor je ugrožen zbog promene planova „DIC-a“, koji više ne želi da otkupi samo 50% deonica koje drži Hiks, već i čitav klub. Na takve uslove Žilet i Hiks nisu spremni da pristanu.

"DIC" je bio blizu kupovine engleskog kluba u januaru 2007, ali se povukao nakon komplikacija oko pregovora sa Liverpulom, koji je napredovao u pregovorima sa Žiletom i Hiksom.

Ipak, interes kompanije za preuzimanje Liverpula ponovo je aktuelan, ali "DIC" pritom insistira da neće platiti više nego što su prvenstveno ponudili za klub.

Ekspert za finansije u fudbalu Džo Meklin za BBC je izjavio: "Trenutno je svima jasno da nam predstoji cenkanje za klub, i na razrešenje ćemo možda morati da čekamo nedeljama."

Ponuda "DIC-a", koja podrazumeva i preuzimanje obaveze izmirenja dugova Žileta i Hiksa, iznosi 350 miliona funti.

Žilet i Hiks su se našli na udaru navijača od trenutka kada su se zadužili da bi preuzeli klub, zbog pretpostavke da će otplaćanje dugova možda spasti na pleća kluba, uz visoke kamatne stope. Pored toga, briga navijača jeste i novi stadion koji Žilet i Hiks planiraju da izgrade, a koji bi trebalo da košta preko 350 miliona funti, kao i neslaganje Hiksa sa menadžerom Rafom Benitesom..

Navijači Liverpula će u ponedeljak organizovano protestovati protiv Žileta i Hiksa pred meč sa Aston Vilom.

Portparol Žileta i Hiksa je u četvrtak izjavio da je "svaki navod da će Amerikanci prodati klub netačan."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve