Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.10.2007.

12:15

Jakšić: "Suđenje na derbiju u redu"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Posle 131. večitog derbija digla se velika prašina zbog suđenja. Crvena zvezda se žalila što joj zbog starta Rukavine nad Koromanom nije dosuđen penal i što je sudija isključio dva njihova igrača. Delegat na meču je bio dugogodišnji fudbalski radnik Blagoje Jakšić čije se mišljenje dijametralno razlikuje od onih koja su do sad stigla sa raznih strana.

"Sve izrečene opomene (kartoni) i isključenja su pravilna, a glavni arbitar Stanković imao je ujednačen kriterijum. Sudijska četvorka ovu tešku utakmicu uspešno je privela kraju. Nije bilo materijalne povrede pravila igre", napisao je u protokolu delegata Jakšić.

Jakšić je prijavio Nenada Jestrovića zbog nesportskog ponašanja. On je, kako stoji u zapisniku, u 90. minutu, pošto je glavni arbitar pokazao crveni karton Lukašu, prišao mestu gde sedi delegat i obratio mu se rečima: „J...m vas sve u usta”!

Evo i zvaničnih navoda zašto su podeljeni žuti i crveni kartoni:

Partizan: Žuka – igranje rukom, Jovetić – povlačenje protivnika. Oni su zaradili žute, a objašnjenje za isključenje rezervnog golmana „crno-belih” Aleksandra Radosavljević je ovakvo: „psovanje i pretnje golmanu gostujuće ekipe”.

Crvena zvezda: Milijaš – nedozvoljen start, Ranđelović – nesportski prigovor. Crveni kartoni: Koroman – druga javna opomena, Lukas – ustajanje sa klupe, pretnje glavnom sudiji, šutiranje flaše, psovke...

Dok je Goran Negić, predstavnik Crvene zvezde, napisao da je „sudija Stanković u sasvim fer i korektnoj utakmici pogrešio što u 53. minutu nije dao crveni karton Rukavini posle prekršaja nad Koromanom i njegovo suđenje kulminiralo kad je pokazao crvene kartone dvojici najboljih igrača Crvene zvezde”, Partizanov zvaničnik Marko Vjetrović je o suđenju napisao: „Bez primedbi”.

Problemi su se nastavili i posle meča.

Delegat Jakšić sa komesarom za bezbednost Đurovićem i direktorom Partizanovog stadiona Stjepanovićem na licu mesta, po završetku utakmice, je konstatovao i zapisao u protokolu da su u svlačionici gostujućeg tima polomljena vrata, dok su vrata na kupatilu izbušena kramponima. Do ovog zaključka se došlo jer su na ovim drugim vratima ostali tragovi od trave, što navodi na pomisao da je neko „šutnuo” vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve