Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2007.

15:22

"U Jerevanu kao protiv Portugala"

Izvor: AS

Autor: AS

Default images

Četiri utakmice pre kraja kvalifikacija za šampionat Evrope reprezentacija Srbije ulazi u mečeve koje praktično mora da dobije da bi naredne godine otputovala u Austriju i Švajcarsku. Rivali nisu atraktivni po imenima, u subotu uveče se gostuje u Jermeniji, a u sredu u Azerbejdžanu, ali značaj utakmica je izuzetan.

"Za ovu utakmicu pripremaćemo se kao da igramo protiv Portugala. To ne znači da se na ranijim utakmicama protiv manje zvučnih ekipa nisam pripremao na isti način, već samo želim da naglasim koliko je bitna koncentracija u ovim mečevima", izjavio je prvi golman srpskog tima Vladimir Stojković.

"Nije mi problem što ću igrati sa mlađim igračima u odbrani. Navikao sam se da igram i sa iskusnijim fudbalerima, poput Krstajića, Vidića i Dragutinovića, a već dosta dugo poznajem Stepanova, Biševca, Ivanovića, Tošića... Što se terena tiče, navikao sam da igram na svakakvim terenima, kakav je njima, takav je i nama, samo ne bih voleo da zbog lošeg terena jedna lopta presudi", dodaje golman Sportinga iz Lisabona.

Ispred sebe golman srpske reprezentacije imaće izuzetno mladu defanzivnu liniju. Zbog izostanaka Krstajića, Vidića i Dragutinovića, koji je na svoj zahtev došao u Beograd da trenira sa ekipom, Stojković će sarađivati sa saigračima iz mlade reprezentacije ali to nisu igrači koji nemaju iskustva, naprotiv.

"Više se u reprezentaciji ne radi o tome koliko ko ima godina, već koliko je ko dobar. I mi imamo dovoljno iskustva i više nismo toliko mladi igrači. Najvažnije je da zavisi od nas samih da li ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Po meni, u ovom trenutku važniji je meč sa Jermenijom. Mislim da ne bi trebalo razmišljati o Azerbejdžanu, dok se ne završi ta utakmica", rekao je Branislav Ivanović.

Zbog povrede, centarfor Milan Jovanović se vratio u Belgiju, pa je tim oslabljen i u napadu. Reprezentacija na sedmodnevni put za Jerevan i Baku putuje u četvrtak, posle jutarnjeg treninga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve