Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.10.2007.

19:57

Nerešeno na Enfildu, remi Boltona

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Liverpula i Arsenala igrali su 1:1 u derbiju 11. kola Premijer lige. Rezultat u sjajnoj utakmici odredili su golovi Stivena Džerarda na samom početku i Seska Fabregasa na samom kraju meča. Totenhem je nastavio sa očajnim nastupima u sezoni, pošto je pred novim menadžerom Huandeom Ramosom poražen od Blekburna na svom terenu – 2:1. Pobedu u gostima ostvario je i Evertona protiv Derbija – 2:0, dok je Zvezdin protivnik u grupi Kupa UEFA Bolton sa Aston Vilom igrao 1:1.

Arsenal i Mančester Junajted imaju po 26 bodova i gol-razliku +15 (Arsenal bolji zbog više datih golova), a sledećeg vikenda direktno će se sastati na Emirejtsu u nesumnjivo najatraktivnijem meču šampionata.

Blekburn i Liverpul su posle nedeljnih rezultata ušli u prvih 6, a Bolton i Totenhem su i dalje u zoni ispadanja.

Derbi na Enfildu počeo je savršeno za domaću ekipu, pošto je kapiten Džerard u sedmom minutu iz slobodnog udarca, po sredini živog zida, savladao Manuela Almuniju.

Ostatak meča pripao je londonskoj ekipi, koja je obeležila prva dva meseca sezone briljantnom igrom, koija je nagrađena serijom pobeda (14 u 15 mečeva sezona).

Adebajor i Rosicki imali su sjajne prilike za goste, ali su ih zaustavili Rejna i Hipija, dok je najbliži drugom golu za „crvene“ bio ponovo Džerard.

U drugom delu je Piter Krauč propustio dve prilike, ali je najbolju šansu imao Sesk Fabregas – Katalonac je pokupio loptu koja se posle Ebueovog udarca odbila od stative, ali je promašio iz čiste situacije.

Ipak, on se u 80. minutu iskupio kada je pokupio Hlebov pâs i poslao loptu ispod Rejne u bliži ugao za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije njegov udarac pogodio je prečku, pa je ostalo 1:1. I Arsenal i Liverpul su neporaženi, ali ih deli šest bodova zbog čak pet remija liverpulskog tima. Arsenal je u svakom meču sezone dao bar po gol.

Nikola Anelka, koji je nekad igrao i za „Crvene“ i za „Tobdžije“, nastavio ej da igra dobro za Bolton, ali bez mnogo uticaja na sudbinu tima. Njegov gol doneo je Vonderersima prednost protiv Aston Vile, ali domaćin nije uspeo da sačuva pobedu. Ekipu novog menadžera Garija Megsona kaznio je Luk Mur. Anelka je zbog povrede butnog mišića izašao 12 minuta pre kraja.

Teški dani za Totenhem nisu okončani odlaskom Martina Jola – izuzetno kvalitetna ekipa i dalje ne može da nađe samopouzdanje, pa je ponono poražena golom u nadoknadi vremena.

Huande Ramos je sa tribina gledao kako Robi Kin iz penala donosi prednost domaćinu početkom drugog poluvremena, ali su Beni Mekarti i Krostofer Samba preokrenuli rezultati, pa svi bodovi putuju u Blekburn.

„Pertlovi“ su prvi ispod crte, ispod njih je Bolton, a dno opet pripada Derbiju, koji je kod kuće izgubio od Evertona. „Karamele“ su demonstrirale standardnu čvrstinu, ali njihov prvi gol, strelac Arteta posle akcije Jagjelke i Jakubua, u rangu fudbala kakav igraju dva vodeća kluba u ligi.

Drugi gol postigao je Jakubu, koji je deset minuta kasnije povučen sa terena uz ovacije za veliki doprinos trijumfu. Treća pobeda na strani prebacila je Everton u gornju polovinu tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve