Fudbal 84

Sreda, 03.10.2007.

12:15

Jakšić: "Suđenje na derbiju u redu"

Jakšiæ: "Suðenje na derbiju u redu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

grobar N

pre 16 godina

Za “super pismene” redstarovce od nepismenih Grobara jedno znacajno objasnjenje. Nazivi navijackih grupa Cigani I Grobari datiraju jos od 60-tih godina i birani su prema boji klubova, ali tako da budu uvredljivi za one kojima se pripisuju. Zbog njihove crvene drecece boje komsije su dobile naziv Cigani, koji, znajuci ovu cinjenicu, nije uvredljiv za Romsku naciju, a Partizanovci, zbog crne boje Grobari, kao da se elegantna crna boja nosi samo na sahranama, a ne i na posebnim svecanostima. Ali tako je. Masta kumova bila je na niskom nivou i ovi nazivi su ostali do danas, mada je Arkan, samovoljnim prisvajanjem vec odomacenog naziva Delije za igrace i navijace KK Partizan, uz zdusno odobravanje dominirajuce prozvezdaske stampe ovo ime pripisao rotesternovcima. Tuzno i smesno, iako jos uvek u napustenoj Sportskoj hali na Novom Beogradu odzvanja pesma “Igrale se delije, na sred zemlje Srbije”, upucene onovremenim venzemaljcima Kici i Praji.

Jovan

pre 16 godina

Da zatvorimo knjigu. Jos niko nije zbog ovakvih stvari ponistio utakmicu, i sve je u domenu famoznog slobodnog sudijskog uverenja. Zvezda ima bolji tim, to je u derbiju izbilo na videlo, ali dok Koroman pocne da misli vise na igru, a manje na sudjenje (mlatara rukama i kad se igra po Evropi), prodje prvenstvo. Partizan ima dobrog i perspektivnog trenera, a Dijaru je tesko pratiti cim mu das prostor, ali u prvoj ozbiljnoj utakmici jurio je rezultat i imao manje sansi. Kada se o sudjenju ovoliko prica, znaci da nije bilo sjajno. A taj Jaksic je fudbalski politicar, pa njegovim recima ne pridajem nikakav znacaj

SiouxNS

pre 16 godina

Pitam se sto pojedincima smeta sto i "neutralni" ljubitelji fudbala( eto i novosadjani) komentarisu sudjenje?? Pa ovo je prvenstvena utakmica, dakle tice se svih! Sudija je odsvirao kraj, picite dalje, prvenstvo jos nije gotovo. E da, ovi sto prizivaju strane sudije...aj da uz sudije ubacimo i po koji evropski tim,a mozemo i evropske navijace...pa svi lepo da ih gledamo preko tv-a. More, jadni smo...to je jedina cinjenica!! Kada smo ,najbolje odigran derbi u poslenjih par godina, uspeli sj.....!

гробдогроба

pre 16 godina

@Apis

Дечко, мало касно си се родио да би био тако ауторитативан. Звездаши су били "Цигани" још док је Аркан био на привременом "раду" у иностранству, тј. седамдесетих година (могуће и раније, али за ово одговорно могу да тврдим). Зато не бенави ту о неписмености, кад порастеш, каш'ће ти се само.

Rohe

pre 16 godina

@zvezda mi je sve

Pa sta ako navijaci psuju zvezdine intelektualce. Ti decko ocigledno zaboravljas MNOGOBROJNE utakmice reprezentacije kada ste sa severa pljuvali,psovali i gadjali Savu Milosevica(koga inace niste ni na derbijima vredjali). Spominjete ovde navijace PARTIZANA , kao oni divljaci, huligani, prostaci. Kao nemozete da verujete sta smo u Mostaru uradili!!!!?? Pa pogledajte zlezdini navijaci sta je bilo poslednje dve godine u finalu basketa na vasoj tribini. Sto policija nije reagovala? A gde su Banat, Kula .... neredi? Inace PARTIZAN je trebao da dobije.

Hrkljus

pre 16 godina

@stvarno si posten

A ti stvarno nemas ni 100 grama mozga u glavi! Pa kakve veze ima sto nije bila stopostotna sansa, bio je zadnji igrac odbrane. Pa po tome ako Poslednji igrac namjerno srusi napadaca na 30 metara od gola nije crveni jer ovaj nije bio u stopostotnoj sansi. Otvori se zemljo!!! I Koroman je bio okruzen sa 3 partizanova igraca ali oni nisu stajali ispred njega i nisu ga mogli zaustaviti. Mozes onda racunati o ostalih 7 partizanovih igraca, bili su i oni oko Koromana, Neki blize neki dalje. Ajde pa tako

Joao

pre 16 godina

Znaci sudjenje bilo dobro... pa kad kaze strucnjak... onda da platimo ta vrata, dok ne dodju forenzicari da analiziraju krampone i travu...

Čavez

pre 16 godina

očekivali su oped neki penal ili gol iz ofsajda dobićete po tamburi na marakani biće oped 2-4! A niste se ni čuli na derbiju da se zna ko je gazda GROBARI

zigoljubitelj

pre 16 godina

moram priznati da razumem grobare
biga 7 godina nas nisu pobedili
mislim eeejj 7 godina!!!
teski su to kompleksi :(
jel moze neko da zaamisli da mi ne mozemo da dobijemo partizan 7 godina na nasem najvecem stadionu aka marakani?
ja bi se ubio momentalno :)
pa vi ni uz pomoc sudija ne mozete da dobijete!
ja vam porucujem ne brinite ima boga bice radosti putsicemo vas jos jednom u ovom stolecu ;)

Dushman

pre 16 godina

Pa ... jeste i Jovetic je trebao da dobije CRVENI, a i Bozovic jer je odbranio one suteve Jestro"GOL"a, a i Diara jer je CRNAC razume se, mozda je cak i juzna tribina trebala biti ispraznjena ... a mozda je trebalo da se igra i na neutralnm terenu i da se zabrani Partizanu da trenira 2 nedelje pre derbija i da se ZEMUNELO pokloni Zvezdi pa da se zove CIGANELO... E kada bi se sve to ispunilo nozda bi onda bilo OBJEKTIVNO SUDjENjE!!!!

Apis

pre 16 godina

@Razanka Stip i ostalo nepismeno groblje

Ime Cigani je nastalo od vas zbog nase slave Djurdjevdan. To je sve usledilo pocetkom 90tih.
Nakon velikih sukoba u 80tim izmedju grupa, na severu je Arkan kao vodja uspeo da ujedini sve (citaj ishamara i zavede red) pod imenom DELIJE. Ko ne zna tematiku nek ne brka loncice i izigrava pamet.

=======NORTH STAND==========

istokgroblje

pre 16 godina

E, onome što tvrdi da je rasizam nazivati Zvezdine navijače "Cigani", nema pojma (lepo mu reče ova Štipljanka). Nazivi "Cigani" i "Grobari" jesu nastali kao uzajamne uvrede, ali su ih obe navijačke grupe u starom mangupskom maniru orisvojile radi neutralisanja uvrede. Istina, Zvedinim navijačima je to manje prijalo (i ako ćemo pravo, tu se može i tražiti neki trag rasizma), ali da sam jedan od njih, meni bi bila veća sramota da koristim ime koje im je dao Arkan u najmračnija vremena. Iako ih ne podnosim, Zvezdaše koji se ne stide nadimka "Cigani" poštujem, kao veliki Grobar poštujem, "Delije" nikada.

Zvezdas

pre 16 godina

@(ZeljkoPFC, 3. oktobar 2007 13:26)
Aj da se kladimo da sam procitao vise knjiga nego sto ti znas da postoje, kao i tvoje groblje.

ziii

pre 16 godina

Evo ovako da kazem vatreni sam navijac Partizana i bivsi sudija…
Ali ipak ne mogu da verujem da delegat koji je delegiran za derbi moze toliko da ne zna o fudbalu i da kaze da je sudjenje bilo dobro.
Krenucu od onog starta Rukavine nad Koromanom – Retko koji sudija bi u toj situaciji dodelio crveni karton, ali najmanje sto je mogao je zuti , zasto nije nista svirao???? Mozete primetiti da na pocetku duela izmedju Koromana i Rukavine dolazi do remplovanja, Koroman ga je “otresao” i Rukavina ga posle toga rusi – verovatno je sudija video remplovanje, ali posle toga od jednog igraca Partizana nije video duel do kraja (sto ga neopravdava) i pomislio je da Koroman simulira (govorim iz iskustva) i on je u tom trenutku bio ubedjen da Koroman simulira i zato zbog ucestalih primedbi Koromana dodelio mu je do kraja utakmice crveni.

Zuka je zasluzio 2-gi zuti tj. crveni karton kratko i jasno

Moram da kazem jednu sitvaciju kada je Milijas uzeo loptu Sikimicu uz faul i posle toga imao priliku iz kontre da da gol. Ili igranje rukom Jestrovica…

U svakom slucaju sudjenje je bilo ocajno, nije toliko islo na stetu Zvezde koliko je u 2 situacije Zvezda drasticno ostecena.
Ali tako je i Partizan bio ostecen na prolece (proslo prvenstvo) pa niko nista, to je sastavni deo igre. Bitno je samo da li neko namerno ili slucajno pogresi.

Ali znate sta je glavni problem sto su nasi igraci toliko uzbude na derbiju i pocnu da ispoljavaju svoju crnu stranu licnosti (Smiljanic, Koroman,Nadj,Gurovic,Jestrovic, Kralj, Pantic…)

Milan

pre 16 godina

Zbog onoga sto se dogodilo Partizanu FSS bi trebao da primenjuje oštre za ispade navijača. Pa kad bi FSS posle derbija i Zvezdi i Partizanu počeo da oduzima bodove zbog bakljada,ulaska navijača na teren,vređanja na rasnoj osnovi... pa kad bi Zvezda ili Partizan posle derbija imali minus bodove onda bi se i klubovi i navijači zamislili.
Ali do toga nece doci jer su u savezu svi poltroni Zvezde i Partizana.

movas

pre 16 godina

Aman, o kakvom "kosmičkom faulu" Rukavine nad Koromanom pričate? Bilo je "čupkanje" obostrano, samo kada je došao red na Rukavinu - Koroman, i inače konfliktna ličnost, prznica i loš glumac, se BACIO! I to pogrešno: unapred, kako bi dotakao šesnaesterac, umesto da je zaista povučen toliko da bi se srušio - kada je trebao pasti unatrag. Očigledno ružna simulacija - a sudija jeste pogrešio što mu nije dao žuti karton! Pre neku noć, na jednoj kvalitetnoj utakmici iz Engleske, u šesnaestercu - dva puta jače je potegnut napadač - ali je i on pokušao da "doradi" i - dobio žuti karton.
U svoj ovoj prepisci izmedju vrlina Zvezde i Partizana - čudo kako je kratko pamćenje, zaboravlja se ona crna i najcrnja epizoda na Zvezdinom stadionu, kada je od IGRAČA i REDARA Zvezdinih - napadnut i pretučen naš najtrofejniji trener - Tumbaković...
Zvezda je u svojoj moći večito debelo koristila, često i neskrivenu pomoć sudija, ali - postalo je to normalno, a kada se pojavio čovek koji sudi po savesti - orkestar je zacvileo...
Bedno!

dare

pre 16 godina

Kakav Jaksiic bre?Grobari bre srecni sa bodom ulecu u teren, pale baklje.A ovaj Rangers je bas losa ekipa za razliku od petah tikve i artmedije

Loshmi

pre 16 godina

gledao sam sinoc na SOS kanalu komentare onog topalovica i rake djurovica koji su svaki sporni detalj na derbiju pogledali po 3,4 puta iz razlicitih uglova i jedini veci previd sudije je bio start rukavine kada je oboren koroman(prekrsaj na 18 metara od gola i zuti karton jer nije poslednji igrac odbrane)...mogao je da bude i penal za partizan kada je lazic oboren(samo prenosim njihove reci)...lukas je dobio crveni jer nije imao dres(koji mora da nosi radi identifikacije)ispod trenerke a kada je cetvrti sudija zatrazio da pokaze dres on je odbio i iz tog razloga je dobio crveni...bilo je jos mnogo komentara oko zukinog starta za drugi zuti(koji je realno trebalo da dobije i automatski i crveni)ali ga nije dobio jer je sudija napravio kompenzaciju zbog prvog zutog koji mu je prestrogo pokazao...sve u svemu sudjenje je bilo sasvim korektno i niko nije ostecen.samo jos komentar za ponasanje koromana i jestrovica:prvi neka se vrati u redove ruskog drugoligasa a u slobodno vreme neka cepa drva u sibiru i psuje se sa lokalnim bacuskama...jestrovic neka se fokusira na slusanje orijentalnih pesama i igranje sa trbusnim plesacicama jer za bolje nije cim su ga sutnuli i iz takve lige kakva je UAE...pozdrav svim objektivnim ljudima koji vole sport

zvezda mi je sve

pre 16 godina

@zeljkoPFC
Doticni gospodin Vujosevic moze da procita, a i da napise koliko god knjiga mu volja, ali je on jednostavno prostak sto pokazuje na svakoj utakmici i ti to vrlo dobro znas. Na veliku zalost to se ne sankcionise isto kao sto se ne sankcionise i prebijanje sudije od Danilovica i njega, isto kao sto se ne sankcionise vise nista uopsteno u nasem sportu i zato i propada... Jer ljudi poput tebe mogu da hvale jednog prostaka koji nije bas sasvim ni normalan, a pitajte i iklu Loncara zasto je otisao iz partizana i sta se sve desavalo... A to sto vi ne znate je zaista vas problem...
@SMILJANIC
Vidi covece, ne kazem ja da ovi iz Zvezde nisu psovali, vec da i vasi psuju, ali to je sasvim normalna pojava u sportu, pa pogledaj samo bilo koji mech Manchestera i gledaj Runija, Ronalda, Teveza (koji sve vreme psuje na spanskom, dok Ronaldo koristi portugalski)... Isto to rade i Italijani, ali poenta je bila u tome sto je jedan vash pametnjakovic napisao kako su samo ovi iz Zvezde "prosti"... A Smiljanic je inache krajnje inteligentan i dobro predvidja buducnost - "nikada necu izgubiti od Zvezde"... I sta bi???
Zvezda mi je sve, Zvezda zivot je...
P.S. I Gurovica ne spominjite, nemate vi prava nikome (bas kao sto to nemaju ni Zvezdini navijachi) da vredjate familiju i decu... I da, smislite bar jednom svoju pesmu, KOMPLEKSASI

petar

pre 16 godina

Jako,jako interesantni komentari,ali da ja ne bih cekao odgovor disciplinske komisije,ja ti lepo u nedelju ujutro porani i pravo do jednog "bivseg" saveznog sudije,nije mu obnovljena licenca,covek nije imao ili nije hteo da da 40.000 evra koliko mu je trazeno da bih mu bila produzena licenca,covek je ok lik,mada mu je mana sto privatno navija za zvezdu,ali kao i svaki realni navijac u ovoj zemlji kada je video kakva je stvarna situacija u fudbalu i da se za mnogo manje stvari gubi glava,covek od tada se ne deklarise i zvezdu prati samo kod kuce na tv-u.
Na moje pitanje "ciji je Dragomir Stankovic?", stize ovakav odgovor,citiram:"da ne ispadne da sam za ove ili one,mada znas ko mi je drazi,reci cu ti samo da pogledas na kojim je utakmicama bio delegiran ,i kakvi su bili konacni ishodi!"


Na moje insistiranje da cujem to od njega jer nemam nameru da prekopavam po netu sta je sve sudijo pomenuti sudija,rekao je da ga je maltene zveda delegirala!

Mozda se covek oteo kontroli.
I,da ne zaboravim,kako mi rece zvezda i partizan nikada nisu uspeli da se dogovore za derbi ali je zato svake sezone dogovora izmedju svih drugih i zvezde i partizana.
Toliko o tome!
E,da jesam navijac partizana,i da Rukavina je zaluzio crvendaca,to se odnosi na moje grobare!
Ko voli nek proveri i onako nam fali istrazivacko novinarstvo,mada cuvajte ljudi glave ovde se i za manje....svi znamo sta!

Milos

pre 16 godina

Zvezdi je zabranjeno da pobedi u subotu i zabranjemo joj je da osvoji prvenstvo u ravnopravnoj borbi sa svim ostalim protivnicima.Posle ovako sramotnog izvestaja delegata jasno je da Partizan mora da osvoji prvenstvo ove sezone!SRAMOTA!!!

El Gordo

pre 16 godina

Tacno tako,sudjenje je bilo extra.Ali prosle sezone nije,otkad se za udaranje igraca pesnicom dobija crveni karton i kad je dosad bio penal kad se s'ledja obori igrac u sesnaestercu?Nije sudjen penal za tikvice 13 godina-pa ne moze penal na centru,mora se uci u kazneni prostor a to GG retko cini u derbiju.Takodje je trebalo ponistiti gol Milijasu jer dat sa vise od 20 metara,to protiv tikvica nije dozvoljeno.Znaci na derbiju je sudjenje bilo extra a prosle godine je GG bila tesko pokradena.
Nista vam ne vredi,vasi svemirci ce puci kao mehur sapunice,a prvak ce kao i dosad biti zna se ko.Neko rece da se duvamo duplom krunom,samo ne znamo kojom posto ih imamo DESET?
FORZA ZVEZDA,MISEVI U RUPU

Razanka Stip M.K.

pre 16 godina

Navijace zvezde niko ne vreca i naziva 'Cigani'vec je to nivni pravi i najstarii naziv i ime.A to sta su se oni stidili od svog imena i sta su se krajem osamdesetih prekrstile u delije to je nihov problem.

malo_realnosti

pre 16 godina

Nadam se da ce doci i taj trenutak da igraci Zvezde i Partizana odigraju kvalitetnu utakmicu bez izgreda na terenu i van njega, i da ce se na kraju sportski pozdraviti i cestitati boljem.
Takodje se nadam da ce i navijaci bar pokusati biti realni, i videti stvari onakvima kakve jesu, a ne u zavisnosti od toga koja strana je eventualno ostecena.
Sudijske greske su sastavni deo ovog sjajnog sporta, i sve dok ne postoji jasna tendencija, koja moze biti rezultat navijanja ili podmicivanja (u oba slucaja sudija treba biti otpusten sa tog posla), nema mnogo smisla komentarisati ga.
Utakmicu nisam gledao, ali po onom sto se moglo procitati cini se da je postojalo svega nekoliko spornih situacija. Cak i ako je sudijska procena u svim ovim slucajevima bila pogresna, tesko da bi se tu moglo govoriti o tendenciji.
Generacije koje dolaze su sve nekulturnije, i sve nepismenije, tako da verovatno ima materijala za iskljucenje polovine onih koji su na terenu (a i oko njega).
Cak i ako je sudija ostetio Zvezdu, siguran sam da je to Zvezdi vraceno u mnogim mecevima, tako da je krajnje neposteno zaliti se.
Partizanu je toliko penala sudjeno poslednjih godina (a bogami i sedamdesetih/osamdesetih), najvise u nasem fudbalu, da je krajnje neposteno zaliti se na nedosudjene penale u derbiju. Mozda ih nije bilo, a mozda i poslednje generacije nisu imali igrace koji su znali simulirati.
Osvrnucu se i na par komentara. Ako je golman Zvezde zaista tako reagovao prema navijacima (uzdizuci dva srednja prsta, kako je neko naveo), zasluzuje zestoku kaznu.
S druge strane stavljanje ruku iza usiju i nije neka nepristojna gestikulacija, i svakako ne moze opravdati rasisticke povike. U stvari nista ne moze opravdati rasisticke povike, to su ionako postupci degenerisanih osoba.
Nema smisla komentarisati sta bi bilo kad bi bilo, tako da su komentari o zadrzavanju igre ekipe koja je dvaput vodila i samim tim bila bliza pobedi zaista cudni. Zaustavno vreme, isto kao i regularno ne podrazumeva efektivnu igru.
Intenzivno pratim nas fudbal jos od sredine sedamdesetih, i redovno slusam zalbe navijaca Zvezde i Partizana (koji redovno drugacijim ocima procenjuju svaku spornu situaciju), i jos uvek mi je tesko da poverujem da oni ne shvataju da su to dva najvise favorizovana tima kod sudija u istoriji naseg fudbala.
Samim tim, nemaju moralno pravo da se zale na sudjenje.

Goran

pre 16 godina

...a da budemo malo realni i posteni pa da sami sebi priznamo da kod nas i dalje sve ide po starom obicaju. Nema veze da li smo pristalice Zvezde ili Partizana ali hajde da priznamo da sudjenje NIJE bilo kvalitetno! Nema veze ko je ostecen ili nije ali zar opet gutamo te folove kako je sve bilo u redu i kako je sudija odsvirao bez greske...Ama ljudi da je tako onda bi neki nas sudija sudio koju utakmicu u Evropi. Pa i dalje zivimo na komunjarskim principima lazi...NIJE BILO U REDU,KAZNA ZA SUDIJU,NIJE ZA DERBI...kada ce to neko kod nas da kaze???
Kvalitet fudbala je u usponu,vjerovatno su tome zasluzni stranci i povratnici,zasto FSS za sledeci derbi ne plati neko veliko inostrano sudijsko ime???

Opet ja

pre 16 godina

Pa naravno da je bilo u redu.
Zbog jednog nedosudjenog faula za ZUTI karton (ne za crveni - nije poslednji igrac odbrane), ne moze da se tvrdi da je bilo nekog direktnog uticaja na rezultat.Pre bi se moglo reci da je sudjenje bilo prilicno dobro,e sada sto se neko "navijacki" buni to je druga stvar...

krle

pre 16 godina

Ovakav izveštaj je zaista jeziv i vređa osnovnu inteligenciju svakog navijača, bio on Grobar ili Delija. Grešaka od strane sudije je bilo, to se na snimcima jasno vidi, a i svi priznati stručnjaci su to potvrdili. Ja ne želim da verujem da je to bilo namerno. Jednostavno, ko radi, taj i greši i to je sasvim normalno. Međutim, problem je u tome što ne postoji sistem odgovornosti za takve sudije i što oni ne trpe nikakve sankcije. A posle se čudimo što naše sudije ne sude evropske mečeve. Ako neko na ovaj način svira na derbiju, jasno je pokazao: 1.da ne poznaje osnovna pravila fudbalske igre 2.da ne može da snosi pritisak velikih utakmica i pojačane tenzije na terenu 3.da ubuduće treba da sudi samo nevažne utakmice ili utakmice druge lige, pa neka se kali. Isto je i u svakoj uspešnoj firmi-ko pravi brljotine i nanosi time štetu, umanjiće mu se plata, biće premešten na niže radno mesto ili će biti otpušten. Sigurno ga niko neće pohvaliti, kao što je gdin Jakšić uradio. Dakle, jedino jasnim sistemom odgovornosti i kažnjavanja možemo na površinu izbaciti kvalitetne sudije.

kiki

pre 16 godina

Najgori derbi do sada,izrežiran i ponižava jedini klub iz Srbije cije je ime na pobedničkom peharu Lige Šampiona,FK CRVENA ZVEZDA.
ZATO NEMA PUBLIKE NA NASIM TERENIMA...I NETREBA DA JE BUDE,SVE DOK SUDE OVAKVE SUDIJE I ZAPISNIK PIŠU OVAKVI DELEGATI.

Bojan Golić

pre 16 godina

Bitno je da si se ti Jaksicu najeo mesine (Koliki ti je podvaljak)i pokupio dobru dnevnicu.Ko vise pita struku?
gladni ste svega para para evo vam pare na pare

djomla

pre 16 godina

@NS-MARKO

Ne da mi je krivo sto nas ima tri puta manje nego vas i sto nisam clan tako divne i postene sportske porodice i familije navijaca, nego hocu da puknem od muke. Dete, da li ti shvatas koliko si nesrecan?

cacegrobar

pre 16 godina

Zasto li bi Partizan imao pomoc sudija a gani se zalili kad oni imaju sudiju u upravnom odboru! Sramota! Partizanu nije sviran penal 12 godina a zvezdi svaki drugi derbi bar jedan penal!

http://vrsf-caffe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=40

red star

pre 16 godina

Grobari svaki put kada se protiv vas svira penal cvilite do boga iako je po sto puta potvrdjeno daje ispravno dosudjeno. Provukli ste se na derbiju. Sto se tice sudjenja ako je neko gledao SOS crna tacka jasno se vidi da je Sikimic igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da je JUca zasluzio drugi zuti isto kao i Koroman (opravdano) i da Rukavina kao poslednji igrac nije dobio crveni kada je u Kontri zaustavio Koromana.Delegat moze da pise sta hoce da je sve bilo ok i da nisu navihacu utrcali na teren i da nije bilo bakljade sa jedne i druge strane i da nije bilo vredjanje Gaja, i da nije bilo uzvika "Vi ste niza rasa". Za sve postoji snimak gde se to sve jasno vidi. I sta cemo sad? Nikom nista.Dosao bivsi cinovnik FSJ i sve ce da izgladi>Kazne trojicu iz Zvezde zbog komentarisanja sudjenja.Pa u celoj Evropi treneri i kapiteni posle utakmice komentarisu sudjenje.Pa ne postoji fudbal zbog sudija.I jos nesto da sudija crveni Molini zato sto ispod trenerke nije imao dres. Po pravilniku za to se daje zuti

Jerez

pre 16 godina

Obicno ne ostavljam nikakve komentare vezane za nas proslavljeni fudbal, ali sad jednostavno moram.
Prosto mi je muka kad citam postove kojeraznih napaljenih toboz zvanih "navijaca" bez obzira za koji klub navijaju ili vole.
Da je sudjenje samo lose na ovom proslom derbiju, pa gde bi nama bio kraj!!!
Niko ne vidi sudijske greske na drugim utakmicama, a sto se derbija tice na svakom derbiju u poslednjih deset godina imalo je startova, gestova, psovanja i svakakvih drugih stvari bar za po 3 crvena sa obe strane.
Moje misljenje je da bi u interesu derbija, a i same lige i njene regularnosti trebalo za derbi meceve pozivati inostrane sudije, kao sto to Rusi rade, valjda onda ne bi bilo komentara da je sudija partizanovac ili zvezdas, vec bi sudjenje bilo na evropskom nivou, a i dobro bi doslo ovim mladim igracima da vide kako se sudi u Evropi, pa da posle ne masu rukama, previjaju se bez potrebe i rade mnogo gore stvari u Evropskim utakmicama, a sto to Evropske sudije ne sviraju, pa su nam posle uvek toboze sudije krive.
A nalozenim klincima porucujem da porazmisle kako to da kad je Partizan jak i mnogo bolji od Zvezde, Zvezda uvek izvuce dobar rezultat, i obratno, pa nek vide da je vecina odigranih derbija bila jedna velika namestaljka!!!

Nikola

pre 16 godina

Ovo je slika i prilika srpskog fudbala ali i politickog zivota uopste ,posle xy godina derbi koji je stvarno derbi sanse ,golovi ,za svakom lopotom se juri ,akcije tecne na trenutke i lepe sve u svemu kao da sam gledao seriju a ili primeru (mozda sam malko preterao ali stvarno sam odusevljen )ali onda na scenu stupa sudija koji je nedostojan sudjenja u ligi Beograd a kamoli jednog derbija. Dal mi je Zvezda ostecena vishe od partizana il nije vishe nije ni vazno .Bitno je da je utakmica UNISTENA a ko je i dal je (opet ) kupio namestio il je samo sudija taj koji se nije snashao suludo je i spekulisati .
Ono sto bih sad predlozio je da se za sledece derbije a mozda i za kompletno prvenstvo angazuju strane sudije bolje i nizerangirani sudija iz serije B nego ovi nashi mislim da je stvar izvodljiva a kao i u svemu kad je konkurencija jaka i rezultati po smrtnike ( u ovom slucaju nas ) su neizostavni .
P.S. Josh 1 pobeda i titula ...

zoran

pre 16 godina

Posto se najvise proca o prekrsaju Rukavine nad Koromanom, pogledajte jos jedno, pa cete videteda Koroman i Rukavina trce uporedo.Tada Koroman desnom rukom odgurava Rukavinu da ga ne prodje, ovaj ostaje iza njega i posle toga ga grubo obara na zemlju.BEz one prve sitiuacije kada je sudija trebao da svira faul za Partizan, ovo drugo je sasvim cisto.Minimum zuti karotn.Ista situaciju sam video na urkamici River plate to vece.Fudbaler River plate (koja gubi sa 2:0 kod kuce od poslednjeg tima na tabeli) je u ulozi Koromana.I sve se dogadja sasvim slicno.I na toj utakmici sudija nije sudio faul za River iako je njihov igrac oboren na zemlju.
Medjutim realno zvezda je zasluzila pobedu.Imala veci posed lopte,vise suteva na gol,vise kornera,vise sansi, vise napadala i naravno da trebaju da se zale sto nisu pobedili Partizan,sa kojim jedino i mogu daigraju zbog filozofije igre partizana.Svi ostali protiv zvezde igraju bunker kao i zvezda, a tu nema ni fudbala ni sansiu ni golova.Uostalom to gledamo vec da 2 meseca.

stvarno si posten

pre 16 godina

@koki-bg

Ti sto si realni navijac Partizana i sto priznajes da je start Rukavine za crveni, izgleda da u zivotu nisi sutnuo ni mace s praga! Uz to, sigurno ga jos manje pratis fudbal! Faul je bio, to je sigurno, ali o crvenom kartonu nema ni govora! Pa tri igraca su oko Koromana kad ga rusi Rukavina, kako je to onda stopostotna sansa, a samo se za te slucajeve iskljucuje odbrambeni igrac. Nemoj da se trudis da budes objektivan, kad u stvari samo nasedas na njihova kukanja!

Milan Petrovic

pre 16 godina

Gospodin Jakšić je izgleda u nekom srodstvu sa poslanikom Markom Jakšićem. Obojica imaju nešto protiv Cigana.
Šalu na stranu, Jakšićeva zvanična izjava je u najmanju ruku smešna. Kaže da je sudija donosio ispravne odluke i da nije uticao na rezultat. Kako nedavanje crvenog kartona Rukavini nije uticalo na rezultat?! Kako tolerisanje grubih startova Žuke i nedavanje javnih opomena nije uticalo na rezultat?!Sudija Stanković izgleda da zna i portugalski jezik. Čuo je kako Lukaš vređa?! Valjda su sigurni svi da Lukaš za 2 meseca nije naučio srpski jezik.
Iako smo znali, mi navijači Zvezde, da od žalbe nema ništa, ostajem pri stavu da je ispravan potez Zvezde što je uputila zvaničnu žalbu. Klub i treba nakon svake iole važnije utakmice da zauzme svoj stav i da ga predoči javnosti.
Grobari su se očigledno plašili nekih sankcija tako da su pohrlili da komentarišu ovu vest. Crvenoj Zvezdi kao velikom klubu ne trebaju bodovi za zelenim stolom, niti oduzimanje bodova Partizanu.
Najiskrenije verujem da će sam derbi i ovakvo zvanično saopštenje Jakšića o sudjenju probuditi u našem voljenom klubu sportski inat i sazreti odluka da se ipak i treće godine uzastopno treba osvojiti titula.
O tolerisanju rasističkih uvreda mogu da kažem da će nam se to sigurno vratiti u Evropi. Bilo Partizanu, bilo Zvezdi ili reprezentaciji. Mi Srbi stvarno kao da imamo neki genetski poremećaj u sebi. Umesto da samo bukvalno primenimo propise koji važe na evropskim utakmicama, mi ćemo se tih pravila setiti samo kada nas Evropa bude ponovo kaznila. A ta kazna će biti mnogo gora i veća nego što je kažnjem Partizan ove godine. Posle će nam ostati samo da pričamo o zloj sudbini nebeskog naroda, kojeg mrzi ceo svet itd...
ZVEZDI SUTRA PUNO SREĆE!!!

vladasm

pre 16 godina

Ajde gluperde da razjasnimo nesto,posto me stvarno mnoooogooo nervirate(mislim na gane).
1.-Faul nad Koromanom je bio i tu ste jedino osteceni ali postoji milion primera u korist PFC-a koji nisu sankcionisani u proslim derbijima!
2.-Potpuno ali POTPUNO zasluzen crveni i koromanu i lukasu(nema on sta da pokazuje sudiji)!
3.-Nadoknada vremena je bila 3 ili 4 minuta od kojih se igralo 30 sekundi,a ostalo su vase manekenke lezale,odnosno trebalo je jos da se igra,a ne da sudija odma svira kraj!
-I na kraju bunite se za neku nepravdu,mi smo se tako osecali poslednjih 10 godina muceni od strane sudija za razne gluposti,i sad odjednom mi imamo 10 razlike i normalan derbi i odmah je prvenstvo kupljeno ili namesteno,MA DAJTE bre kako vas nije sramota...

tony

pre 16 godina

Vidi ga ovaj, da se Partizan zali , pa sta je trebao da produzi 20 min i da iskljuci jos par Zvezdinih igraca, da nisi mnogo smesan bio bi tuzan.
Gore postiji greska u textu, niko iz Zvezde nije trazio penal. A Grobari, svaki prekrsaj sa ledja nad igracem koji ima otvoren put ka golu je crveni karton, medjutim posto svaku drugu situaciju sudije ne okarakterisu na taj nacin, vi nadjete za shodno da to komentarisete, kao prosle godine Purovic i Bajic, a sve zato sto tanovic par godina ranije nije dao crveni Bati Mirkovicu, kad je srusio Zigica.
Ovaj sto je rekao da je sudjenje u redu, ce da zavrsi kao sudija, jer se zna njegov posao. A vi nemojte biti toliko jadni i licemerni, Zvezda je ostecena za crveni karton Rukavine i Zuke, kao i za jos 3 slobodna udarca sa ivice sesnaesterca, ako ima onih koji to nisu videli, pravac ocno.

ljubisa

pre 16 godina

E kako da ne! Ne dosudjeni prekrsaj Rukavine nad Koromanom.Ne dosudjeno igranje rukom Sikimica.A onda gadjanje Koromana kada je napustao teren, psovanje svega i svacega Randjelovicu.A Lukasu nisu mogli da nadju jos neki razlog za izbacivanje.Npr sto je ziv, sto igra, bila mu ruzna frizura...A sta bi sa rasistickim vikanjem protiv Gaja? To je sasvim u redu i ne treba nikakva kazna.Ulazak navijaca na teren i nakon novog zakona nikakva kazna ni za koga.Inace sve je bilo fer i sudjenje i navijanje !!!

Jabuchilo Rodriguez

pre 16 godina

Dužnost delegata nije da ocenjuje sudjenje, pošto nije kompetentan za to. Delegat je tzv. sportski radnik, a ne bivši sudija. To se u ovom slučaju najbolje i vidi "sudija je imao ujednačen kriterijum". Zvezdina uprava umesto da muški i stojički odćuti, jer svako ko je gledao je video, i koncentriše se na predstojeći meč pokušava da kopira Bjekinu inteligenciju. Na sreću pa se odustalo od smehotresnih javnih saopštenja u N tačaka.

:) >?

pre 16 godina

ljudi najlakse je neshvatati ozbiljno prituzbe na sudjenje iz s.d.crvena zvezda.sad im je neko kriv sto osim koromana niko ne moze da im postigne gol.pa jel vam sudija kupio barkosa i jestrovica?problem trazite u coveku koji je rodjen na jednoj poljani pored nisa.setite se kosarke,
osporavaju jednog belosevica,svaki svoj neuspeh svaljuju na sudije,vujosevica,uvek je neko drugi kriv.
kad se radi o neredima na tribinma i oko njih,najzasluzniji su "likovi" poput koromana i gurovica,koji naloze masu,pa posle placu zajedno sa njima.
sve u svemu,obratite paznju na izjave iz partizana pre bilo koje utakmice,i na izjave iz zvezde.videcete razliku u kulturi i filozofiji...
a najjaci su ovi likovi sto govore o tome kako cemo uvek biti "drugi","mali",sa kompleksima itd,ok u redu je branioci ponosa srpskog fudbla.
videcemo se sutra ovde na istom mestu....

Bilo ko iz srbije brale

pre 16 godina

Kada bi se o sudjenju na svakoj utakmici naše (njihove)lige ovoliko raspravljalo i analiziralo imali bi najbolje sudjenje na svetu.Ali svi ovi veliki stručnjaci i pacijenti sada znaju sve o tome kada je žuti ili crveni karton,kako publika treba da se ponaša, kako igrači treba da se ponašaju to jest znaju sve o fudbalu i njegovim pravilima bolje i od samog Sepa Blatera lično.Ali kada njihovi ljubimci igraju protiv neke male ili "provincijske" ekipe ili čak medjunarodne mečeve njihovo "znanje" odjednom nestaje a kradje u korist njihovih ekipa postaju nešto sasvim obično i normalno i niko na to i ne obraća pažnju!

posmatrac

pre 16 godina

Realno, Partizan je mnogo bolji tim od Zvezde ali sa stoperima koji su rupe i sa nedovoljno povratnog kretanja u veznom redu. Veoma tesko iznose lopte ka protivnickoj polovini. Otuda i greske u pas-igri kod golova, jer se Lazic, Tosic i Moreira nisu dovoljno vratili i ponudili na vreme, pa je Juca morao pasom da prebacuje igrace Zvezde (sto je uvek rizik, koliko god da to neko ume da uradi).

Sto se tice Zvezde, mislim da nema nade da ikada vise stvori ovoliko sansi na jednoj utakmici u ovom prvenstvu jer im niko drugi nece ostaviti toliko prostora i predati toliko cistih lopti direktno u noge...Sto bi se teniskom terminologijom reklo: Partizan je imao preveliki broj "neiznudjenih gresaka" u pokusaju da prebaci igru sa svoje na Zvezdinu polovini i to je jedini razlog sto je Zvezda osvojila bod (a mogla je ni kriva ni duzna da uzme i sva tri). Znaci, Zvezdino kukanje sto nisu ostali sa igracem vise pa tako ipak nekako pobedili(kao sto se to dva puta desilo prosle godine)je utoliko vece sto vide da ne mogu na drugi nacin da dodju do pobede. A i ovaj remi je verovatno zadnje sto su postigli, jer ce na zimu, ako sve bude kako treba, Partizan kupiti i nekog stopera a verovatno i popraviti kretanje na sredini terena - cime ce smanjiti broj sopstvenih kikseva na kojima je Zvezdea zasnivala svoju strategiju na 131. derbiju.

Hocu da kazem: videlo se da ovaj tim Partizana ima perspektivu i moze fudbalski samo da raste, dok se to ni u kom slucaju ne moze konstatovati i za ovaj Zvezdin tim kome je neophodna oveca, mozda cak generalna opravka...

ljubi vas majka

pre 16 godina

Pa normalno da je sve bilo u redu! A cigosi ostaju cigosi! Partizan se nijednom nije zalio na crvene kartone, nedosudjene penale, zvezdine golove iz ofsajda, zvezdine nepostojece penale a imaju i te kako na sta da se zale...ovi odma' udri po sudiji, delegatu, ovome onome...

ZeljkoPFC

pre 16 godina

@Zvezda mi je sve
Taj "najveci prostak nase kosarke"... tj nas trener... Je procitao knjiga koliko ceo sever zajedno sa vasom upravom... Igrace vam ne racunam,jer oni verovatno i ne znaju da citaju...

Boki

pre 16 godina

Pa ovo sto je napisano od strane groblja je stvarno za komentar. Vi ste pravi ponos SRBIJE, posle Mostara, pomisli covek da cete se opametiti, kad ono jos gori. Sta ste vikali Gaju??? Primitivci STE pravi (cast izuzecima, verujem da ih ima), imate tamnoputih igraca u ekipi, a vi tako! JEL TO TAJ PONOS SRBIJE??? Sta ste Koromanu radili kad je izlazio??? Jel sam nesto zaboravio??? Bolje cutite i nemojte se praviti pametni, sve sto ste hteli da kazete, kazali ste GAJU, pokazete, pokazali ste na Koromanu! Bolje vi lepo gledajte MSL na stadionu i Kup UEFA na TV-u! TOLIKO!!!

NS-MARKO

pre 16 godina

Ma vi predobri preposteni grobari sa svim vasim generalcicima koji su vas vodili i sa svim prepostenim bjekama i zekama, sa svim ukradenim titulama jos u jugi(onomad vam je sudija produzavao utakmicu u ljubljani dok niste dali gol i postali prvaci), ostat cete zauvek mali klupcic sa svojim navijacima kojih u srbiji ima tri put manje nego delija a da ne govorim u srpskoj gde vas je pet puta manje..smesni ste
@vosin navijac..koga cekate, mislis na vas kao na saku jada, zna se koga u ns ima najvise zato vam je bolje cutite

CVIJO

pre 16 godina

Start Rukavine bi bio sankcionisan kartonom da je Koroman ostao na travi i da nije tako brzo skocio i poceo da napada sudiju.. Ovako je sudija pogresio sto nije kaznio Koromana zbog simuliranja.

Ма

pre 16 godina

Ма, проблем је што је закључак делегата да је све било у најбољем реду. Једна реч, еее, једна о примедбама на суђење. Макар да их демантују. Ма јок, све је оправдано, све је супер, судија је обавио задатак екстра, делегат још боље,...а фудбал нам оде... .Ајде, није било материјалних повреда правила (шта треба онда рећи за дробњаков улет из аута на баскету?), али ово је само свирање истом .....
И биће опет дерби, и биће опет неки ш судија, и биће опет кукњаве,... Уместо да се грешке исправљају лепо једна по једна, овде се ствари заташкавају, јер знају да им се може тако. Судије из иностранства, што би могло да буде једно од решења, нећемо добити никад са оваквим ставовима у судијским организацијама и осталим мафијашким круговима.
Зато, не знам што се цимамо уопште!?

Commandos 84, Cork City Rebel Army

pre 16 godina

Чини ми се да сви пропуштају један јако битан моменат везан за суђење, а то је надокнада времена. Играчи Звезде су последњих 5 минута провели на земљи свесни да је сваки продор партизана завршавао пред самим голом. У једном тренутку Туторић који је изнет ван терена без дозволе судије улази у игру и то пролази без опомене.Потом имамо надокнаду од 4 минута ако се не варам и све то време се троши на циркус који ствара Лукаш и клупа да би после свега судија чим је игра настављена једва дочекао да одсвира крај.Партизан се на ово није жалио вероватно због великог комплекса који имају у дербијима са звездом водећи се филозофијом шта добро смо прошли да нам ови нису увалили гол у задњем минуту а објективно на самом крају су били много бољи.Дакле судија дефинитивно није доносио исправне одлуке, тачније није владао ситуацијом у одлучујућим момемнтима али свакако није утицао на коначни резултат у мери у којој се тврди. На крају имамо једне који су задовољни(требало би да буду) иако сами нису тога свесни и дуге такође задовољне којима остаје лече своје комплексе на једном од следећих дербија.

Sone_ZV

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta prica ovaj tamo nikogovic,pa do Republike Srpske se videlo da je ono bilo za crveni,kao i igranje Sikimica rukom.Kako moze neko reci da to nije uticalo na igru???kako nije,kao da bi Groblje dalo 2 gola sa igracem manje?A Lukas je trebao da dobije zuti karton nego u je Stankovic po svojoj volji dao crveni,gde to jos ima?Pa stvarno,ako i sudijski odbor to isto kaze onda bi Zvezda trebalo da zapreti istupanjem iz Lige pa gde god da je izbace,jer nema smisla igrati ovakve utakmice.Ako Partizan mora na ovaj nacin da bude prvak neka tako kazu pa da pocenemo iz pocetka novu sezonu.Ne znam sto se ovde Novosadjani javljaju???A to "malo rasizma" u Evropi bi Partizan kostalo 3-4 godine neigranja u evro kupovima,i posle se pitamo sto Evropa ne voli Srbe?Stidite se

JB

pre 16 godina

Bio sam na derbiju, na zapadnoj tribini. Sebe inace smatram za objektivnog navijaca Partizana, ali mozda je to moj subjektivni sud. Elem, sto se tice vredjanja Gaja na rasnoj osnovi, osecao sam se veoma postidjeno kada su mnogi grobari na zapadu (ne samo sa juga) poceli da arlaucu kao majmuni u njegovom pravcu. Posebno me je bilo sramota, jer su se red iznad mene nalazili kosarkasi Partizana, Novica Velickovic, Tepic i novi igrac, tamnoputi Palasio. A ljudi oko nas imitiraju majmune? Ej, bre gde je tu mozak? Mislim da bi Partizan zbog ovoga trebalo najostrije kazniti, kada se vec nismo opametili posle svega. Bolje sad nego opet dogodine da to radi UEFA. Takodje, smatram da je veliki propust sto i sam Ibrahim Gaj nije prijavljen zbog provokacija koje je tokom meca upucivao grobarima na juznom delu zapadne tribine. Naime, niko tokom veceg dela meca nije ni na koji nacin vredjao senegalca sve do trenutka kada je, nakon jedne uspesne intervencije u odbrani , Gaj uputio provokativne gestikulacije sa rukama iza usiju ka navijacima. Zatim su usledila vredjanja na rasistickoj osnovi. Gaj je slicno ponovio jos dva puta. Ne zelim ovime nista da pravdam, vec sam se izjasnio da je to nedopustivo i mora biti ostro kaznjeno. Ali je takodje nedopustivo da bilo koji igrac gestikulacijama provocira publiku. Kao da je bilo unapred rezirano i dogovoreno da se provociraju navijaci i izazove incident na rasnoj osnovi. Izgleda da je zvezdina uprava ipak nesto naucila u susretima sa Renzdersima. Isto je i Randjelovic morao biti kaznjen zato sto je na uvrede sa Juga odgovorio sa podignuta oba srednja prsta. Ljudi to ne sme da se radi, alo... U Evropskim ligama se za to dobija crveni karton. A Stankovic ih nije podelio. E sad sto se tice samog sudije, bilo je gresaka, ali tvrditi da su one bile zlonamerne je krajnje primitivno. Zlonamerno je to sto jedan od najcescih delilaca pravde na derbijima, Branimir Babarogic, sada sedi u zvezdinom upravnom odboru. Nije li to sukob interesa? Da li postoji neko pravilo koje to dopusta bivsim sudijama? Trebalo bi. I onda takav Babarogic kritikuje Stankovica, a svi se secamo kako je on sudio derbije. Mislite malo o tome.

Nemes1s

pre 16 godina

Kao prvo bi trebalo da se izbaci rec "Cigani" iz naziva navijaca Crvene zvezde. Nemam ja nista protiv roma, ali je nedolicno ponasanje da se jedna toliko velika navijacka skupina naziva tako zbog nekih pojedinaca koji su sami sebe poceli tako zvati, sramotno. Drugo, jos gore, partizanovi navijaci kada zvezdine zovu "Cigani" to rade iz cistog vredjanja, nista bolje nego rasizam. Zapitajte se ljudi malo sta radite. Za zvezdine navijace: nikakav drugi naziv sem "DELIJE" i to treba svima da bude jasno. Za partizanove navijace: okanite se pogrdnih prozivki na racun jednog naroda, nije ljudski.

Delija Sever

pre 16 godina

sta uopste reci,kad pola ljudi ovde prica samo gluposti.bilo da su navijaci zvezde,bilo partizana.mada se zna ko prednjaci(citaj grobari).dzaba vam i sudije,opet cemo biti sampioni.a sto se tice sudijske organizacije,pa svi odavno znaju da je to jedna gomila kriminalaca,koja samo za pare radi.ne moze mi neko reci da je u redu da jedan isti igrac dobije 2 zuta zbog prigovora.pa gde to ima???tako da sudije i grobari dzabe sve,CIGANI CE OPET BITI PRVI!!!i dogodine konacno LS!!pa da vidite sta je sudjenje i navijanje!

zvezda mi je sve

pre 16 godina

Slusajte grobari, cutite i pokrijte se usima. Pa kako vas bre nije sramota da vi pricate o primitivizmu posle Smiljanica koji psovke iz usta nije mogao da izvadi tokom prosle godine na derbijima, zatim vaseg golmana Radosavljevica koji je pri izlasku sa terena psovao sve zivo i mrtvo sudiji, posle kosarke gde je najveci primitivac u istoriji sporta vas trener... TISINA!!!!
Ako Rukavina nije zasluzio crveni karton posle povlacenja Koromana za dres sto se vidi iz aviona (sudija je odmah iza njih i vidi sve, ali ne svira faul jer bi automatski Rukavina popio crveni), onda ne znam sta jeste za crveni posto je u momentu povlacenja Koromana Rukavina bio poslednji igrac odbrane (to sto posle stizuKodzak i ekipa nema nikakve veze, jer oni dolaze nakon povlacenja... bar citajte pravila pre nego sto komentarisete).I to sve na 1:0 za Zvezdu. Posle crveni Zuki koji je takodje evidentan, jer je opet isto povlacenje sa ledja i sprecavanje kontre vise nego dovoljno za drugi zuti karton ali opet nishta...
I da, raspitajte se da li je gospodin Stankovic prvobitno bio delegiran od strane sudijske organizacije za ovaj mech... E groblje, groblje...
A ovim Novosadjanima sto su poceli da se previse prave pametni - nemojte ljudi ista da prichate pogledajte svog predsednika i cutite.
Ali ipak izjava dana:"Mozda je bilo malo rasistickih povika, ali nista strasno, na zapadu se nije ni culo" - novi Zeka... Pa daj bre, zbog ovakve izjave bi dobili kaznu da ne znate sta vas je snaslo...
Zvezda mi je sve,Zvezda zivot je...

Balansero

pre 16 godina

Sinoc je Roma ostecena za cist penal. I niko nije cak ni prisao sudiji.
Greske su deo igre, kako igracke tako i sudijske. Ali nekulturno i nefer ponasanje ne bi trebalo da budu deo igre.

@Commandos 84
Upravo tako kao sto si rekao. Zvezdina klupa je iscenirala ceo onaj cirkus u zadnjih 5 minuta i tako uticala na krajnji rezultat. sudijska nadoknada je bila 4 minuta zbog izmena i valjanja zvezdinih igraca celo drugo poluvreme. Zadnjih 5 regularnih minuta su jedva hodali. Kad su videli da se igra jos 4 min nadoknade znali su da ce primiti i treci gol.
Trebalo bi da cute ali "drz'te lopova" je stara sibicarksa praksa.
Jadan je trener kome je najbolji potez na utakmici da napravi incident ne bi li sacuvao rezultat. Jos jadniji je klub koga trenira takav covek.

SMILJANIĆ

pre 16 godina

@ zvezda mi je sve

A ŠTA kažeš na psovke vaših igrača:
da počnemo po vrsti:
1.Gurović,
2.trener Stevan Karadžić,
3.kOROMAN,
4.GOLMAN,
5."GEJ-GAJ"
6.PIXI
7....

Zibic

pre 16 godina

u principu me bas briga i za jedne i za druge, navijam za vosu, a izmedju zvezde i partizana navijam protiv lopova. kada je partizan bio u LS, navijao sam (vise) za zvezdu jer su lopovi sve pokrali, a sa tim parama, partizan je trebao da bude prvak sledecih 10 godina. Kada vidim sta je zvezda kupila, onda moram da navijam za partizan...

ono vucenje koromana stvarno jeste slobodnjak i za zuti; mozda jeste i za crveni, ali (cini mi se da) nije koroman isao direktno prema golu, nego vise paralelno.

ali to nije ni bitno: iza koromana su bila 3 igraca partizana i sudija nije ni video da li ga rukavina vuce, to je trebao pomocni da mase faul. a to kako koroman pada i kako se ponasao celu utakmicu je posebna prica...

trazio sam na youtube snimak tog starta, ali ne nadjoh tako da pricam po secanju od subote.

MiljanV

pre 16 godina

Nije ni čudo sta rade klinci na tribinama kad se "idoli" ovako ponašaju! Trebalo bi ove "reprezentativce" koji dobiju žuti i posebno crveni karton dodatno kazniti, bar duplo. Pa oni bi trebali da budu najbolji u svemu, predstavljaju narod u svetu. Znam ja da su oni fudbaleri bez ikakvog vaspitanja, ali ipak su bili po svetu i mogli su da nauče i nešto pametno tamo, a ne samo da se busaju u grudi da su veliki Srbi i da dižu tri prsta! Žao mi je kad vidim ko nosi Zvezdin dres sada, a kakve su na terenu bile nekadašnje prave legende kluba. Otac mi priča da je Rajko Mitić bio ne samo igračina, nego i ljudina. Znali su i njega "navijači" da gađaju raznim predmetima, a on se samo sagne, uzme i baci to van terena. Nije to pokazivao sudiji, jer je voleo fudbal, pa i te navijače koji ga gađaju je poštovao, a oni su znali da je najbolji (zato je i bio meta napada). Možete li da uporedite njega i jednog Koromana ili Jestrovića?! Zato je i Crvena Zvezda tamo gde jeste. Nije kriv sudija onome ko zna, nego onome ko ne zna. Nije sudija mogao da za njih da koji gol Glazgovu, da ih uči da se gol ne prima u poslednjim trenucima ili sa pola terena...Onaj ko ne zna da gubi, ne zna ni da pobeđuje. E zato Crvena Zvezda ne igra u LŠ, niti će izgleda skorije. Zašto se Piksi i igrači ne zapitaju kako to da ne mogu da daju više od tri gola na pet utakmica i to protiv Levadije, Glazgova i Groclina. Ona Crvena Zvezda je to mogla samo na jednoj utakmici 1991. Znali su tada da im ni sudije ne mogu uzeti pobedu kao onaj protiv Kelna. Paradoksalno zvuči, ali taj sudija im je pomogao da osvoje Kup Šampiona: naučio je i Prosinečkog i Pančeva i ostale da kad daju gol kad moraju da ga daju ne može niko da ih izbaci (setite se samo šta su sve ispromašivali pre nego što su ih Keln i sudija, iz ofsajda i auta, izbacili iz Kupa Uefa). Kad to budu uvideli i naučili ovi sada u Zvezdi, onda će i moći da pobede nekog bez sudija i njihove pomoći ili grešaka! Veliki klub se ponaša kao veliki svuda, na terenu, tribinama, svlačionici, hotelu... Ne mogu ovi "igrači" da uništavaju ono što su gradile generacije. Nije ni čudo kakvi su kad su im u upravi Vasilijević i slični. Zapitajte se Zvezdaši kud vam ide Klub?

Lepo stoji partizanska bluza

pre 16 godina

Partizanova uprava je odlucila da vise nista ne prepusta slucaju. Sada imaju precednika dmatora saveza. Krecemo stopama kosarke, narednih 10 godina prvenstvo je kupljeno i nema zime.

KOROMAN

pre 16 godina

Covece ne mogu da verujem sta prica ovaj covek!!!!!SUDJENJE JE BILO DOBRO?????????????Ma dajte ljudi.....sta je s vama........Grobari zar vi stvarno mislite da je tako???????
A sto se tice kulture i psovki.....ljudi to su fudbaleri....nisu oni intelektualci.Pa ko je gledao sinoc MAN UTD-Roma,video je koliko je puta samo Runi opsovao sudiju....pa ni zuti nije dobio.To je u fudbalu normalno.
A vi ako necete to gledate onda idite u pozoriste....

mirko

pre 16 godina

Stvarno ne mogu vise da slusam ove cigane kako kukaju!Pa u zadnjih 7 derbija ste imali 4 penala i 3 puta igraca vise! ALOOOO!!!! A za PARTIZAN nije sviran penal 13 godina!

objektivan navijac

pre 16 godina

sta je sad skupljaci perja ni Jaksic ne valja... ma vi ste bre najveci seljoberi koji postoje na balkanu... samo bi vi da se tapsete po du*etu, vama da se lize a cim nije kako treba lomi vrata na svlacionici, psuj, razbijaj izazivaj sukobe itd... mrs u dzunglu

filip

pre 16 godina

ovo je bre SRAMOTA!!! sudjenje korektno!? rukavina je zasluzio bar zuti karton za povlacenje koramana ali realno to nije bio penal. I sta je sa ociglednim faulom nad Milijasem u 90. min.!? sad je jos Zvezda ispala negativac u celoj prici iako su partizanovi navijaci upali u teren i iako je sudija drasticno ostetio Zvezdu!!!
SRAMOTA!!!

Smesno

pre 16 godina

Da krenemo analizu ovoga :
Kao prvo pitam se koju dioptriju ima gdin Jaksic i kada je poslednji put bio kod oftamologa?
Gdin Jaksic razume portugalski i on je nas cuveni poliglota!?!?
Vrata polomljena itd...zvali su CSI ekipu na lice mesta da sve to ispita...DNK je pokazao...
Tako da FSS, Organizacija sudija i tako dalje su u krajnu ruku smesni....

Na sledeci derbi pozovite nekog sudiju iz inostranstva a neka klubovi plate njegovo sudjenje po pola pa da stvarno vidimo koje bolji a ne ovako ....
Ako je ovo sve sto su rekli organi sudijske organizacije i FSS nema smisla vise igrati nijednu utakmicu prekinite prvenstvo i dajte titulu partizanu vec sada.

Krajnje je da se klubovi ujedine u ovoj zemlji i stvore svoju ligu u kojoj ce svako morati da plati za ucestvovanje kao u svim EU zemljama a ne da se igra za slavu FSS ili cega bez novca i motiva!!!

Aleksandar

pre 16 godina

Kakav skup primitivaca u Zvezdi, strasno... Koroman je gori prostak od Gurovica.

Navijam za Vosu, tako da me sve ovo ne zanima previse, ali je strasno onako ponasalje i igraca i strucnog staba Zvezde, sve da im i dva penala nisu svirali! Pa sta ocekujete od publike onda?

Osim toga, posle godina i godina sudjenja u njihovu korist, sada su nasli da se bude??? 'Ajte kakav paradox!
Samo vas cekamo u Novom Sadu.

Marko

pre 16 godina

Svaka cast upravi partizana, sto je dovela sve fakultetski obrazovane fudbalere, od toga Juca cak ima magistraturu, a Jovetic ce doktorirati za 6 godina. Decko, idi spavaj...

pun

pre 16 godina

svaka cast upravi fk crvena zvezda kako je uspela da skupi toliki broj primitivaca na jednom mestu. koroman, jestrovic.. sve idealni primeri za mlade, rodjene vodje i pravi idoli... gani, nikad niste pali nize.

Marko Vjetrovic " Bez Primedbi "

pre 16 godina

Kakav bre penal hocete van kaznenog prostora! I kakvi nezasluzeni crveni kartoni! Sta bre misle Koroman i Jestrovic, da su oni nekakvi proslavljeni reprezentativci i da imaju mozda neke privilegije koje nemaju ostali fudbaleri ovde kod nas!? Izdrzite jos u cetvrtak, posto je to Evropa, pa cete onda na miru da psujete po sirom Srbije. Vi ste sramota srpskog fudbala!

slatkish(grobarka do groba)

pre 16 godina

Mislim da je vreme da odustanete od ovih gluposti i da lepo priznate da ste sami krivi sto niste dobili Partizan!Nije kriv ni sudija ni niko drugi,vec samo Vi!Zato nemojte vise da se ciganisete(mada vam je to u krvi) i pokusajte da zadrzite to cetvrto mesto na kome ste trenutno!Ako ovako nastavite smesi vam se 6 ili 7 mesto!Pa sramota, stvarno, a dicite se duplom krunom,mozda poslednjom,ako nastavite kako ste poceli!Pozzz Grobarima :)

koki-bg

pre 16 godina

nisam vatreni vec realni navijac partizana i objektivno onaj start rukavine je bio za crveni karton, ako cemo biti posteni to se onda mora reci

vlado/bgd

pre 16 godina

namerno guranje rukama igraca koji sa loptom ide ka golu na ivici kaznenog prostora nije ni faul, a necemo govoriti za minimum zuti karton??
mozda ce glupo izgledati ali iz kontre koja je krenula posle toga partizan je dao drugi gol, tako da je mozda zvezda i ostecena.
inace ne navijam ni za zvezdu ni za partizan.

pun

pre 16 godina

svaka cast upravi fk crvena zvezda kako je uspela da skupi toliki broj primitivaca na jednom mestu. koroman, jestrovic.. sve idealni primeri za mlade, rodjene vodje i pravi idoli... gani, nikad niste pali nize.

Aleksandar

pre 16 godina

Kakav skup primitivaca u Zvezdi, strasno... Koroman je gori prostak od Gurovica.

Navijam za Vosu, tako da me sve ovo ne zanima previse, ali je strasno onako ponasalje i igraca i strucnog staba Zvezde, sve da im i dva penala nisu svirali! Pa sta ocekujete od publike onda?

Osim toga, posle godina i godina sudjenja u njihovu korist, sada su nasli da se bude??? 'Ajte kakav paradox!
Samo vas cekamo u Novom Sadu.

zvezda mi je sve

pre 16 godina

Slusajte grobari, cutite i pokrijte se usima. Pa kako vas bre nije sramota da vi pricate o primitivizmu posle Smiljanica koji psovke iz usta nije mogao da izvadi tokom prosle godine na derbijima, zatim vaseg golmana Radosavljevica koji je pri izlasku sa terena psovao sve zivo i mrtvo sudiji, posle kosarke gde je najveci primitivac u istoriji sporta vas trener... TISINA!!!!
Ako Rukavina nije zasluzio crveni karton posle povlacenja Koromana za dres sto se vidi iz aviona (sudija je odmah iza njih i vidi sve, ali ne svira faul jer bi automatski Rukavina popio crveni), onda ne znam sta jeste za crveni posto je u momentu povlacenja Koromana Rukavina bio poslednji igrac odbrane (to sto posle stizuKodzak i ekipa nema nikakve veze, jer oni dolaze nakon povlacenja... bar citajte pravila pre nego sto komentarisete).I to sve na 1:0 za Zvezdu. Posle crveni Zuki koji je takodje evidentan, jer je opet isto povlacenje sa ledja i sprecavanje kontre vise nego dovoljno za drugi zuti karton ali opet nishta...
I da, raspitajte se da li je gospodin Stankovic prvobitno bio delegiran od strane sudijske organizacije za ovaj mech... E groblje, groblje...
A ovim Novosadjanima sto su poceli da se previse prave pametni - nemojte ljudi ista da prichate pogledajte svog predsednika i cutite.
Ali ipak izjava dana:"Mozda je bilo malo rasistickih povika, ali nista strasno, na zapadu se nije ni culo" - novi Zeka... Pa daj bre, zbog ovakve izjave bi dobili kaznu da ne znate sta vas je snaslo...
Zvezda mi je sve,Zvezda zivot je...

koki-bg

pre 16 godina

nisam vatreni vec realni navijac partizana i objektivno onaj start rukavine je bio za crveni karton, ako cemo biti posteni to se onda mora reci

NS-MARKO

pre 16 godina

Ma vi predobri preposteni grobari sa svim vasim generalcicima koji su vas vodili i sa svim prepostenim bjekama i zekama, sa svim ukradenim titulama jos u jugi(onomad vam je sudija produzavao utakmicu u ljubljani dok niste dali gol i postali prvaci), ostat cete zauvek mali klupcic sa svojim navijacima kojih u srbiji ima tri put manje nego delija a da ne govorim u srpskoj gde vas je pet puta manje..smesni ste
@vosin navijac..koga cekate, mislis na vas kao na saku jada, zna se koga u ns ima najvise zato vam je bolje cutite

Marko Vjetrovic " Bez Primedbi "

pre 16 godina

Kakav bre penal hocete van kaznenog prostora! I kakvi nezasluzeni crveni kartoni! Sta bre misle Koroman i Jestrovic, da su oni nekakvi proslavljeni reprezentativci i da imaju mozda neke privilegije koje nemaju ostali fudbaleri ovde kod nas!? Izdrzite jos u cetvrtak, posto je to Evropa, pa cete onda na miru da psujete po sirom Srbije. Vi ste sramota srpskog fudbala!

Marko

pre 16 godina

Svaka cast upravi partizana, sto je dovela sve fakultetski obrazovane fudbalere, od toga Juca cak ima magistraturu, a Jovetic ce doktorirati za 6 godina. Decko, idi spavaj...

slatkish(grobarka do groba)

pre 16 godina

Mislim da je vreme da odustanete od ovih gluposti i da lepo priznate da ste sami krivi sto niste dobili Partizan!Nije kriv ni sudija ni niko drugi,vec samo Vi!Zato nemojte vise da se ciganisete(mada vam je to u krvi) i pokusajte da zadrzite to cetvrto mesto na kome ste trenutno!Ako ovako nastavite smesi vam se 6 ili 7 mesto!Pa sramota, stvarno, a dicite se duplom krunom,mozda poslednjom,ako nastavite kako ste poceli!Pozzz Grobarima :)

ZeljkoPFC

pre 16 godina

@Zvezda mi je sve
Taj "najveci prostak nase kosarke"... tj nas trener... Je procitao knjiga koliko ceo sever zajedno sa vasom upravom... Igrace vam ne racunam,jer oni verovatno i ne znaju da citaju...

vlado/bgd

pre 16 godina

namerno guranje rukama igraca koji sa loptom ide ka golu na ivici kaznenog prostora nije ni faul, a necemo govoriti za minimum zuti karton??
mozda ce glupo izgledati ali iz kontre koja je krenula posle toga partizan je dao drugi gol, tako da je mozda zvezda i ostecena.
inace ne navijam ni za zvezdu ni za partizan.

filip

pre 16 godina

ovo je bre SRAMOTA!!! sudjenje korektno!? rukavina je zasluzio bar zuti karton za povlacenje koramana ali realno to nije bio penal. I sta je sa ociglednim faulom nad Milijasem u 90. min.!? sad je jos Zvezda ispala negativac u celoj prici iako su partizanovi navijaci upali u teren i iako je sudija drasticno ostetio Zvezdu!!!
SRAMOTA!!!

JB

pre 16 godina

Bio sam na derbiju, na zapadnoj tribini. Sebe inace smatram za objektivnog navijaca Partizana, ali mozda je to moj subjektivni sud. Elem, sto se tice vredjanja Gaja na rasnoj osnovi, osecao sam se veoma postidjeno kada su mnogi grobari na zapadu (ne samo sa juga) poceli da arlaucu kao majmuni u njegovom pravcu. Posebno me je bilo sramota, jer su se red iznad mene nalazili kosarkasi Partizana, Novica Velickovic, Tepic i novi igrac, tamnoputi Palasio. A ljudi oko nas imitiraju majmune? Ej, bre gde je tu mozak? Mislim da bi Partizan zbog ovoga trebalo najostrije kazniti, kada se vec nismo opametili posle svega. Bolje sad nego opet dogodine da to radi UEFA. Takodje, smatram da je veliki propust sto i sam Ibrahim Gaj nije prijavljen zbog provokacija koje je tokom meca upucivao grobarima na juznom delu zapadne tribine. Naime, niko tokom veceg dela meca nije ni na koji nacin vredjao senegalca sve do trenutka kada je, nakon jedne uspesne intervencije u odbrani , Gaj uputio provokativne gestikulacije sa rukama iza usiju ka navijacima. Zatim su usledila vredjanja na rasistickoj osnovi. Gaj je slicno ponovio jos dva puta. Ne zelim ovime nista da pravdam, vec sam se izjasnio da je to nedopustivo i mora biti ostro kaznjeno. Ali je takodje nedopustivo da bilo koji igrac gestikulacijama provocira publiku. Kao da je bilo unapred rezirano i dogovoreno da se provociraju navijaci i izazove incident na rasnoj osnovi. Izgleda da je zvezdina uprava ipak nesto naucila u susretima sa Renzdersima. Isto je i Randjelovic morao biti kaznjen zato sto je na uvrede sa Juga odgovorio sa podignuta oba srednja prsta. Ljudi to ne sme da se radi, alo... U Evropskim ligama se za to dobija crveni karton. A Stankovic ih nije podelio. E sad sto se tice samog sudije, bilo je gresaka, ali tvrditi da su one bile zlonamerne je krajnje primitivno. Zlonamerno je to sto jedan od najcescih delilaca pravde na derbijima, Branimir Babarogic, sada sedi u zvezdinom upravnom odboru. Nije li to sukob interesa? Da li postoji neko pravilo koje to dopusta bivsim sudijama? Trebalo bi. I onda takav Babarogic kritikuje Stankovica, a svi se secamo kako je on sudio derbije. Mislite malo o tome.

KOROMAN

pre 16 godina

Covece ne mogu da verujem sta prica ovaj covek!!!!!SUDJENJE JE BILO DOBRO?????????????Ma dajte ljudi.....sta je s vama........Grobari zar vi stvarno mislite da je tako???????
A sto se tice kulture i psovki.....ljudi to su fudbaleri....nisu oni intelektualci.Pa ko je gledao sinoc MAN UTD-Roma,video je koliko je puta samo Runi opsovao sudiju....pa ni zuti nije dobio.To je u fudbalu normalno.
A vi ako necete to gledate onda idite u pozoriste....

vladasm

pre 16 godina

Ajde gluperde da razjasnimo nesto,posto me stvarno mnoooogooo nervirate(mislim na gane).
1.-Faul nad Koromanom je bio i tu ste jedino osteceni ali postoji milion primera u korist PFC-a koji nisu sankcionisani u proslim derbijima!
2.-Potpuno ali POTPUNO zasluzen crveni i koromanu i lukasu(nema on sta da pokazuje sudiji)!
3.-Nadoknada vremena je bila 3 ili 4 minuta od kojih se igralo 30 sekundi,a ostalo su vase manekenke lezale,odnosno trebalo je jos da se igra,a ne da sudija odma svira kraj!
-I na kraju bunite se za neku nepravdu,mi smo se tako osecali poslednjih 10 godina muceni od strane sudija za razne gluposti,i sad odjednom mi imamo 10 razlike i normalan derbi i odmah je prvenstvo kupljeno ili namesteno,MA DAJTE bre kako vas nije sramota...

Lepo stoji partizanska bluza

pre 16 godina

Partizanova uprava je odlucila da vise nista ne prepusta slucaju. Sada imaju precednika dmatora saveza. Krecemo stopama kosarke, narednih 10 godina prvenstvo je kupljeno i nema zime.

mirko

pre 16 godina

Stvarno ne mogu vise da slusam ove cigane kako kukaju!Pa u zadnjih 7 derbija ste imali 4 penala i 3 puta igraca vise! ALOOOO!!!! A za PARTIZAN nije sviran penal 13 godina!

Commandos 84, Cork City Rebel Army

pre 16 godina

Чини ми се да сви пропуштају један јако битан моменат везан за суђење, а то је надокнада времена. Играчи Звезде су последњих 5 минута провели на земљи свесни да је сваки продор партизана завршавао пред самим голом. У једном тренутку Туторић који је изнет ван терена без дозволе судије улази у игру и то пролази без опомене.Потом имамо надокнаду од 4 минута ако се не варам и све то време се троши на циркус који ствара Лукаш и клупа да би после свега судија чим је игра настављена једва дочекао да одсвира крај.Партизан се на ово није жалио вероватно због великог комплекса који имају у дербијима са звездом водећи се филозофијом шта добро смо прошли да нам ови нису увалили гол у задњем минуту а објективно на самом крају су били много бољи.Дакле судија дефинитивно није доносио исправне одлуке, тачније није владао ситуацијом у одлучујућим момемнтима али свакако није утицао на коначни резултат у мери у којој се тврди. На крају имамо једне који су задовољни(требало би да буду) иако сами нису тога свесни и дуге такође задовољне којима остаје лече своје комплексе на једном од следећих дербија.

objektivan navijac

pre 16 godina

sta je sad skupljaci perja ni Jaksic ne valja... ma vi ste bre najveci seljoberi koji postoje na balkanu... samo bi vi da se tapsete po du*etu, vama da se lize a cim nije kako treba lomi vrata na svlacionici, psuj, razbijaj izazivaj sukobe itd... mrs u dzunglu

SMILJANIĆ

pre 16 godina

@ zvezda mi je sve

A ŠTA kažeš na psovke vaših igrača:
da počnemo po vrsti:
1.Gurović,
2.trener Stevan Karadžić,
3.kOROMAN,
4.GOLMAN,
5."GEJ-GAJ"
6.PIXI
7....

MiljanV

pre 16 godina

Nije ni čudo sta rade klinci na tribinama kad se "idoli" ovako ponašaju! Trebalo bi ove "reprezentativce" koji dobiju žuti i posebno crveni karton dodatno kazniti, bar duplo. Pa oni bi trebali da budu najbolji u svemu, predstavljaju narod u svetu. Znam ja da su oni fudbaleri bez ikakvog vaspitanja, ali ipak su bili po svetu i mogli su da nauče i nešto pametno tamo, a ne samo da se busaju u grudi da su veliki Srbi i da dižu tri prsta! Žao mi je kad vidim ko nosi Zvezdin dres sada, a kakve su na terenu bile nekadašnje prave legende kluba. Otac mi priča da je Rajko Mitić bio ne samo igračina, nego i ljudina. Znali su i njega "navijači" da gađaju raznim predmetima, a on se samo sagne, uzme i baci to van terena. Nije to pokazivao sudiji, jer je voleo fudbal, pa i te navijače koji ga gađaju je poštovao, a oni su znali da je najbolji (zato je i bio meta napada). Možete li da uporedite njega i jednog Koromana ili Jestrovića?! Zato je i Crvena Zvezda tamo gde jeste. Nije kriv sudija onome ko zna, nego onome ko ne zna. Nije sudija mogao da za njih da koji gol Glazgovu, da ih uči da se gol ne prima u poslednjim trenucima ili sa pola terena...Onaj ko ne zna da gubi, ne zna ni da pobeđuje. E zato Crvena Zvezda ne igra u LŠ, niti će izgleda skorije. Zašto se Piksi i igrači ne zapitaju kako to da ne mogu da daju više od tri gola na pet utakmica i to protiv Levadije, Glazgova i Groclina. Ona Crvena Zvezda je to mogla samo na jednoj utakmici 1991. Znali su tada da im ni sudije ne mogu uzeti pobedu kao onaj protiv Kelna. Paradoksalno zvuči, ali taj sudija im je pomogao da osvoje Kup Šampiona: naučio je i Prosinečkog i Pančeva i ostale da kad daju gol kad moraju da ga daju ne može niko da ih izbaci (setite se samo šta su sve ispromašivali pre nego što su ih Keln i sudija, iz ofsajda i auta, izbacili iz Kupa Uefa). Kad to budu uvideli i naučili ovi sada u Zvezdi, onda će i moći da pobede nekog bez sudija i njihove pomoći ili grešaka! Veliki klub se ponaša kao veliki svuda, na terenu, tribinama, svlačionici, hotelu... Ne mogu ovi "igrači" da uništavaju ono što su gradile generacije. Nije ni čudo kakvi su kad su im u upravi Vasilijević i slični. Zapitajte se Zvezdaši kud vam ide Klub?

Balansero

pre 16 godina

Sinoc je Roma ostecena za cist penal. I niko nije cak ni prisao sudiji.
Greske su deo igre, kako igracke tako i sudijske. Ali nekulturno i nefer ponasanje ne bi trebalo da budu deo igre.

@Commandos 84
Upravo tako kao sto si rekao. Zvezdina klupa je iscenirala ceo onaj cirkus u zadnjih 5 minuta i tako uticala na krajnji rezultat. sudijska nadoknada je bila 4 minuta zbog izmena i valjanja zvezdinih igraca celo drugo poluvreme. Zadnjih 5 regularnih minuta su jedva hodali. Kad su videli da se igra jos 4 min nadoknade znali su da ce primiti i treci gol.
Trebalo bi da cute ali "drz'te lopova" je stara sibicarksa praksa.
Jadan je trener kome je najbolji potez na utakmici da napravi incident ne bi li sacuvao rezultat. Jos jadniji je klub koga trenira takav covek.

Nemes1s

pre 16 godina

Kao prvo bi trebalo da se izbaci rec "Cigani" iz naziva navijaca Crvene zvezde. Nemam ja nista protiv roma, ali je nedolicno ponasanje da se jedna toliko velika navijacka skupina naziva tako zbog nekih pojedinaca koji su sami sebe poceli tako zvati, sramotno. Drugo, jos gore, partizanovi navijaci kada zvezdine zovu "Cigani" to rade iz cistog vredjanja, nista bolje nego rasizam. Zapitajte se ljudi malo sta radite. Za zvezdine navijace: nikakav drugi naziv sem "DELIJE" i to treba svima da bude jasno. Za partizanove navijace: okanite se pogrdnih prozivki na racun jednog naroda, nije ljudski.

posmatrac

pre 16 godina

Realno, Partizan je mnogo bolji tim od Zvezde ali sa stoperima koji su rupe i sa nedovoljno povratnog kretanja u veznom redu. Veoma tesko iznose lopte ka protivnickoj polovini. Otuda i greske u pas-igri kod golova, jer se Lazic, Tosic i Moreira nisu dovoljno vratili i ponudili na vreme, pa je Juca morao pasom da prebacuje igrace Zvezde (sto je uvek rizik, koliko god da to neko ume da uradi).

Sto se tice Zvezde, mislim da nema nade da ikada vise stvori ovoliko sansi na jednoj utakmici u ovom prvenstvu jer im niko drugi nece ostaviti toliko prostora i predati toliko cistih lopti direktno u noge...Sto bi se teniskom terminologijom reklo: Partizan je imao preveliki broj "neiznudjenih gresaka" u pokusaju da prebaci igru sa svoje na Zvezdinu polovini i to je jedini razlog sto je Zvezda osvojila bod (a mogla je ni kriva ni duzna da uzme i sva tri). Znaci, Zvezdino kukanje sto nisu ostali sa igracem vise pa tako ipak nekako pobedili(kao sto se to dva puta desilo prosle godine)je utoliko vece sto vide da ne mogu na drugi nacin da dodju do pobede. A i ovaj remi je verovatno zadnje sto su postigli, jer ce na zimu, ako sve bude kako treba, Partizan kupiti i nekog stopera a verovatno i popraviti kretanje na sredini terena - cime ce smanjiti broj sopstvenih kikseva na kojima je Zvezdea zasnivala svoju strategiju na 131. derbiju.

Hocu da kazem: videlo se da ovaj tim Partizana ima perspektivu i moze fudbalski samo da raste, dok se to ni u kom slucaju ne moze konstatovati i za ovaj Zvezdin tim kome je neophodna oveca, mozda cak generalna opravka...

CVIJO

pre 16 godina

Start Rukavine bi bio sankcionisan kartonom da je Koroman ostao na travi i da nije tako brzo skocio i poceo da napada sudiju.. Ovako je sudija pogresio sto nije kaznio Koromana zbog simuliranja.

Boki

pre 16 godina

Pa ovo sto je napisano od strane groblja je stvarno za komentar. Vi ste pravi ponos SRBIJE, posle Mostara, pomisli covek da cete se opametiti, kad ono jos gori. Sta ste vikali Gaju??? Primitivci STE pravi (cast izuzecima, verujem da ih ima), imate tamnoputih igraca u ekipi, a vi tako! JEL TO TAJ PONOS SRBIJE??? Sta ste Koromanu radili kad je izlazio??? Jel sam nesto zaboravio??? Bolje cutite i nemojte se praviti pametni, sve sto ste hteli da kazete, kazali ste GAJU, pokazete, pokazali ste na Koromanu! Bolje vi lepo gledajte MSL na stadionu i Kup UEFA na TV-u! TOLIKO!!!

Sone_ZV

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta prica ovaj tamo nikogovic,pa do Republike Srpske se videlo da je ono bilo za crveni,kao i igranje Sikimica rukom.Kako moze neko reci da to nije uticalo na igru???kako nije,kao da bi Groblje dalo 2 gola sa igracem manje?A Lukas je trebao da dobije zuti karton nego u je Stankovic po svojoj volji dao crveni,gde to jos ima?Pa stvarno,ako i sudijski odbor to isto kaze onda bi Zvezda trebalo da zapreti istupanjem iz Lige pa gde god da je izbace,jer nema smisla igrati ovakve utakmice.Ako Partizan mora na ovaj nacin da bude prvak neka tako kazu pa da pocenemo iz pocetka novu sezonu.Ne znam sto se ovde Novosadjani javljaju???A to "malo rasizma" u Evropi bi Partizan kostalo 3-4 godine neigranja u evro kupovima,i posle se pitamo sto Evropa ne voli Srbe?Stidite se

ljubi vas majka

pre 16 godina

Pa normalno da je sve bilo u redu! A cigosi ostaju cigosi! Partizan se nijednom nije zalio na crvene kartone, nedosudjene penale, zvezdine golove iz ofsajda, zvezdine nepostojece penale a imaju i te kako na sta da se zale...ovi odma' udri po sudiji, delegatu, ovome onome...

:) >?

pre 16 godina

ljudi najlakse je neshvatati ozbiljno prituzbe na sudjenje iz s.d.crvena zvezda.sad im je neko kriv sto osim koromana niko ne moze da im postigne gol.pa jel vam sudija kupio barkosa i jestrovica?problem trazite u coveku koji je rodjen na jednoj poljani pored nisa.setite se kosarke,
osporavaju jednog belosevica,svaki svoj neuspeh svaljuju na sudije,vujosevica,uvek je neko drugi kriv.
kad se radi o neredima na tribinma i oko njih,najzasluzniji su "likovi" poput koromana i gurovica,koji naloze masu,pa posle placu zajedno sa njima.
sve u svemu,obratite paznju na izjave iz partizana pre bilo koje utakmice,i na izjave iz zvezde.videcete razliku u kulturi i filozofiji...
a najjaci su ovi likovi sto govore o tome kako cemo uvek biti "drugi","mali",sa kompleksima itd,ok u redu je branioci ponosa srpskog fudbla.
videcemo se sutra ovde na istom mestu....

ljubisa

pre 16 godina

E kako da ne! Ne dosudjeni prekrsaj Rukavine nad Koromanom.Ne dosudjeno igranje rukom Sikimica.A onda gadjanje Koromana kada je napustao teren, psovanje svega i svacega Randjelovicu.A Lukasu nisu mogli da nadju jos neki razlog za izbacivanje.Npr sto je ziv, sto igra, bila mu ruzna frizura...A sta bi sa rasistickim vikanjem protiv Gaja? To je sasvim u redu i ne treba nikakva kazna.Ulazak navijaca na teren i nakon novog zakona nikakva kazna ni za koga.Inace sve je bilo fer i sudjenje i navijanje !!!

Milan Petrovic

pre 16 godina

Gospodin Jakšić je izgleda u nekom srodstvu sa poslanikom Markom Jakšićem. Obojica imaju nešto protiv Cigana.
Šalu na stranu, Jakšićeva zvanična izjava je u najmanju ruku smešna. Kaže da je sudija donosio ispravne odluke i da nije uticao na rezultat. Kako nedavanje crvenog kartona Rukavini nije uticalo na rezultat?! Kako tolerisanje grubih startova Žuke i nedavanje javnih opomena nije uticalo na rezultat?!Sudija Stanković izgleda da zna i portugalski jezik. Čuo je kako Lukaš vređa?! Valjda su sigurni svi da Lukaš za 2 meseca nije naučio srpski jezik.
Iako smo znali, mi navijači Zvezde, da od žalbe nema ništa, ostajem pri stavu da je ispravan potez Zvezde što je uputila zvaničnu žalbu. Klub i treba nakon svake iole važnije utakmice da zauzme svoj stav i da ga predoči javnosti.
Grobari su se očigledno plašili nekih sankcija tako da su pohrlili da komentarišu ovu vest. Crvenoj Zvezdi kao velikom klubu ne trebaju bodovi za zelenim stolom, niti oduzimanje bodova Partizanu.
Najiskrenije verujem da će sam derbi i ovakvo zvanično saopštenje Jakšića o sudjenju probuditi u našem voljenom klubu sportski inat i sazreti odluka da se ipak i treće godine uzastopno treba osvojiti titula.
O tolerisanju rasističkih uvreda mogu da kažem da će nam se to sigurno vratiti u Evropi. Bilo Partizanu, bilo Zvezdi ili reprezentaciji. Mi Srbi stvarno kao da imamo neki genetski poremećaj u sebi. Umesto da samo bukvalno primenimo propise koji važe na evropskim utakmicama, mi ćemo se tih pravila setiti samo kada nas Evropa bude ponovo kaznila. A ta kazna će biti mnogo gora i veća nego što je kažnjem Partizan ove godine. Posle će nam ostati samo da pričamo o zloj sudbini nebeskog naroda, kojeg mrzi ceo svet itd...
ZVEZDI SUTRA PUNO SREĆE!!!

Zibic

pre 16 godina

u principu me bas briga i za jedne i za druge, navijam za vosu, a izmedju zvezde i partizana navijam protiv lopova. kada je partizan bio u LS, navijao sam (vise) za zvezdu jer su lopovi sve pokrali, a sa tim parama, partizan je trebao da bude prvak sledecih 10 godina. Kada vidim sta je zvezda kupila, onda moram da navijam za partizan...

ono vucenje koromana stvarno jeste slobodnjak i za zuti; mozda jeste i za crveni, ali (cini mi se da) nije koroman isao direktno prema golu, nego vise paralelno.

ali to nije ni bitno: iza koromana su bila 3 igraca partizana i sudija nije ni video da li ga rukavina vuce, to je trebao pomocni da mase faul. a to kako koroman pada i kako se ponasao celu utakmicu je posebna prica...

trazio sam na youtube snimak tog starta, ali ne nadjoh tako da pricam po secanju od subote.

tony

pre 16 godina

Vidi ga ovaj, da se Partizan zali , pa sta je trebao da produzi 20 min i da iskljuci jos par Zvezdinih igraca, da nisi mnogo smesan bio bi tuzan.
Gore postiji greska u textu, niko iz Zvezde nije trazio penal. A Grobari, svaki prekrsaj sa ledja nad igracem koji ima otvoren put ka golu je crveni karton, medjutim posto svaku drugu situaciju sudije ne okarakterisu na taj nacin, vi nadjete za shodno da to komentarisete, kao prosle godine Purovic i Bajic, a sve zato sto tanovic par godina ranije nije dao crveni Bati Mirkovicu, kad je srusio Zigica.
Ovaj sto je rekao da je sudjenje u redu, ce da zavrsi kao sudija, jer se zna njegov posao. A vi nemojte biti toliko jadni i licemerni, Zvezda je ostecena za crveni karton Rukavine i Zuke, kao i za jos 3 slobodna udarca sa ivice sesnaesterca, ako ima onih koji to nisu videli, pravac ocno.

djomla

pre 16 godina

@NS-MARKO

Ne da mi je krivo sto nas ima tri puta manje nego vas i sto nisam clan tako divne i postene sportske porodice i familije navijaca, nego hocu da puknem od muke. Dete, da li ti shvatas koliko si nesrecan?

zvezda mi je sve

pre 16 godina

@zeljkoPFC
Doticni gospodin Vujosevic moze da procita, a i da napise koliko god knjiga mu volja, ali je on jednostavno prostak sto pokazuje na svakoj utakmici i ti to vrlo dobro znas. Na veliku zalost to se ne sankcionise isto kao sto se ne sankcionise i prebijanje sudije od Danilovica i njega, isto kao sto se ne sankcionise vise nista uopsteno u nasem sportu i zato i propada... Jer ljudi poput tebe mogu da hvale jednog prostaka koji nije bas sasvim ni normalan, a pitajte i iklu Loncara zasto je otisao iz partizana i sta se sve desavalo... A to sto vi ne znate je zaista vas problem...
@SMILJANIC
Vidi covece, ne kazem ja da ovi iz Zvezde nisu psovali, vec da i vasi psuju, ali to je sasvim normalna pojava u sportu, pa pogledaj samo bilo koji mech Manchestera i gledaj Runija, Ronalda, Teveza (koji sve vreme psuje na spanskom, dok Ronaldo koristi portugalski)... Isto to rade i Italijani, ali poenta je bila u tome sto je jedan vash pametnjakovic napisao kako su samo ovi iz Zvezde "prosti"... A Smiljanic je inache krajnje inteligentan i dobro predvidja buducnost - "nikada necu izgubiti od Zvezde"... I sta bi???
Zvezda mi je sve, Zvezda zivot je...
P.S. I Gurovica ne spominjite, nemate vi prava nikome (bas kao sto to nemaju ni Zvezdini navijachi) da vredjate familiju i decu... I da, smislite bar jednom svoju pesmu, KOMPLEKSASI

Smesno

pre 16 godina

Da krenemo analizu ovoga :
Kao prvo pitam se koju dioptriju ima gdin Jaksic i kada je poslednji put bio kod oftamologa?
Gdin Jaksic razume portugalski i on je nas cuveni poliglota!?!?
Vrata polomljena itd...zvali su CSI ekipu na lice mesta da sve to ispita...DNK je pokazao...
Tako da FSS, Organizacija sudija i tako dalje su u krajnu ruku smesni....

Na sledeci derbi pozovite nekog sudiju iz inostranstva a neka klubovi plate njegovo sudjenje po pola pa da stvarno vidimo koje bolji a ne ovako ....
Ako je ovo sve sto su rekli organi sudijske organizacije i FSS nema smisla vise igrati nijednu utakmicu prekinite prvenstvo i dajte titulu partizanu vec sada.

Krajnje je da se klubovi ujedine u ovoj zemlji i stvore svoju ligu u kojoj ce svako morati da plati za ucestvovanje kao u svim EU zemljama a ne da se igra za slavu FSS ili cega bez novca i motiva!!!

Ма

pre 16 godina

Ма, проблем је што је закључак делегата да је све било у најбољем реду. Једна реч, еее, једна о примедбама на суђење. Макар да их демантују. Ма јок, све је оправдано, све је супер, судија је обавио задатак екстра, делегат још боље,...а фудбал нам оде... .Ајде, није било материјалних повреда правила (шта треба онда рећи за дробњаков улет из аута на баскету?), али ово је само свирање истом .....
И биће опет дерби, и биће опет неки ш судија, и биће опет кукњаве,... Уместо да се грешке исправљају лепо једна по једна, овде се ствари заташкавају, јер знају да им се може тако. Судије из иностранства, што би могло да буде једно од решења, нећемо добити никад са оваквим ставовима у судијским организацијама и осталим мафијашким круговима.
Зато, не знам што се цимамо уопште!?

stvarno si posten

pre 16 godina

@koki-bg

Ti sto si realni navijac Partizana i sto priznajes da je start Rukavine za crveni, izgleda da u zivotu nisi sutnuo ni mace s praga! Uz to, sigurno ga jos manje pratis fudbal! Faul je bio, to je sigurno, ali o crvenom kartonu nema ni govora! Pa tri igraca su oko Koromana kad ga rusi Rukavina, kako je to onda stopostotna sansa, a samo se za te slucajeve iskljucuje odbrambeni igrac. Nemoj da se trudis da budes objektivan, kad u stvari samo nasedas na njihova kukanja!

kiki

pre 16 godina

Najgori derbi do sada,izrežiran i ponižava jedini klub iz Srbije cije je ime na pobedničkom peharu Lige Šampiona,FK CRVENA ZVEZDA.
ZATO NEMA PUBLIKE NA NASIM TERENIMA...I NETREBA DA JE BUDE,SVE DOK SUDE OVAKVE SUDIJE I ZAPISNIK PIŠU OVAKVI DELEGATI.

red star

pre 16 godina

Grobari svaki put kada se protiv vas svira penal cvilite do boga iako je po sto puta potvrdjeno daje ispravno dosudjeno. Provukli ste se na derbiju. Sto se tice sudjenja ako je neko gledao SOS crna tacka jasno se vidi da je Sikimic igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da je JUca zasluzio drugi zuti isto kao i Koroman (opravdano) i da Rukavina kao poslednji igrac nije dobio crveni kada je u Kontri zaustavio Koromana.Delegat moze da pise sta hoce da je sve bilo ok i da nisu navihacu utrcali na teren i da nije bilo bakljade sa jedne i druge strane i da nije bilo vredjanje Gaja, i da nije bilo uzvika "Vi ste niza rasa". Za sve postoji snimak gde se to sve jasno vidi. I sta cemo sad? Nikom nista.Dosao bivsi cinovnik FSJ i sve ce da izgladi>Kazne trojicu iz Zvezde zbog komentarisanja sudjenja.Pa u celoj Evropi treneri i kapiteni posle utakmice komentarisu sudjenje.Pa ne postoji fudbal zbog sudija.I jos nesto da sudija crveni Molini zato sto ispod trenerke nije imao dres. Po pravilniku za to se daje zuti

krle

pre 16 godina

Ovakav izveštaj je zaista jeziv i vređa osnovnu inteligenciju svakog navijača, bio on Grobar ili Delija. Grešaka od strane sudije je bilo, to se na snimcima jasno vidi, a i svi priznati stručnjaci su to potvrdili. Ja ne želim da verujem da je to bilo namerno. Jednostavno, ko radi, taj i greši i to je sasvim normalno. Međutim, problem je u tome što ne postoji sistem odgovornosti za takve sudije i što oni ne trpe nikakve sankcije. A posle se čudimo što naše sudije ne sude evropske mečeve. Ako neko na ovaj način svira na derbiju, jasno je pokazao: 1.da ne poznaje osnovna pravila fudbalske igre 2.da ne može da snosi pritisak velikih utakmica i pojačane tenzije na terenu 3.da ubuduće treba da sudi samo nevažne utakmice ili utakmice druge lige, pa neka se kali. Isto je i u svakoj uspešnoj firmi-ko pravi brljotine i nanosi time štetu, umanjiće mu se plata, biće premešten na niže radno mesto ili će biti otpušten. Sigurno ga niko neće pohvaliti, kao što je gdin Jakšić uradio. Dakle, jedino jasnim sistemom odgovornosti i kažnjavanja možemo na površinu izbaciti kvalitetne sudije.

Bilo ko iz srbije brale

pre 16 godina

Kada bi se o sudjenju na svakoj utakmici naše (njihove)lige ovoliko raspravljalo i analiziralo imali bi najbolje sudjenje na svetu.Ali svi ovi veliki stručnjaci i pacijenti sada znaju sve o tome kada je žuti ili crveni karton,kako publika treba da se ponaša, kako igrači treba da se ponašaju to jest znaju sve o fudbalu i njegovim pravilima bolje i od samog Sepa Blatera lično.Ali kada njihovi ljubimci igraju protiv neke male ili "provincijske" ekipe ili čak medjunarodne mečeve njihovo "znanje" odjednom nestaje a kradje u korist njihovih ekipa postaju nešto sasvim obično i normalno i niko na to i ne obraća pažnju!

Razanka Stip M.K.

pre 16 godina

Navijace zvezde niko ne vreca i naziva 'Cigani'vec je to nivni pravi i najstarii naziv i ime.A to sta su se oni stidili od svog imena i sta su se krajem osamdesetih prekrstile u delije to je nihov problem.

cacegrobar

pre 16 godina

Zasto li bi Partizan imao pomoc sudija a gani se zalili kad oni imaju sudiju u upravnom odboru! Sramota! Partizanu nije sviran penal 12 godina a zvezdi svaki drugi derbi bar jedan penal!

http://vrsf-caffe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=40

Milos

pre 16 godina

Zvezdi je zabranjeno da pobedi u subotu i zabranjemo joj je da osvoji prvenstvo u ravnopravnoj borbi sa svim ostalim protivnicima.Posle ovako sramotnog izvestaja delegata jasno je da Partizan mora da osvoji prvenstvo ove sezone!SRAMOTA!!!

Milan

pre 16 godina

Zbog onoga sto se dogodilo Partizanu FSS bi trebao da primenjuje oštre za ispade navijača. Pa kad bi FSS posle derbija i Zvezdi i Partizanu počeo da oduzima bodove zbog bakljada,ulaska navijača na teren,vređanja na rasnoj osnovi... pa kad bi Zvezda ili Partizan posle derbija imali minus bodove onda bi se i klubovi i navijači zamislili.
Ali do toga nece doci jer su u savezu svi poltroni Zvezde i Partizana.

ziii

pre 16 godina

Evo ovako da kazem vatreni sam navijac Partizana i bivsi sudija…
Ali ipak ne mogu da verujem da delegat koji je delegiran za derbi moze toliko da ne zna o fudbalu i da kaze da je sudjenje bilo dobro.
Krenucu od onog starta Rukavine nad Koromanom – Retko koji sudija bi u toj situaciji dodelio crveni karton, ali najmanje sto je mogao je zuti , zasto nije nista svirao???? Mozete primetiti da na pocetku duela izmedju Koromana i Rukavine dolazi do remplovanja, Koroman ga je “otresao” i Rukavina ga posle toga rusi – verovatno je sudija video remplovanje, ali posle toga od jednog igraca Partizana nije video duel do kraja (sto ga neopravdava) i pomislio je da Koroman simulira (govorim iz iskustva) i on je u tom trenutku bio ubedjen da Koroman simulira i zato zbog ucestalih primedbi Koromana dodelio mu je do kraja utakmice crveni.

Zuka je zasluzio 2-gi zuti tj. crveni karton kratko i jasno

Moram da kazem jednu sitvaciju kada je Milijas uzeo loptu Sikimicu uz faul i posle toga imao priliku iz kontre da da gol. Ili igranje rukom Jestrovica…

U svakom slucaju sudjenje je bilo ocajno, nije toliko islo na stetu Zvezde koliko je u 2 situacije Zvezda drasticno ostecena.
Ali tako je i Partizan bio ostecen na prolece (proslo prvenstvo) pa niko nista, to je sastavni deo igre. Bitno je samo da li neko namerno ili slucajno pogresi.

Ali znate sta je glavni problem sto su nasi igraci toliko uzbude na derbiju i pocnu da ispoljavaju svoju crnu stranu licnosti (Smiljanic, Koroman,Nadj,Gurovic,Jestrovic, Kralj, Pantic…)

Delija Sever

pre 16 godina

sta uopste reci,kad pola ljudi ovde prica samo gluposti.bilo da su navijaci zvezde,bilo partizana.mada se zna ko prednjaci(citaj grobari).dzaba vam i sudije,opet cemo biti sampioni.a sto se tice sudijske organizacije,pa svi odavno znaju da je to jedna gomila kriminalaca,koja samo za pare radi.ne moze mi neko reci da je u redu da jedan isti igrac dobije 2 zuta zbog prigovora.pa gde to ima???tako da sudije i grobari dzabe sve,CIGANI CE OPET BITI PRVI!!!i dogodine konacno LS!!pa da vidite sta je sudjenje i navijanje!

Jabuchilo Rodriguez

pre 16 godina

Dužnost delegata nije da ocenjuje sudjenje, pošto nije kompetentan za to. Delegat je tzv. sportski radnik, a ne bivši sudija. To se u ovom slučaju najbolje i vidi "sudija je imao ujednačen kriterijum". Zvezdina uprava umesto da muški i stojički odćuti, jer svako ko je gledao je video, i koncentriše se na predstojeći meč pokušava da kopira Bjekinu inteligenciju. Na sreću pa se odustalo od smehotresnih javnih saopštenja u N tačaka.

Nikola

pre 16 godina

Ovo je slika i prilika srpskog fudbala ali i politickog zivota uopste ,posle xy godina derbi koji je stvarno derbi sanse ,golovi ,za svakom lopotom se juri ,akcije tecne na trenutke i lepe sve u svemu kao da sam gledao seriju a ili primeru (mozda sam malko preterao ali stvarno sam odusevljen )ali onda na scenu stupa sudija koji je nedostojan sudjenja u ligi Beograd a kamoli jednog derbija. Dal mi je Zvezda ostecena vishe od partizana il nije vishe nije ni vazno .Bitno je da je utakmica UNISTENA a ko je i dal je (opet ) kupio namestio il je samo sudija taj koji se nije snashao suludo je i spekulisati .
Ono sto bih sad predlozio je da se za sledece derbije a mozda i za kompletno prvenstvo angazuju strane sudije bolje i nizerangirani sudija iz serije B nego ovi nashi mislim da je stvar izvodljiva a kao i u svemu kad je konkurencija jaka i rezultati po smrtnike ( u ovom slucaju nas ) su neizostavni .
P.S. Josh 1 pobeda i titula ...

malo_realnosti

pre 16 godina

Nadam se da ce doci i taj trenutak da igraci Zvezde i Partizana odigraju kvalitetnu utakmicu bez izgreda na terenu i van njega, i da ce se na kraju sportski pozdraviti i cestitati boljem.
Takodje se nadam da ce i navijaci bar pokusati biti realni, i videti stvari onakvima kakve jesu, a ne u zavisnosti od toga koja strana je eventualno ostecena.
Sudijske greske su sastavni deo ovog sjajnog sporta, i sve dok ne postoji jasna tendencija, koja moze biti rezultat navijanja ili podmicivanja (u oba slucaja sudija treba biti otpusten sa tog posla), nema mnogo smisla komentarisati ga.
Utakmicu nisam gledao, ali po onom sto se moglo procitati cini se da je postojalo svega nekoliko spornih situacija. Cak i ako je sudijska procena u svim ovim slucajevima bila pogresna, tesko da bi se tu moglo govoriti o tendenciji.
Generacije koje dolaze su sve nekulturnije, i sve nepismenije, tako da verovatno ima materijala za iskljucenje polovine onih koji su na terenu (a i oko njega).
Cak i ako je sudija ostetio Zvezdu, siguran sam da je to Zvezdi vraceno u mnogim mecevima, tako da je krajnje neposteno zaliti se.
Partizanu je toliko penala sudjeno poslednjih godina (a bogami i sedamdesetih/osamdesetih), najvise u nasem fudbalu, da je krajnje neposteno zaliti se na nedosudjene penale u derbiju. Mozda ih nije bilo, a mozda i poslednje generacije nisu imali igrace koji su znali simulirati.
Osvrnucu se i na par komentara. Ako je golman Zvezde zaista tako reagovao prema navijacima (uzdizuci dva srednja prsta, kako je neko naveo), zasluzuje zestoku kaznu.
S druge strane stavljanje ruku iza usiju i nije neka nepristojna gestikulacija, i svakako ne moze opravdati rasisticke povike. U stvari nista ne moze opravdati rasisticke povike, to su ionako postupci degenerisanih osoba.
Nema smisla komentarisati sta bi bilo kad bi bilo, tako da su komentari o zadrzavanju igre ekipe koja je dvaput vodila i samim tim bila bliza pobedi zaista cudni. Zaustavno vreme, isto kao i regularno ne podrazumeva efektivnu igru.
Intenzivno pratim nas fudbal jos od sredine sedamdesetih, i redovno slusam zalbe navijaca Zvezde i Partizana (koji redovno drugacijim ocima procenjuju svaku spornu situaciju), i jos uvek mi je tesko da poverujem da oni ne shvataju da su to dva najvise favorizovana tima kod sudija u istoriji naseg fudbala.
Samim tim, nemaju moralno pravo da se zale na sudjenje.

petar

pre 16 godina

Jako,jako interesantni komentari,ali da ja ne bih cekao odgovor disciplinske komisije,ja ti lepo u nedelju ujutro porani i pravo do jednog "bivseg" saveznog sudije,nije mu obnovljena licenca,covek nije imao ili nije hteo da da 40.000 evra koliko mu je trazeno da bih mu bila produzena licenca,covek je ok lik,mada mu je mana sto privatno navija za zvezdu,ali kao i svaki realni navijac u ovoj zemlji kada je video kakva je stvarna situacija u fudbalu i da se za mnogo manje stvari gubi glava,covek od tada se ne deklarise i zvezdu prati samo kod kuce na tv-u.
Na moje pitanje "ciji je Dragomir Stankovic?", stize ovakav odgovor,citiram:"da ne ispadne da sam za ove ili one,mada znas ko mi je drazi,reci cu ti samo da pogledas na kojim je utakmicama bio delegiran ,i kakvi su bili konacni ishodi!"


Na moje insistiranje da cujem to od njega jer nemam nameru da prekopavam po netu sta je sve sudijo pomenuti sudija,rekao je da ga je maltene zveda delegirala!

Mozda se covek oteo kontroli.
I,da ne zaboravim,kako mi rece zvezda i partizan nikada nisu uspeli da se dogovore za derbi ali je zato svake sezone dogovora izmedju svih drugih i zvezde i partizana.
Toliko o tome!
E,da jesam navijac partizana,i da Rukavina je zaluzio crvendaca,to se odnosi na moje grobare!
Ko voli nek proveri i onako nam fali istrazivacko novinarstvo,mada cuvajte ljudi glave ovde se i za manje....svi znamo sta!

Zvezdas

pre 16 godina

@(ZeljkoPFC, 3. oktobar 2007 13:26)
Aj da se kladimo da sam procitao vise knjiga nego sto ti znas da postoje, kao i tvoje groblje.

istokgroblje

pre 16 godina

E, onome što tvrdi da je rasizam nazivati Zvezdine navijače "Cigani", nema pojma (lepo mu reče ova Štipljanka). Nazivi "Cigani" i "Grobari" jesu nastali kao uzajamne uvrede, ali su ih obe navijačke grupe u starom mangupskom maniru orisvojile radi neutralisanja uvrede. Istina, Zvedinim navijačima je to manje prijalo (i ako ćemo pravo, tu se može i tražiti neki trag rasizma), ali da sam jedan od njih, meni bi bila veća sramota da koristim ime koje im je dao Arkan u najmračnija vremena. Iako ih ne podnosim, Zvezdaše koji se ne stide nadimka "Cigani" poštujem, kao veliki Grobar poštujem, "Delije" nikada.

zoran

pre 16 godina

Posto se najvise proca o prekrsaju Rukavine nad Koromanom, pogledajte jos jedno, pa cete videteda Koroman i Rukavina trce uporedo.Tada Koroman desnom rukom odgurava Rukavinu da ga ne prodje, ovaj ostaje iza njega i posle toga ga grubo obara na zemlju.BEz one prve sitiuacije kada je sudija trebao da svira faul za Partizan, ovo drugo je sasvim cisto.Minimum zuti karotn.Ista situaciju sam video na urkamici River plate to vece.Fudbaler River plate (koja gubi sa 2:0 kod kuce od poslednjeg tima na tabeli) je u ulozi Koromana.I sve se dogadja sasvim slicno.I na toj utakmici sudija nije sudio faul za River iako je njihov igrac oboren na zemlju.
Medjutim realno zvezda je zasluzila pobedu.Imala veci posed lopte,vise suteva na gol,vise kornera,vise sansi, vise napadala i naravno da trebaju da se zale sto nisu pobedili Partizan,sa kojim jedino i mogu daigraju zbog filozofije igre partizana.Svi ostali protiv zvezde igraju bunker kao i zvezda, a tu nema ni fudbala ni sansiu ni golova.Uostalom to gledamo vec da 2 meseca.

Opet ja

pre 16 godina

Pa naravno da je bilo u redu.
Zbog jednog nedosudjenog faula za ZUTI karton (ne za crveni - nije poslednji igrac odbrane), ne moze da se tvrdi da je bilo nekog direktnog uticaja na rezultat.Pre bi se moglo reci da je sudjenje bilo prilicno dobro,e sada sto se neko "navijacki" buni to je druga stvar...

El Gordo

pre 16 godina

Tacno tako,sudjenje je bilo extra.Ali prosle sezone nije,otkad se za udaranje igraca pesnicom dobija crveni karton i kad je dosad bio penal kad se s'ledja obori igrac u sesnaestercu?Nije sudjen penal za tikvice 13 godina-pa ne moze penal na centru,mora se uci u kazneni prostor a to GG retko cini u derbiju.Takodje je trebalo ponistiti gol Milijasu jer dat sa vise od 20 metara,to protiv tikvica nije dozvoljeno.Znaci na derbiju je sudjenje bilo extra a prosle godine je GG bila tesko pokradena.
Nista vam ne vredi,vasi svemirci ce puci kao mehur sapunice,a prvak ce kao i dosad biti zna se ko.Neko rece da se duvamo duplom krunom,samo ne znamo kojom posto ih imamo DESET?
FORZA ZVEZDA,MISEVI U RUPU

Loshmi

pre 16 godina

gledao sam sinoc na SOS kanalu komentare onog topalovica i rake djurovica koji su svaki sporni detalj na derbiju pogledali po 3,4 puta iz razlicitih uglova i jedini veci previd sudije je bio start rukavine kada je oboren koroman(prekrsaj na 18 metara od gola i zuti karton jer nije poslednji igrac odbrane)...mogao je da bude i penal za partizan kada je lazic oboren(samo prenosim njihove reci)...lukas je dobio crveni jer nije imao dres(koji mora da nosi radi identifikacije)ispod trenerke a kada je cetvrti sudija zatrazio da pokaze dres on je odbio i iz tog razloga je dobio crveni...bilo je jos mnogo komentara oko zukinog starta za drugi zuti(koji je realno trebalo da dobije i automatski i crveni)ali ga nije dobio jer je sudija napravio kompenzaciju zbog prvog zutog koji mu je prestrogo pokazao...sve u svemu sudjenje je bilo sasvim korektno i niko nije ostecen.samo jos komentar za ponasanje koromana i jestrovica:prvi neka se vrati u redove ruskog drugoligasa a u slobodno vreme neka cepa drva u sibiru i psuje se sa lokalnim bacuskama...jestrovic neka se fokusira na slusanje orijentalnih pesama i igranje sa trbusnim plesacicama jer za bolje nije cim su ga sutnuli i iz takve lige kakva je UAE...pozdrav svim objektivnim ljudima koji vole sport

movas

pre 16 godina

Aman, o kakvom "kosmičkom faulu" Rukavine nad Koromanom pričate? Bilo je "čupkanje" obostrano, samo kada je došao red na Rukavinu - Koroman, i inače konfliktna ličnost, prznica i loš glumac, se BACIO! I to pogrešno: unapred, kako bi dotakao šesnaesterac, umesto da je zaista povučen toliko da bi se srušio - kada je trebao pasti unatrag. Očigledno ružna simulacija - a sudija jeste pogrešio što mu nije dao žuti karton! Pre neku noć, na jednoj kvalitetnoj utakmici iz Engleske, u šesnaestercu - dva puta jače je potegnut napadač - ali je i on pokušao da "doradi" i - dobio žuti karton.
U svoj ovoj prepisci izmedju vrlina Zvezde i Partizana - čudo kako je kratko pamćenje, zaboravlja se ona crna i najcrnja epizoda na Zvezdinom stadionu, kada je od IGRAČA i REDARA Zvezdinih - napadnut i pretučen naš najtrofejniji trener - Tumbaković...
Zvezda je u svojoj moći večito debelo koristila, često i neskrivenu pomoć sudija, ali - postalo je to normalno, a kada se pojavio čovek koji sudi po savesti - orkestar je zacvileo...
Bedno!

Dushman

pre 16 godina

Pa ... jeste i Jovetic je trebao da dobije CRVENI, a i Bozovic jer je odbranio one suteve Jestro"GOL"a, a i Diara jer je CRNAC razume se, mozda je cak i juzna tribina trebala biti ispraznjena ... a mozda je trebalo da se igra i na neutralnm terenu i da se zabrani Partizanu da trenira 2 nedelje pre derbija i da se ZEMUNELO pokloni Zvezdi pa da se zove CIGANELO... E kada bi se sve to ispunilo nozda bi onda bilo OBJEKTIVNO SUDjENjE!!!!

zigoljubitelj

pre 16 godina

moram priznati da razumem grobare
biga 7 godina nas nisu pobedili
mislim eeejj 7 godina!!!
teski su to kompleksi :(
jel moze neko da zaamisli da mi ne mozemo da dobijemo partizan 7 godina na nasem najvecem stadionu aka marakani?
ja bi se ubio momentalno :)
pa vi ni uz pomoc sudija ne mozete da dobijete!
ja vam porucujem ne brinite ima boga bice radosti putsicemo vas jos jednom u ovom stolecu ;)

Čavez

pre 16 godina

očekivali su oped neki penal ili gol iz ofsajda dobićete po tamburi na marakani biće oped 2-4! A niste se ni čuli na derbiju da se zna ko je gazda GROBARI

Rohe

pre 16 godina

@zvezda mi je sve

Pa sta ako navijaci psuju zvezdine intelektualce. Ti decko ocigledno zaboravljas MNOGOBROJNE utakmice reprezentacije kada ste sa severa pljuvali,psovali i gadjali Savu Milosevica(koga inace niste ni na derbijima vredjali). Spominjete ovde navijace PARTIZANA , kao oni divljaci, huligani, prostaci. Kao nemozete da verujete sta smo u Mostaru uradili!!!!?? Pa pogledajte zlezdini navijaci sta je bilo poslednje dve godine u finalu basketa na vasoj tribini. Sto policija nije reagovala? A gde su Banat, Kula .... neredi? Inace PARTIZAN je trebao da dobije.

гробдогроба

pre 16 godina

@Apis

Дечко, мало касно си се родио да би био тако ауторитативан. Звездаши су били "Цигани" још док је Аркан био на привременом "раду" у иностранству, тј. седамдесетих година (могуће и раније, али за ово одговорно могу да тврдим). Зато не бенави ту о неписмености, кад порастеш, каш'ће ти се само.

grobar N

pre 16 godina

Za “super pismene” redstarovce od nepismenih Grobara jedno znacajno objasnjenje. Nazivi navijackih grupa Cigani I Grobari datiraju jos od 60-tih godina i birani su prema boji klubova, ali tako da budu uvredljivi za one kojima se pripisuju. Zbog njihove crvene drecece boje komsije su dobile naziv Cigani, koji, znajuci ovu cinjenicu, nije uvredljiv za Romsku naciju, a Partizanovci, zbog crne boje Grobari, kao da se elegantna crna boja nosi samo na sahranama, a ne i na posebnim svecanostima. Ali tako je. Masta kumova bila je na niskom nivou i ovi nazivi su ostali do danas, mada je Arkan, samovoljnim prisvajanjem vec odomacenog naziva Delije za igrace i navijace KK Partizan, uz zdusno odobravanje dominirajuce prozvezdaske stampe ovo ime pripisao rotesternovcima. Tuzno i smesno, iako jos uvek u napustenoj Sportskoj hali na Novom Beogradu odzvanja pesma “Igrale se delije, na sred zemlje Srbije”, upucene onovremenim venzemaljcima Kici i Praji.

Bojan Golić

pre 16 godina

Bitno je da si se ti Jaksicu najeo mesine (Koliki ti je podvaljak)i pokupio dobru dnevnicu.Ko vise pita struku?
gladni ste svega para para evo vam pare na pare

Jerez

pre 16 godina

Obicno ne ostavljam nikakve komentare vezane za nas proslavljeni fudbal, ali sad jednostavno moram.
Prosto mi je muka kad citam postove kojeraznih napaljenih toboz zvanih "navijaca" bez obzira za koji klub navijaju ili vole.
Da je sudjenje samo lose na ovom proslom derbiju, pa gde bi nama bio kraj!!!
Niko ne vidi sudijske greske na drugim utakmicama, a sto se derbija tice na svakom derbiju u poslednjih deset godina imalo je startova, gestova, psovanja i svakakvih drugih stvari bar za po 3 crvena sa obe strane.
Moje misljenje je da bi u interesu derbija, a i same lige i njene regularnosti trebalo za derbi meceve pozivati inostrane sudije, kao sto to Rusi rade, valjda onda ne bi bilo komentara da je sudija partizanovac ili zvezdas, vec bi sudjenje bilo na evropskom nivou, a i dobro bi doslo ovim mladim igracima da vide kako se sudi u Evropi, pa da posle ne masu rukama, previjaju se bez potrebe i rade mnogo gore stvari u Evropskim utakmicama, a sto to Evropske sudije ne sviraju, pa su nam posle uvek toboze sudije krive.
A nalozenim klincima porucujem da porazmisle kako to da kad je Partizan jak i mnogo bolji od Zvezde, Zvezda uvek izvuce dobar rezultat, i obratno, pa nek vide da je vecina odigranih derbija bila jedna velika namestaljka!!!

Goran

pre 16 godina

...a da budemo malo realni i posteni pa da sami sebi priznamo da kod nas i dalje sve ide po starom obicaju. Nema veze da li smo pristalice Zvezde ili Partizana ali hajde da priznamo da sudjenje NIJE bilo kvalitetno! Nema veze ko je ostecen ili nije ali zar opet gutamo te folove kako je sve bilo u redu i kako je sudija odsvirao bez greske...Ama ljudi da je tako onda bi neki nas sudija sudio koju utakmicu u Evropi. Pa i dalje zivimo na komunjarskim principima lazi...NIJE BILO U REDU,KAZNA ZA SUDIJU,NIJE ZA DERBI...kada ce to neko kod nas da kaze???
Kvalitet fudbala je u usponu,vjerovatno su tome zasluzni stranci i povratnici,zasto FSS za sledeci derbi ne plati neko veliko inostrano sudijsko ime???

dare

pre 16 godina

Kakav Jaksiic bre?Grobari bre srecni sa bodom ulecu u teren, pale baklje.A ovaj Rangers je bas losa ekipa za razliku od petah tikve i artmedije

Apis

pre 16 godina

@Razanka Stip i ostalo nepismeno groblje

Ime Cigani je nastalo od vas zbog nase slave Djurdjevdan. To je sve usledilo pocetkom 90tih.
Nakon velikih sukoba u 80tim izmedju grupa, na severu je Arkan kao vodja uspeo da ujedini sve (citaj ishamara i zavede red) pod imenom DELIJE. Ko ne zna tematiku nek ne brka loncice i izigrava pamet.

=======NORTH STAND==========

Joao

pre 16 godina

Znaci sudjenje bilo dobro... pa kad kaze strucnjak... onda da platimo ta vrata, dok ne dodju forenzicari da analiziraju krampone i travu...

Hrkljus

pre 16 godina

@stvarno si posten

A ti stvarno nemas ni 100 grama mozga u glavi! Pa kakve veze ima sto nije bila stopostotna sansa, bio je zadnji igrac odbrane. Pa po tome ako Poslednji igrac namjerno srusi napadaca na 30 metara od gola nije crveni jer ovaj nije bio u stopostotnoj sansi. Otvori se zemljo!!! I Koroman je bio okruzen sa 3 partizanova igraca ali oni nisu stajali ispred njega i nisu ga mogli zaustaviti. Mozes onda racunati o ostalih 7 partizanovih igraca, bili su i oni oko Koromana, Neki blize neki dalje. Ajde pa tako

SiouxNS

pre 16 godina

Pitam se sto pojedincima smeta sto i "neutralni" ljubitelji fudbala( eto i novosadjani) komentarisu sudjenje?? Pa ovo je prvenstvena utakmica, dakle tice se svih! Sudija je odsvirao kraj, picite dalje, prvenstvo jos nije gotovo. E da, ovi sto prizivaju strane sudije...aj da uz sudije ubacimo i po koji evropski tim,a mozemo i evropske navijace...pa svi lepo da ih gledamo preko tv-a. More, jadni smo...to je jedina cinjenica!! Kada smo ,najbolje odigran derbi u poslenjih par godina, uspeli sj.....!

Jovan

pre 16 godina

Da zatvorimo knjigu. Jos niko nije zbog ovakvih stvari ponistio utakmicu, i sve je u domenu famoznog slobodnog sudijskog uverenja. Zvezda ima bolji tim, to je u derbiju izbilo na videlo, ali dok Koroman pocne da misli vise na igru, a manje na sudjenje (mlatara rukama i kad se igra po Evropi), prodje prvenstvo. Partizan ima dobrog i perspektivnog trenera, a Dijaru je tesko pratiti cim mu das prostor, ali u prvoj ozbiljnoj utakmici jurio je rezultat i imao manje sansi. Kada se o sudjenju ovoliko prica, znaci da nije bilo sjajno. A taj Jaksic je fudbalski politicar, pa njegovim recima ne pridajem nikakav znacaj

pun

pre 16 godina

svaka cast upravi fk crvena zvezda kako je uspela da skupi toliki broj primitivaca na jednom mestu. koroman, jestrovic.. sve idealni primeri za mlade, rodjene vodje i pravi idoli... gani, nikad niste pali nize.

Aleksandar

pre 16 godina

Kakav skup primitivaca u Zvezdi, strasno... Koroman je gori prostak od Gurovica.

Navijam za Vosu, tako da me sve ovo ne zanima previse, ali je strasno onako ponasalje i igraca i strucnog staba Zvezde, sve da im i dva penala nisu svirali! Pa sta ocekujete od publike onda?

Osim toga, posle godina i godina sudjenja u njihovu korist, sada su nasli da se bude??? 'Ajte kakav paradox!
Samo vas cekamo u Novom Sadu.

zvezda mi je sve

pre 16 godina

Slusajte grobari, cutite i pokrijte se usima. Pa kako vas bre nije sramota da vi pricate o primitivizmu posle Smiljanica koji psovke iz usta nije mogao da izvadi tokom prosle godine na derbijima, zatim vaseg golmana Radosavljevica koji je pri izlasku sa terena psovao sve zivo i mrtvo sudiji, posle kosarke gde je najveci primitivac u istoriji sporta vas trener... TISINA!!!!
Ako Rukavina nije zasluzio crveni karton posle povlacenja Koromana za dres sto se vidi iz aviona (sudija je odmah iza njih i vidi sve, ali ne svira faul jer bi automatski Rukavina popio crveni), onda ne znam sta jeste za crveni posto je u momentu povlacenja Koromana Rukavina bio poslednji igrac odbrane (to sto posle stizuKodzak i ekipa nema nikakve veze, jer oni dolaze nakon povlacenja... bar citajte pravila pre nego sto komentarisete).I to sve na 1:0 za Zvezdu. Posle crveni Zuki koji je takodje evidentan, jer je opet isto povlacenje sa ledja i sprecavanje kontre vise nego dovoljno za drugi zuti karton ali opet nishta...
I da, raspitajte se da li je gospodin Stankovic prvobitno bio delegiran od strane sudijske organizacije za ovaj mech... E groblje, groblje...
A ovim Novosadjanima sto su poceli da se previse prave pametni - nemojte ljudi ista da prichate pogledajte svog predsednika i cutite.
Ali ipak izjava dana:"Mozda je bilo malo rasistickih povika, ali nista strasno, na zapadu se nije ni culo" - novi Zeka... Pa daj bre, zbog ovakve izjave bi dobili kaznu da ne znate sta vas je snaslo...
Zvezda mi je sve,Zvezda zivot je...

Marko Vjetrovic " Bez Primedbi "

pre 16 godina

Kakav bre penal hocete van kaznenog prostora! I kakvi nezasluzeni crveni kartoni! Sta bre misle Koroman i Jestrovic, da su oni nekakvi proslavljeni reprezentativci i da imaju mozda neke privilegije koje nemaju ostali fudbaleri ovde kod nas!? Izdrzite jos u cetvrtak, posto je to Evropa, pa cete onda na miru da psujete po sirom Srbije. Vi ste sramota srpskog fudbala!

Marko

pre 16 godina

Svaka cast upravi partizana, sto je dovela sve fakultetski obrazovane fudbalere, od toga Juca cak ima magistraturu, a Jovetic ce doktorirati za 6 godina. Decko, idi spavaj...

slatkish(grobarka do groba)

pre 16 godina

Mislim da je vreme da odustanete od ovih gluposti i da lepo priznate da ste sami krivi sto niste dobili Partizan!Nije kriv ni sudija ni niko drugi,vec samo Vi!Zato nemojte vise da se ciganisete(mada vam je to u krvi) i pokusajte da zadrzite to cetvrto mesto na kome ste trenutno!Ako ovako nastavite smesi vam se 6 ili 7 mesto!Pa sramota, stvarno, a dicite se duplom krunom,mozda poslednjom,ako nastavite kako ste poceli!Pozzz Grobarima :)

ZeljkoPFC

pre 16 godina

@Zvezda mi je sve
Taj "najveci prostak nase kosarke"... tj nas trener... Je procitao knjiga koliko ceo sever zajedno sa vasom upravom... Igrace vam ne racunam,jer oni verovatno i ne znaju da citaju...

NS-MARKO

pre 16 godina

Ma vi predobri preposteni grobari sa svim vasim generalcicima koji su vas vodili i sa svim prepostenim bjekama i zekama, sa svim ukradenim titulama jos u jugi(onomad vam je sudija produzavao utakmicu u ljubljani dok niste dali gol i postali prvaci), ostat cete zauvek mali klupcic sa svojim navijacima kojih u srbiji ima tri put manje nego delija a da ne govorim u srpskoj gde vas je pet puta manje..smesni ste
@vosin navijac..koga cekate, mislis na vas kao na saku jada, zna se koga u ns ima najvise zato vam je bolje cutite

SMILJANIĆ

pre 16 godina

@ zvezda mi je sve

A ŠTA kažeš na psovke vaših igrača:
da počnemo po vrsti:
1.Gurović,
2.trener Stevan Karadžić,
3.kOROMAN,
4.GOLMAN,
5."GEJ-GAJ"
6.PIXI
7....

koki-bg

pre 16 godina

nisam vatreni vec realni navijac partizana i objektivno onaj start rukavine je bio za crveni karton, ako cemo biti posteni to se onda mora reci

Commandos 84, Cork City Rebel Army

pre 16 godina

Чини ми се да сви пропуштају један јако битан моменат везан за суђење, а то је надокнада времена. Играчи Звезде су последњих 5 минута провели на земљи свесни да је сваки продор партизана завршавао пред самим голом. У једном тренутку Туторић који је изнет ван терена без дозволе судије улази у игру и то пролази без опомене.Потом имамо надокнаду од 4 минута ако се не варам и све то време се троши на циркус који ствара Лукаш и клупа да би после свега судија чим је игра настављена једва дочекао да одсвира крај.Партизан се на ово није жалио вероватно због великог комплекса који имају у дербијима са звездом водећи се филозофијом шта добро смо прошли да нам ови нису увалили гол у задњем минуту а објективно на самом крају су били много бољи.Дакле судија дефинитивно није доносио исправне одлуке, тачније није владао ситуацијом у одлучујућим момемнтима али свакако није утицао на коначни резултат у мери у којој се тврди. На крају имамо једне који су задовољни(требало би да буду) иако сами нису тога свесни и дуге такође задовољне којима остаје лече своје комплексе на једном од следећих дербија.

objektivan navijac

pre 16 godina

sta je sad skupljaci perja ni Jaksic ne valja... ma vi ste bre najveci seljoberi koji postoje na balkanu... samo bi vi da se tapsete po du*etu, vama da se lize a cim nije kako treba lomi vrata na svlacionici, psuj, razbijaj izazivaj sukobe itd... mrs u dzunglu

Nemes1s

pre 16 godina

Kao prvo bi trebalo da se izbaci rec "Cigani" iz naziva navijaca Crvene zvezde. Nemam ja nista protiv roma, ali je nedolicno ponasanje da se jedna toliko velika navijacka skupina naziva tako zbog nekih pojedinaca koji su sami sebe poceli tako zvati, sramotno. Drugo, jos gore, partizanovi navijaci kada zvezdine zovu "Cigani" to rade iz cistog vredjanja, nista bolje nego rasizam. Zapitajte se ljudi malo sta radite. Za zvezdine navijace: nikakav drugi naziv sem "DELIJE" i to treba svima da bude jasno. Za partizanove navijace: okanite se pogrdnih prozivki na racun jednog naroda, nije ljudski.

Boki

pre 16 godina

Pa ovo sto je napisano od strane groblja je stvarno za komentar. Vi ste pravi ponos SRBIJE, posle Mostara, pomisli covek da cete se opametiti, kad ono jos gori. Sta ste vikali Gaju??? Primitivci STE pravi (cast izuzecima, verujem da ih ima), imate tamnoputih igraca u ekipi, a vi tako! JEL TO TAJ PONOS SRBIJE??? Sta ste Koromanu radili kad je izlazio??? Jel sam nesto zaboravio??? Bolje cutite i nemojte se praviti pametni, sve sto ste hteli da kazete, kazali ste GAJU, pokazete, pokazali ste na Koromanu! Bolje vi lepo gledajte MSL na stadionu i Kup UEFA na TV-u! TOLIKO!!!

KOROMAN

pre 16 godina

Covece ne mogu da verujem sta prica ovaj covek!!!!!SUDJENJE JE BILO DOBRO?????????????Ma dajte ljudi.....sta je s vama........Grobari zar vi stvarno mislite da je tako???????
A sto se tice kulture i psovki.....ljudi to su fudbaleri....nisu oni intelektualci.Pa ko je gledao sinoc MAN UTD-Roma,video je koliko je puta samo Runi opsovao sudiju....pa ni zuti nije dobio.To je u fudbalu normalno.
A vi ako necete to gledate onda idite u pozoriste....

CVIJO

pre 16 godina

Start Rukavine bi bio sankcionisan kartonom da je Koroman ostao na travi i da nije tako brzo skocio i poceo da napada sudiju.. Ovako je sudija pogresio sto nije kaznio Koromana zbog simuliranja.

stvarno si posten

pre 16 godina

@koki-bg

Ti sto si realni navijac Partizana i sto priznajes da je start Rukavine za crveni, izgleda da u zivotu nisi sutnuo ni mace s praga! Uz to, sigurno ga jos manje pratis fudbal! Faul je bio, to je sigurno, ali o crvenom kartonu nema ni govora! Pa tri igraca su oko Koromana kad ga rusi Rukavina, kako je to onda stopostotna sansa, a samo se za te slucajeve iskljucuje odbrambeni igrac. Nemoj da se trudis da budes objektivan, kad u stvari samo nasedas na njihova kukanja!

JB

pre 16 godina

Bio sam na derbiju, na zapadnoj tribini. Sebe inace smatram za objektivnog navijaca Partizana, ali mozda je to moj subjektivni sud. Elem, sto se tice vredjanja Gaja na rasnoj osnovi, osecao sam se veoma postidjeno kada su mnogi grobari na zapadu (ne samo sa juga) poceli da arlaucu kao majmuni u njegovom pravcu. Posebno me je bilo sramota, jer su se red iznad mene nalazili kosarkasi Partizana, Novica Velickovic, Tepic i novi igrac, tamnoputi Palasio. A ljudi oko nas imitiraju majmune? Ej, bre gde je tu mozak? Mislim da bi Partizan zbog ovoga trebalo najostrije kazniti, kada se vec nismo opametili posle svega. Bolje sad nego opet dogodine da to radi UEFA. Takodje, smatram da je veliki propust sto i sam Ibrahim Gaj nije prijavljen zbog provokacija koje je tokom meca upucivao grobarima na juznom delu zapadne tribine. Naime, niko tokom veceg dela meca nije ni na koji nacin vredjao senegalca sve do trenutka kada je, nakon jedne uspesne intervencije u odbrani , Gaj uputio provokativne gestikulacije sa rukama iza usiju ka navijacima. Zatim su usledila vredjanja na rasistickoj osnovi. Gaj je slicno ponovio jos dva puta. Ne zelim ovime nista da pravdam, vec sam se izjasnio da je to nedopustivo i mora biti ostro kaznjeno. Ali je takodje nedopustivo da bilo koji igrac gestikulacijama provocira publiku. Kao da je bilo unapred rezirano i dogovoreno da se provociraju navijaci i izazove incident na rasnoj osnovi. Izgleda da je zvezdina uprava ipak nesto naucila u susretima sa Renzdersima. Isto je i Randjelovic morao biti kaznjen zato sto je na uvrede sa Juga odgovorio sa podignuta oba srednja prsta. Ljudi to ne sme da se radi, alo... U Evropskim ligama se za to dobija crveni karton. A Stankovic ih nije podelio. E sad sto se tice samog sudije, bilo je gresaka, ali tvrditi da su one bile zlonamerne je krajnje primitivno. Zlonamerno je to sto jedan od najcescih delilaca pravde na derbijima, Branimir Babarogic, sada sedi u zvezdinom upravnom odboru. Nije li to sukob interesa? Da li postoji neko pravilo koje to dopusta bivsim sudijama? Trebalo bi. I onda takav Babarogic kritikuje Stankovica, a svi se secamo kako je on sudio derbije. Mislite malo o tome.

mirko

pre 16 godina

Stvarno ne mogu vise da slusam ove cigane kako kukaju!Pa u zadnjih 7 derbija ste imali 4 penala i 3 puta igraca vise! ALOOOO!!!! A za PARTIZAN nije sviran penal 13 godina!

vlado/bgd

pre 16 godina

namerno guranje rukama igraca koji sa loptom ide ka golu na ivici kaznenog prostora nije ni faul, a necemo govoriti za minimum zuti karton??
mozda ce glupo izgledati ali iz kontre koja je krenula posle toga partizan je dao drugi gol, tako da je mozda zvezda i ostecena.
inace ne navijam ni za zvezdu ni za partizan.

Lepo stoji partizanska bluza

pre 16 godina

Partizanova uprava je odlucila da vise nista ne prepusta slucaju. Sada imaju precednika dmatora saveza. Krecemo stopama kosarke, narednih 10 godina prvenstvo je kupljeno i nema zime.

Zibic

pre 16 godina

u principu me bas briga i za jedne i za druge, navijam za vosu, a izmedju zvezde i partizana navijam protiv lopova. kada je partizan bio u LS, navijao sam (vise) za zvezdu jer su lopovi sve pokrali, a sa tim parama, partizan je trebao da bude prvak sledecih 10 godina. Kada vidim sta je zvezda kupila, onda moram da navijam za partizan...

ono vucenje koromana stvarno jeste slobodnjak i za zuti; mozda jeste i za crveni, ali (cini mi se da) nije koroman isao direktno prema golu, nego vise paralelno.

ali to nije ni bitno: iza koromana su bila 3 igraca partizana i sudija nije ni video da li ga rukavina vuce, to je trebao pomocni da mase faul. a to kako koroman pada i kako se ponasao celu utakmicu je posebna prica...

trazio sam na youtube snimak tog starta, ali ne nadjoh tako da pricam po secanju od subote.

Sone_ZV

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta prica ovaj tamo nikogovic,pa do Republike Srpske se videlo da je ono bilo za crveni,kao i igranje Sikimica rukom.Kako moze neko reci da to nije uticalo na igru???kako nije,kao da bi Groblje dalo 2 gola sa igracem manje?A Lukas je trebao da dobije zuti karton nego u je Stankovic po svojoj volji dao crveni,gde to jos ima?Pa stvarno,ako i sudijski odbor to isto kaze onda bi Zvezda trebalo da zapreti istupanjem iz Lige pa gde god da je izbace,jer nema smisla igrati ovakve utakmice.Ako Partizan mora na ovaj nacin da bude prvak neka tako kazu pa da pocenemo iz pocetka novu sezonu.Ne znam sto se ovde Novosadjani javljaju???A to "malo rasizma" u Evropi bi Partizan kostalo 3-4 godine neigranja u evro kupovima,i posle se pitamo sto Evropa ne voli Srbe?Stidite se

ljubi vas majka

pre 16 godina

Pa normalno da je sve bilo u redu! A cigosi ostaju cigosi! Partizan se nijednom nije zalio na crvene kartone, nedosudjene penale, zvezdine golove iz ofsajda, zvezdine nepostojece penale a imaju i te kako na sta da se zale...ovi odma' udri po sudiji, delegatu, ovome onome...

vladasm

pre 16 godina

Ajde gluperde da razjasnimo nesto,posto me stvarno mnoooogooo nervirate(mislim na gane).
1.-Faul nad Koromanom je bio i tu ste jedino osteceni ali postoji milion primera u korist PFC-a koji nisu sankcionisani u proslim derbijima!
2.-Potpuno ali POTPUNO zasluzen crveni i koromanu i lukasu(nema on sta da pokazuje sudiji)!
3.-Nadoknada vremena je bila 3 ili 4 minuta od kojih se igralo 30 sekundi,a ostalo su vase manekenke lezale,odnosno trebalo je jos da se igra,a ne da sudija odma svira kraj!
-I na kraju bunite se za neku nepravdu,mi smo se tako osecali poslednjih 10 godina muceni od strane sudija za razne gluposti,i sad odjednom mi imamo 10 razlike i normalan derbi i odmah je prvenstvo kupljeno ili namesteno,MA DAJTE bre kako vas nije sramota...

filip

pre 16 godina

ovo je bre SRAMOTA!!! sudjenje korektno!? rukavina je zasluzio bar zuti karton za povlacenje koramana ali realno to nije bio penal. I sta je sa ociglednim faulom nad Milijasem u 90. min.!? sad je jos Zvezda ispala negativac u celoj prici iako su partizanovi navijaci upali u teren i iako je sudija drasticno ostetio Zvezdu!!!
SRAMOTA!!!

Delija Sever

pre 16 godina

sta uopste reci,kad pola ljudi ovde prica samo gluposti.bilo da su navijaci zvezde,bilo partizana.mada se zna ko prednjaci(citaj grobari).dzaba vam i sudije,opet cemo biti sampioni.a sto se tice sudijske organizacije,pa svi odavno znaju da je to jedna gomila kriminalaca,koja samo za pare radi.ne moze mi neko reci da je u redu da jedan isti igrac dobije 2 zuta zbog prigovora.pa gde to ima???tako da sudije i grobari dzabe sve,CIGANI CE OPET BITI PRVI!!!i dogodine konacno LS!!pa da vidite sta je sudjenje i navijanje!

Balansero

pre 16 godina

Sinoc je Roma ostecena za cist penal. I niko nije cak ni prisao sudiji.
Greske su deo igre, kako igracke tako i sudijske. Ali nekulturno i nefer ponasanje ne bi trebalo da budu deo igre.

@Commandos 84
Upravo tako kao sto si rekao. Zvezdina klupa je iscenirala ceo onaj cirkus u zadnjih 5 minuta i tako uticala na krajnji rezultat. sudijska nadoknada je bila 4 minuta zbog izmena i valjanja zvezdinih igraca celo drugo poluvreme. Zadnjih 5 regularnih minuta su jedva hodali. Kad su videli da se igra jos 4 min nadoknade znali su da ce primiti i treci gol.
Trebalo bi da cute ali "drz'te lopova" je stara sibicarksa praksa.
Jadan je trener kome je najbolji potez na utakmici da napravi incident ne bi li sacuvao rezultat. Jos jadniji je klub koga trenira takav covek.

Jabuchilo Rodriguez

pre 16 godina

Dužnost delegata nije da ocenjuje sudjenje, pošto nije kompetentan za to. Delegat je tzv. sportski radnik, a ne bivši sudija. To se u ovom slučaju najbolje i vidi "sudija je imao ujednačen kriterijum". Zvezdina uprava umesto da muški i stojički odćuti, jer svako ko je gledao je video, i koncentriše se na predstojeći meč pokušava da kopira Bjekinu inteligenciju. Na sreću pa se odustalo od smehotresnih javnih saopštenja u N tačaka.

zvezda mi je sve

pre 16 godina

@zeljkoPFC
Doticni gospodin Vujosevic moze da procita, a i da napise koliko god knjiga mu volja, ali je on jednostavno prostak sto pokazuje na svakoj utakmici i ti to vrlo dobro znas. Na veliku zalost to se ne sankcionise isto kao sto se ne sankcionise i prebijanje sudije od Danilovica i njega, isto kao sto se ne sankcionise vise nista uopsteno u nasem sportu i zato i propada... Jer ljudi poput tebe mogu da hvale jednog prostaka koji nije bas sasvim ni normalan, a pitajte i iklu Loncara zasto je otisao iz partizana i sta se sve desavalo... A to sto vi ne znate je zaista vas problem...
@SMILJANIC
Vidi covece, ne kazem ja da ovi iz Zvezde nisu psovali, vec da i vasi psuju, ali to je sasvim normalna pojava u sportu, pa pogledaj samo bilo koji mech Manchestera i gledaj Runija, Ronalda, Teveza (koji sve vreme psuje na spanskom, dok Ronaldo koristi portugalski)... Isto to rade i Italijani, ali poenta je bila u tome sto je jedan vash pametnjakovic napisao kako su samo ovi iz Zvezde "prosti"... A Smiljanic je inache krajnje inteligentan i dobro predvidja buducnost - "nikada necu izgubiti od Zvezde"... I sta bi???
Zvezda mi je sve, Zvezda zivot je...
P.S. I Gurovica ne spominjite, nemate vi prava nikome (bas kao sto to nemaju ni Zvezdini navijachi) da vredjate familiju i decu... I da, smislite bar jednom svoju pesmu, KOMPLEKSASI

Smesno

pre 16 godina

Da krenemo analizu ovoga :
Kao prvo pitam se koju dioptriju ima gdin Jaksic i kada je poslednji put bio kod oftamologa?
Gdin Jaksic razume portugalski i on je nas cuveni poliglota!?!?
Vrata polomljena itd...zvali su CSI ekipu na lice mesta da sve to ispita...DNK je pokazao...
Tako da FSS, Organizacija sudija i tako dalje su u krajnu ruku smesni....

Na sledeci derbi pozovite nekog sudiju iz inostranstva a neka klubovi plate njegovo sudjenje po pola pa da stvarno vidimo koje bolji a ne ovako ....
Ako je ovo sve sto su rekli organi sudijske organizacije i FSS nema smisla vise igrati nijednu utakmicu prekinite prvenstvo i dajte titulu partizanu vec sada.

Krajnje je da se klubovi ujedine u ovoj zemlji i stvore svoju ligu u kojoj ce svako morati da plati za ucestvovanje kao u svim EU zemljama a ne da se igra za slavu FSS ili cega bez novca i motiva!!!

MiljanV

pre 16 godina

Nije ni čudo sta rade klinci na tribinama kad se "idoli" ovako ponašaju! Trebalo bi ove "reprezentativce" koji dobiju žuti i posebno crveni karton dodatno kazniti, bar duplo. Pa oni bi trebali da budu najbolji u svemu, predstavljaju narod u svetu. Znam ja da su oni fudbaleri bez ikakvog vaspitanja, ali ipak su bili po svetu i mogli su da nauče i nešto pametno tamo, a ne samo da se busaju u grudi da su veliki Srbi i da dižu tri prsta! Žao mi je kad vidim ko nosi Zvezdin dres sada, a kakve su na terenu bile nekadašnje prave legende kluba. Otac mi priča da je Rajko Mitić bio ne samo igračina, nego i ljudina. Znali su i njega "navijači" da gađaju raznim predmetima, a on se samo sagne, uzme i baci to van terena. Nije to pokazivao sudiji, jer je voleo fudbal, pa i te navijače koji ga gađaju je poštovao, a oni su znali da je najbolji (zato je i bio meta napada). Možete li da uporedite njega i jednog Koromana ili Jestrovića?! Zato je i Crvena Zvezda tamo gde jeste. Nije kriv sudija onome ko zna, nego onome ko ne zna. Nije sudija mogao da za njih da koji gol Glazgovu, da ih uči da se gol ne prima u poslednjim trenucima ili sa pola terena...Onaj ko ne zna da gubi, ne zna ni da pobeđuje. E zato Crvena Zvezda ne igra u LŠ, niti će izgleda skorije. Zašto se Piksi i igrači ne zapitaju kako to da ne mogu da daju više od tri gola na pet utakmica i to protiv Levadije, Glazgova i Groclina. Ona Crvena Zvezda je to mogla samo na jednoj utakmici 1991. Znali su tada da im ni sudije ne mogu uzeti pobedu kao onaj protiv Kelna. Paradoksalno zvuči, ali taj sudija im je pomogao da osvoje Kup Šampiona: naučio je i Prosinečkog i Pančeva i ostale da kad daju gol kad moraju da ga daju ne može niko da ih izbaci (setite se samo šta su sve ispromašivali pre nego što su ih Keln i sudija, iz ofsajda i auta, izbacili iz Kupa Uefa). Kad to budu uvideli i naučili ovi sada u Zvezdi, onda će i moći da pobede nekog bez sudija i njihove pomoći ili grešaka! Veliki klub se ponaša kao veliki svuda, na terenu, tribinama, svlačionici, hotelu... Ne mogu ovi "igrači" da uništavaju ono što su gradile generacije. Nije ni čudo kakvi su kad su im u upravi Vasilijević i slični. Zapitajte se Zvezdaši kud vam ide Klub?

posmatrac

pre 16 godina

Realno, Partizan je mnogo bolji tim od Zvezde ali sa stoperima koji su rupe i sa nedovoljno povratnog kretanja u veznom redu. Veoma tesko iznose lopte ka protivnickoj polovini. Otuda i greske u pas-igri kod golova, jer se Lazic, Tosic i Moreira nisu dovoljno vratili i ponudili na vreme, pa je Juca morao pasom da prebacuje igrace Zvezde (sto je uvek rizik, koliko god da to neko ume da uradi).

Sto se tice Zvezde, mislim da nema nade da ikada vise stvori ovoliko sansi na jednoj utakmici u ovom prvenstvu jer im niko drugi nece ostaviti toliko prostora i predati toliko cistih lopti direktno u noge...Sto bi se teniskom terminologijom reklo: Partizan je imao preveliki broj "neiznudjenih gresaka" u pokusaju da prebaci igru sa svoje na Zvezdinu polovini i to je jedini razlog sto je Zvezda osvojila bod (a mogla je ni kriva ni duzna da uzme i sva tri). Znaci, Zvezdino kukanje sto nisu ostali sa igracem vise pa tako ipak nekako pobedili(kao sto se to dva puta desilo prosle godine)je utoliko vece sto vide da ne mogu na drugi nacin da dodju do pobede. A i ovaj remi je verovatno zadnje sto su postigli, jer ce na zimu, ako sve bude kako treba, Partizan kupiti i nekog stopera a verovatno i popraviti kretanje na sredini terena - cime ce smanjiti broj sopstvenih kikseva na kojima je Zvezdea zasnivala svoju strategiju na 131. derbiju.

Hocu da kazem: videlo se da ovaj tim Partizana ima perspektivu i moze fudbalski samo da raste, dok se to ni u kom slucaju ne moze konstatovati i za ovaj Zvezdin tim kome je neophodna oveca, mozda cak generalna opravka...

djomla

pre 16 godina

@NS-MARKO

Ne da mi je krivo sto nas ima tri puta manje nego vas i sto nisam clan tako divne i postene sportske porodice i familije navijaca, nego hocu da puknem od muke. Dete, da li ti shvatas koliko si nesrecan?

Opet ja

pre 16 godina

Pa naravno da je bilo u redu.
Zbog jednog nedosudjenog faula za ZUTI karton (ne za crveni - nije poslednji igrac odbrane), ne moze da se tvrdi da je bilo nekog direktnog uticaja na rezultat.Pre bi se moglo reci da je sudjenje bilo prilicno dobro,e sada sto se neko "navijacki" buni to je druga stvar...

Milos

pre 16 godina

Zvezdi je zabranjeno da pobedi u subotu i zabranjemo joj je da osvoji prvenstvo u ravnopravnoj borbi sa svim ostalim protivnicima.Posle ovako sramotnog izvestaja delegata jasno je da Partizan mora da osvoji prvenstvo ove sezone!SRAMOTA!!!

dare

pre 16 godina

Kakav Jaksiic bre?Grobari bre srecni sa bodom ulecu u teren, pale baklje.A ovaj Rangers je bas losa ekipa za razliku od petah tikve i artmedije

Dushman

pre 16 godina

Pa ... jeste i Jovetic je trebao da dobije CRVENI, a i Bozovic jer je odbranio one suteve Jestro"GOL"a, a i Diara jer je CRNAC razume se, mozda je cak i juzna tribina trebala biti ispraznjena ... a mozda je trebalo da se igra i na neutralnm terenu i da se zabrani Partizanu da trenira 2 nedelje pre derbija i da se ZEMUNELO pokloni Zvezdi pa da se zove CIGANELO... E kada bi se sve to ispunilo nozda bi onda bilo OBJEKTIVNO SUDjENjE!!!!

Hrkljus

pre 16 godina

@stvarno si posten

A ti stvarno nemas ni 100 grama mozga u glavi! Pa kakve veze ima sto nije bila stopostotna sansa, bio je zadnji igrac odbrane. Pa po tome ako Poslednji igrac namjerno srusi napadaca na 30 metara od gola nije crveni jer ovaj nije bio u stopostotnoj sansi. Otvori se zemljo!!! I Koroman je bio okruzen sa 3 partizanova igraca ali oni nisu stajali ispred njega i nisu ga mogli zaustaviti. Mozes onda racunati o ostalih 7 partizanovih igraca, bili su i oni oko Koromana, Neki blize neki dalje. Ajde pa tako

:) >?

pre 16 godina

ljudi najlakse je neshvatati ozbiljno prituzbe na sudjenje iz s.d.crvena zvezda.sad im je neko kriv sto osim koromana niko ne moze da im postigne gol.pa jel vam sudija kupio barkosa i jestrovica?problem trazite u coveku koji je rodjen na jednoj poljani pored nisa.setite se kosarke,
osporavaju jednog belosevica,svaki svoj neuspeh svaljuju na sudije,vujosevica,uvek je neko drugi kriv.
kad se radi o neredima na tribinma i oko njih,najzasluzniji su "likovi" poput koromana i gurovica,koji naloze masu,pa posle placu zajedno sa njima.
sve u svemu,obratite paznju na izjave iz partizana pre bilo koje utakmice,i na izjave iz zvezde.videcete razliku u kulturi i filozofiji...
a najjaci su ovi likovi sto govore o tome kako cemo uvek biti "drugi","mali",sa kompleksima itd,ok u redu je branioci ponosa srpskog fudbla.
videcemo se sutra ovde na istom mestu....

tony

pre 16 godina

Vidi ga ovaj, da se Partizan zali , pa sta je trebao da produzi 20 min i da iskljuci jos par Zvezdinih igraca, da nisi mnogo smesan bio bi tuzan.
Gore postiji greska u textu, niko iz Zvezde nije trazio penal. A Grobari, svaki prekrsaj sa ledja nad igracem koji ima otvoren put ka golu je crveni karton, medjutim posto svaku drugu situaciju sudije ne okarakterisu na taj nacin, vi nadjete za shodno da to komentarisete, kao prosle godine Purovic i Bajic, a sve zato sto tanovic par godina ranije nije dao crveni Bati Mirkovicu, kad je srusio Zigica.
Ovaj sto je rekao da je sudjenje u redu, ce da zavrsi kao sudija, jer se zna njegov posao. A vi nemojte biti toliko jadni i licemerni, Zvezda je ostecena za crveni karton Rukavine i Zuke, kao i za jos 3 slobodna udarca sa ivice sesnaesterca, ako ima onih koji to nisu videli, pravac ocno.

ljubisa

pre 16 godina

E kako da ne! Ne dosudjeni prekrsaj Rukavine nad Koromanom.Ne dosudjeno igranje rukom Sikimica.A onda gadjanje Koromana kada je napustao teren, psovanje svega i svacega Randjelovicu.A Lukasu nisu mogli da nadju jos neki razlog za izbacivanje.Npr sto je ziv, sto igra, bila mu ruzna frizura...A sta bi sa rasistickim vikanjem protiv Gaja? To je sasvim u redu i ne treba nikakva kazna.Ulazak navijaca na teren i nakon novog zakona nikakva kazna ni za koga.Inace sve je bilo fer i sudjenje i navijanje !!!

Milan Petrovic

pre 16 godina

Gospodin Jakšić je izgleda u nekom srodstvu sa poslanikom Markom Jakšićem. Obojica imaju nešto protiv Cigana.
Šalu na stranu, Jakšićeva zvanična izjava je u najmanju ruku smešna. Kaže da je sudija donosio ispravne odluke i da nije uticao na rezultat. Kako nedavanje crvenog kartona Rukavini nije uticalo na rezultat?! Kako tolerisanje grubih startova Žuke i nedavanje javnih opomena nije uticalo na rezultat?!Sudija Stanković izgleda da zna i portugalski jezik. Čuo je kako Lukaš vređa?! Valjda su sigurni svi da Lukaš za 2 meseca nije naučio srpski jezik.
Iako smo znali, mi navijači Zvezde, da od žalbe nema ništa, ostajem pri stavu da je ispravan potez Zvezde što je uputila zvaničnu žalbu. Klub i treba nakon svake iole važnije utakmice da zauzme svoj stav i da ga predoči javnosti.
Grobari su se očigledno plašili nekih sankcija tako da su pohrlili da komentarišu ovu vest. Crvenoj Zvezdi kao velikom klubu ne trebaju bodovi za zelenim stolom, niti oduzimanje bodova Partizanu.
Najiskrenije verujem da će sam derbi i ovakvo zvanično saopštenje Jakšića o sudjenju probuditi u našem voljenom klubu sportski inat i sazreti odluka da se ipak i treće godine uzastopno treba osvojiti titula.
O tolerisanju rasističkih uvreda mogu da kažem da će nam se to sigurno vratiti u Evropi. Bilo Partizanu, bilo Zvezdi ili reprezentaciji. Mi Srbi stvarno kao da imamo neki genetski poremećaj u sebi. Umesto da samo bukvalno primenimo propise koji važe na evropskim utakmicama, mi ćemo se tih pravila setiti samo kada nas Evropa bude ponovo kaznila. A ta kazna će biti mnogo gora i veća nego što je kažnjem Partizan ove godine. Posle će nam ostati samo da pričamo o zloj sudbini nebeskog naroda, kojeg mrzi ceo svet itd...
ZVEZDI SUTRA PUNO SREĆE!!!

red star

pre 16 godina

Grobari svaki put kada se protiv vas svira penal cvilite do boga iako je po sto puta potvrdjeno daje ispravno dosudjeno. Provukli ste se na derbiju. Sto se tice sudjenja ako je neko gledao SOS crna tacka jasno se vidi da je Sikimic igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da je JUca zasluzio drugi zuti isto kao i Koroman (opravdano) i da Rukavina kao poslednji igrac nije dobio crveni kada je u Kontri zaustavio Koromana.Delegat moze da pise sta hoce da je sve bilo ok i da nisu navihacu utrcali na teren i da nije bilo bakljade sa jedne i druge strane i da nije bilo vredjanje Gaja, i da nije bilo uzvika "Vi ste niza rasa". Za sve postoji snimak gde se to sve jasno vidi. I sta cemo sad? Nikom nista.Dosao bivsi cinovnik FSJ i sve ce da izgladi>Kazne trojicu iz Zvezde zbog komentarisanja sudjenja.Pa u celoj Evropi treneri i kapiteni posle utakmice komentarisu sudjenje.Pa ne postoji fudbal zbog sudija.I jos nesto da sudija crveni Molini zato sto ispod trenerke nije imao dres. Po pravilniku za to se daje zuti

kiki

pre 16 godina

Najgori derbi do sada,izrežiran i ponižava jedini klub iz Srbije cije je ime na pobedničkom peharu Lige Šampiona,FK CRVENA ZVEZDA.
ZATO NEMA PUBLIKE NA NASIM TERENIMA...I NETREBA DA JE BUDE,SVE DOK SUDE OVAKVE SUDIJE I ZAPISNIK PIŠU OVAKVI DELEGATI.

zoran

pre 16 godina

Posto se najvise proca o prekrsaju Rukavine nad Koromanom, pogledajte jos jedno, pa cete videteda Koroman i Rukavina trce uporedo.Tada Koroman desnom rukom odgurava Rukavinu da ga ne prodje, ovaj ostaje iza njega i posle toga ga grubo obara na zemlju.BEz one prve sitiuacije kada je sudija trebao da svira faul za Partizan, ovo drugo je sasvim cisto.Minimum zuti karotn.Ista situaciju sam video na urkamici River plate to vece.Fudbaler River plate (koja gubi sa 2:0 kod kuce od poslednjeg tima na tabeli) je u ulozi Koromana.I sve se dogadja sasvim slicno.I na toj utakmici sudija nije sudio faul za River iako je njihov igrac oboren na zemlju.
Medjutim realno zvezda je zasluzila pobedu.Imala veci posed lopte,vise suteva na gol,vise kornera,vise sansi, vise napadala i naravno da trebaju da se zale sto nisu pobedili Partizan,sa kojim jedino i mogu daigraju zbog filozofije igre partizana.Svi ostali protiv zvezde igraju bunker kao i zvezda, a tu nema ni fudbala ni sansiu ni golova.Uostalom to gledamo vec da 2 meseca.

Razanka Stip M.K.

pre 16 godina

Navijace zvezde niko ne vreca i naziva 'Cigani'vec je to nivni pravi i najstarii naziv i ime.A to sta su se oni stidili od svog imena i sta su se krajem osamdesetih prekrstile u delije to je nihov problem.

El Gordo

pre 16 godina

Tacno tako,sudjenje je bilo extra.Ali prosle sezone nije,otkad se za udaranje igraca pesnicom dobija crveni karton i kad je dosad bio penal kad se s'ledja obori igrac u sesnaestercu?Nije sudjen penal za tikvice 13 godina-pa ne moze penal na centru,mora se uci u kazneni prostor a to GG retko cini u derbiju.Takodje je trebalo ponistiti gol Milijasu jer dat sa vise od 20 metara,to protiv tikvica nije dozvoljeno.Znaci na derbiju je sudjenje bilo extra a prosle godine je GG bila tesko pokradena.
Nista vam ne vredi,vasi svemirci ce puci kao mehur sapunice,a prvak ce kao i dosad biti zna se ko.Neko rece da se duvamo duplom krunom,samo ne znamo kojom posto ih imamo DESET?
FORZA ZVEZDA,MISEVI U RUPU

Loshmi

pre 16 godina

gledao sam sinoc na SOS kanalu komentare onog topalovica i rake djurovica koji su svaki sporni detalj na derbiju pogledali po 3,4 puta iz razlicitih uglova i jedini veci previd sudije je bio start rukavine kada je oboren koroman(prekrsaj na 18 metara od gola i zuti karton jer nije poslednji igrac odbrane)...mogao je da bude i penal za partizan kada je lazic oboren(samo prenosim njihove reci)...lukas je dobio crveni jer nije imao dres(koji mora da nosi radi identifikacije)ispod trenerke a kada je cetvrti sudija zatrazio da pokaze dres on je odbio i iz tog razloga je dobio crveni...bilo je jos mnogo komentara oko zukinog starta za drugi zuti(koji je realno trebalo da dobije i automatski i crveni)ali ga nije dobio jer je sudija napravio kompenzaciju zbog prvog zutog koji mu je prestrogo pokazao...sve u svemu sudjenje je bilo sasvim korektno i niko nije ostecen.samo jos komentar za ponasanje koromana i jestrovica:prvi neka se vrati u redove ruskog drugoligasa a u slobodno vreme neka cepa drva u sibiru i psuje se sa lokalnim bacuskama...jestrovic neka se fokusira na slusanje orijentalnih pesama i igranje sa trbusnim plesacicama jer za bolje nije cim su ga sutnuli i iz takve lige kakva je UAE...pozdrav svim objektivnim ljudima koji vole sport

Apis

pre 16 godina

@Razanka Stip i ostalo nepismeno groblje

Ime Cigani je nastalo od vas zbog nase slave Djurdjevdan. To je sve usledilo pocetkom 90tih.
Nakon velikih sukoba u 80tim izmedju grupa, na severu je Arkan kao vodja uspeo da ujedini sve (citaj ishamara i zavede red) pod imenom DELIJE. Ko ne zna tematiku nek ne brka loncice i izigrava pamet.

=======NORTH STAND==========

Rohe

pre 16 godina

@zvezda mi je sve

Pa sta ako navijaci psuju zvezdine intelektualce. Ti decko ocigledno zaboravljas MNOGOBROJNE utakmice reprezentacije kada ste sa severa pljuvali,psovali i gadjali Savu Milosevica(koga inace niste ni na derbijima vredjali). Spominjete ovde navijace PARTIZANA , kao oni divljaci, huligani, prostaci. Kao nemozete da verujete sta smo u Mostaru uradili!!!!?? Pa pogledajte zlezdini navijaci sta je bilo poslednje dve godine u finalu basketa na vasoj tribini. Sto policija nije reagovala? A gde su Banat, Kula .... neredi? Inace PARTIZAN je trebao da dobije.

Ма

pre 16 godina

Ма, проблем је што је закључак делегата да је све било у најбољем реду. Једна реч, еее, једна о примедбама на суђење. Макар да их демантују. Ма јок, све је оправдано, све је супер, судија је обавио задатак екстра, делегат још боље,...а фудбал нам оде... .Ајде, није било материјалних повреда правила (шта треба онда рећи за дробњаков улет из аута на баскету?), али ово је само свирање истом .....
И биће опет дерби, и биће опет неки ш судија, и биће опет кукњаве,... Уместо да се грешке исправљају лепо једна по једна, овде се ствари заташкавају, јер знају да им се може тако. Судије из иностранства, што би могло да буде једно од решења, нећемо добити никад са оваквим ставовима у судијским организацијама и осталим мафијашким круговима.
Зато, не знам што се цимамо уопште!?

Bilo ko iz srbije brale

pre 16 godina

Kada bi se o sudjenju na svakoj utakmici naše (njihove)lige ovoliko raspravljalo i analiziralo imali bi najbolje sudjenje na svetu.Ali svi ovi veliki stručnjaci i pacijenti sada znaju sve o tome kada je žuti ili crveni karton,kako publika treba da se ponaša, kako igrači treba da se ponašaju to jest znaju sve o fudbalu i njegovim pravilima bolje i od samog Sepa Blatera lično.Ali kada njihovi ljubimci igraju protiv neke male ili "provincijske" ekipe ili čak medjunarodne mečeve njihovo "znanje" odjednom nestaje a kradje u korist njihovih ekipa postaju nešto sasvim obično i normalno i niko na to i ne obraća pažnju!

Nikola

pre 16 godina

Ovo je slika i prilika srpskog fudbala ali i politickog zivota uopste ,posle xy godina derbi koji je stvarno derbi sanse ,golovi ,za svakom lopotom se juri ,akcije tecne na trenutke i lepe sve u svemu kao da sam gledao seriju a ili primeru (mozda sam malko preterao ali stvarno sam odusevljen )ali onda na scenu stupa sudija koji je nedostojan sudjenja u ligi Beograd a kamoli jednog derbija. Dal mi je Zvezda ostecena vishe od partizana il nije vishe nije ni vazno .Bitno je da je utakmica UNISTENA a ko je i dal je (opet ) kupio namestio il je samo sudija taj koji se nije snashao suludo je i spekulisati .
Ono sto bih sad predlozio je da se za sledece derbije a mozda i za kompletno prvenstvo angazuju strane sudije bolje i nizerangirani sudija iz serije B nego ovi nashi mislim da je stvar izvodljiva a kao i u svemu kad je konkurencija jaka i rezultati po smrtnike ( u ovom slucaju nas ) su neizostavni .
P.S. Josh 1 pobeda i titula ...

Bojan Golić

pre 16 godina

Bitno je da si se ti Jaksicu najeo mesine (Koliki ti je podvaljak)i pokupio dobru dnevnicu.Ko vise pita struku?
gladni ste svega para para evo vam pare na pare

cacegrobar

pre 16 godina

Zasto li bi Partizan imao pomoc sudija a gani se zalili kad oni imaju sudiju u upravnom odboru! Sramota! Partizanu nije sviran penal 12 godina a zvezdi svaki drugi derbi bar jedan penal!

http://vrsf-caffe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=40

krle

pre 16 godina

Ovakav izveštaj je zaista jeziv i vređa osnovnu inteligenciju svakog navijača, bio on Grobar ili Delija. Grešaka od strane sudije je bilo, to se na snimcima jasno vidi, a i svi priznati stručnjaci su to potvrdili. Ja ne želim da verujem da je to bilo namerno. Jednostavno, ko radi, taj i greši i to je sasvim normalno. Međutim, problem je u tome što ne postoji sistem odgovornosti za takve sudije i što oni ne trpe nikakve sankcije. A posle se čudimo što naše sudije ne sude evropske mečeve. Ako neko na ovaj način svira na derbiju, jasno je pokazao: 1.da ne poznaje osnovna pravila fudbalske igre 2.da ne može da snosi pritisak velikih utakmica i pojačane tenzije na terenu 3.da ubuduće treba da sudi samo nevažne utakmice ili utakmice druge lige, pa neka se kali. Isto je i u svakoj uspešnoj firmi-ko pravi brljotine i nanosi time štetu, umanjiće mu se plata, biće premešten na niže radno mesto ili će biti otpušten. Sigurno ga niko neće pohvaliti, kao što je gdin Jakšić uradio. Dakle, jedino jasnim sistemom odgovornosti i kažnjavanja možemo na površinu izbaciti kvalitetne sudije.

Jerez

pre 16 godina

Obicno ne ostavljam nikakve komentare vezane za nas proslavljeni fudbal, ali sad jednostavno moram.
Prosto mi je muka kad citam postove kojeraznih napaljenih toboz zvanih "navijaca" bez obzira za koji klub navijaju ili vole.
Da je sudjenje samo lose na ovom proslom derbiju, pa gde bi nama bio kraj!!!
Niko ne vidi sudijske greske na drugim utakmicama, a sto se derbija tice na svakom derbiju u poslednjih deset godina imalo je startova, gestova, psovanja i svakakvih drugih stvari bar za po 3 crvena sa obe strane.
Moje misljenje je da bi u interesu derbija, a i same lige i njene regularnosti trebalo za derbi meceve pozivati inostrane sudije, kao sto to Rusi rade, valjda onda ne bi bilo komentara da je sudija partizanovac ili zvezdas, vec bi sudjenje bilo na evropskom nivou, a i dobro bi doslo ovim mladim igracima da vide kako se sudi u Evropi, pa da posle ne masu rukama, previjaju se bez potrebe i rade mnogo gore stvari u Evropskim utakmicama, a sto to Evropske sudije ne sviraju, pa su nam posle uvek toboze sudije krive.
A nalozenim klincima porucujem da porazmisle kako to da kad je Partizan jak i mnogo bolji od Zvezde, Zvezda uvek izvuce dobar rezultat, i obratno, pa nek vide da je vecina odigranih derbija bila jedna velika namestaljka!!!

Goran

pre 16 godina

...a da budemo malo realni i posteni pa da sami sebi priznamo da kod nas i dalje sve ide po starom obicaju. Nema veze da li smo pristalice Zvezde ili Partizana ali hajde da priznamo da sudjenje NIJE bilo kvalitetno! Nema veze ko je ostecen ili nije ali zar opet gutamo te folove kako je sve bilo u redu i kako je sudija odsvirao bez greske...Ama ljudi da je tako onda bi neki nas sudija sudio koju utakmicu u Evropi. Pa i dalje zivimo na komunjarskim principima lazi...NIJE BILO U REDU,KAZNA ZA SUDIJU,NIJE ZA DERBI...kada ce to neko kod nas da kaze???
Kvalitet fudbala je u usponu,vjerovatno su tome zasluzni stranci i povratnici,zasto FSS za sledeci derbi ne plati neko veliko inostrano sudijsko ime???

malo_realnosti

pre 16 godina

Nadam se da ce doci i taj trenutak da igraci Zvezde i Partizana odigraju kvalitetnu utakmicu bez izgreda na terenu i van njega, i da ce se na kraju sportski pozdraviti i cestitati boljem.
Takodje se nadam da ce i navijaci bar pokusati biti realni, i videti stvari onakvima kakve jesu, a ne u zavisnosti od toga koja strana je eventualno ostecena.
Sudijske greske su sastavni deo ovog sjajnog sporta, i sve dok ne postoji jasna tendencija, koja moze biti rezultat navijanja ili podmicivanja (u oba slucaja sudija treba biti otpusten sa tog posla), nema mnogo smisla komentarisati ga.
Utakmicu nisam gledao, ali po onom sto se moglo procitati cini se da je postojalo svega nekoliko spornih situacija. Cak i ako je sudijska procena u svim ovim slucajevima bila pogresna, tesko da bi se tu moglo govoriti o tendenciji.
Generacije koje dolaze su sve nekulturnije, i sve nepismenije, tako da verovatno ima materijala za iskljucenje polovine onih koji su na terenu (a i oko njega).
Cak i ako je sudija ostetio Zvezdu, siguran sam da je to Zvezdi vraceno u mnogim mecevima, tako da je krajnje neposteno zaliti se.
Partizanu je toliko penala sudjeno poslednjih godina (a bogami i sedamdesetih/osamdesetih), najvise u nasem fudbalu, da je krajnje neposteno zaliti se na nedosudjene penale u derbiju. Mozda ih nije bilo, a mozda i poslednje generacije nisu imali igrace koji su znali simulirati.
Osvrnucu se i na par komentara. Ako je golman Zvezde zaista tako reagovao prema navijacima (uzdizuci dva srednja prsta, kako je neko naveo), zasluzuje zestoku kaznu.
S druge strane stavljanje ruku iza usiju i nije neka nepristojna gestikulacija, i svakako ne moze opravdati rasisticke povike. U stvari nista ne moze opravdati rasisticke povike, to su ionako postupci degenerisanih osoba.
Nema smisla komentarisati sta bi bilo kad bi bilo, tako da su komentari o zadrzavanju igre ekipe koja je dvaput vodila i samim tim bila bliza pobedi zaista cudni. Zaustavno vreme, isto kao i regularno ne podrazumeva efektivnu igru.
Intenzivno pratim nas fudbal jos od sredine sedamdesetih, i redovno slusam zalbe navijaca Zvezde i Partizana (koji redovno drugacijim ocima procenjuju svaku spornu situaciju), i jos uvek mi je tesko da poverujem da oni ne shvataju da su to dva najvise favorizovana tima kod sudija u istoriji naseg fudbala.
Samim tim, nemaju moralno pravo da se zale na sudjenje.

petar

pre 16 godina

Jako,jako interesantni komentari,ali da ja ne bih cekao odgovor disciplinske komisije,ja ti lepo u nedelju ujutro porani i pravo do jednog "bivseg" saveznog sudije,nije mu obnovljena licenca,covek nije imao ili nije hteo da da 40.000 evra koliko mu je trazeno da bih mu bila produzena licenca,covek je ok lik,mada mu je mana sto privatno navija za zvezdu,ali kao i svaki realni navijac u ovoj zemlji kada je video kakva je stvarna situacija u fudbalu i da se za mnogo manje stvari gubi glava,covek od tada se ne deklarise i zvezdu prati samo kod kuce na tv-u.
Na moje pitanje "ciji je Dragomir Stankovic?", stize ovakav odgovor,citiram:"da ne ispadne da sam za ove ili one,mada znas ko mi je drazi,reci cu ti samo da pogledas na kojim je utakmicama bio delegiran ,i kakvi su bili konacni ishodi!"


Na moje insistiranje da cujem to od njega jer nemam nameru da prekopavam po netu sta je sve sudijo pomenuti sudija,rekao je da ga je maltene zveda delegirala!

Mozda se covek oteo kontroli.
I,da ne zaboravim,kako mi rece zvezda i partizan nikada nisu uspeli da se dogovore za derbi ali je zato svake sezone dogovora izmedju svih drugih i zvezde i partizana.
Toliko o tome!
E,da jesam navijac partizana,i da Rukavina je zaluzio crvendaca,to se odnosi na moje grobare!
Ko voli nek proveri i onako nam fali istrazivacko novinarstvo,mada cuvajte ljudi glave ovde se i za manje....svi znamo sta!

movas

pre 16 godina

Aman, o kakvom "kosmičkom faulu" Rukavine nad Koromanom pričate? Bilo je "čupkanje" obostrano, samo kada je došao red na Rukavinu - Koroman, i inače konfliktna ličnost, prznica i loš glumac, se BACIO! I to pogrešno: unapred, kako bi dotakao šesnaesterac, umesto da je zaista povučen toliko da bi se srušio - kada je trebao pasti unatrag. Očigledno ružna simulacija - a sudija jeste pogrešio što mu nije dao žuti karton! Pre neku noć, na jednoj kvalitetnoj utakmici iz Engleske, u šesnaestercu - dva puta jače je potegnut napadač - ali je i on pokušao da "doradi" i - dobio žuti karton.
U svoj ovoj prepisci izmedju vrlina Zvezde i Partizana - čudo kako je kratko pamćenje, zaboravlja se ona crna i najcrnja epizoda na Zvezdinom stadionu, kada je od IGRAČA i REDARA Zvezdinih - napadnut i pretučen naš najtrofejniji trener - Tumbaković...
Zvezda je u svojoj moći večito debelo koristila, često i neskrivenu pomoć sudija, ali - postalo je to normalno, a kada se pojavio čovek koji sudi po savesti - orkestar je zacvileo...
Bedno!

Milan

pre 16 godina

Zbog onoga sto se dogodilo Partizanu FSS bi trebao da primenjuje oštre za ispade navijača. Pa kad bi FSS posle derbija i Zvezdi i Partizanu počeo da oduzima bodove zbog bakljada,ulaska navijača na teren,vređanja na rasnoj osnovi... pa kad bi Zvezda ili Partizan posle derbija imali minus bodove onda bi se i klubovi i navijači zamislili.
Ali do toga nece doci jer su u savezu svi poltroni Zvezde i Partizana.

ziii

pre 16 godina

Evo ovako da kazem vatreni sam navijac Partizana i bivsi sudija…
Ali ipak ne mogu da verujem da delegat koji je delegiran za derbi moze toliko da ne zna o fudbalu i da kaze da je sudjenje bilo dobro.
Krenucu od onog starta Rukavine nad Koromanom – Retko koji sudija bi u toj situaciji dodelio crveni karton, ali najmanje sto je mogao je zuti , zasto nije nista svirao???? Mozete primetiti da na pocetku duela izmedju Koromana i Rukavine dolazi do remplovanja, Koroman ga je “otresao” i Rukavina ga posle toga rusi – verovatno je sudija video remplovanje, ali posle toga od jednog igraca Partizana nije video duel do kraja (sto ga neopravdava) i pomislio je da Koroman simulira (govorim iz iskustva) i on je u tom trenutku bio ubedjen da Koroman simulira i zato zbog ucestalih primedbi Koromana dodelio mu je do kraja utakmice crveni.

Zuka je zasluzio 2-gi zuti tj. crveni karton kratko i jasno

Moram da kazem jednu sitvaciju kada je Milijas uzeo loptu Sikimicu uz faul i posle toga imao priliku iz kontre da da gol. Ili igranje rukom Jestrovica…

U svakom slucaju sudjenje je bilo ocajno, nije toliko islo na stetu Zvezde koliko je u 2 situacije Zvezda drasticno ostecena.
Ali tako je i Partizan bio ostecen na prolece (proslo prvenstvo) pa niko nista, to je sastavni deo igre. Bitno je samo da li neko namerno ili slucajno pogresi.

Ali znate sta je glavni problem sto su nasi igraci toliko uzbude na derbiju i pocnu da ispoljavaju svoju crnu stranu licnosti (Smiljanic, Koroman,Nadj,Gurovic,Jestrovic, Kralj, Pantic…)

Zvezdas

pre 16 godina

@(ZeljkoPFC, 3. oktobar 2007 13:26)
Aj da se kladimo da sam procitao vise knjiga nego sto ti znas da postoje, kao i tvoje groblje.

istokgroblje

pre 16 godina

E, onome što tvrdi da je rasizam nazivati Zvezdine navijače "Cigani", nema pojma (lepo mu reče ova Štipljanka). Nazivi "Cigani" i "Grobari" jesu nastali kao uzajamne uvrede, ali su ih obe navijačke grupe u starom mangupskom maniru orisvojile radi neutralisanja uvrede. Istina, Zvedinim navijačima je to manje prijalo (i ako ćemo pravo, tu se može i tražiti neki trag rasizma), ali da sam jedan od njih, meni bi bila veća sramota da koristim ime koje im je dao Arkan u najmračnija vremena. Iako ih ne podnosim, Zvezdaše koji se ne stide nadimka "Cigani" poštujem, kao veliki Grobar poštujem, "Delije" nikada.

zigoljubitelj

pre 16 godina

moram priznati da razumem grobare
biga 7 godina nas nisu pobedili
mislim eeejj 7 godina!!!
teski su to kompleksi :(
jel moze neko da zaamisli da mi ne mozemo da dobijemo partizan 7 godina na nasem najvecem stadionu aka marakani?
ja bi se ubio momentalno :)
pa vi ni uz pomoc sudija ne mozete da dobijete!
ja vam porucujem ne brinite ima boga bice radosti putsicemo vas jos jednom u ovom stolecu ;)

Čavez

pre 16 godina

očekivali su oped neki penal ili gol iz ofsajda dobićete po tamburi na marakani biće oped 2-4! A niste se ni čuli na derbiju da se zna ko je gazda GROBARI

Joao

pre 16 godina

Znaci sudjenje bilo dobro... pa kad kaze strucnjak... onda da platimo ta vrata, dok ne dodju forenzicari da analiziraju krampone i travu...

гробдогроба

pre 16 godina

@Apis

Дечко, мало касно си се родио да би био тако ауторитативан. Звездаши су били "Цигани" још док је Аркан био на привременом "раду" у иностранству, тј. седамдесетих година (могуће и раније, али за ово одговорно могу да тврдим). Зато не бенави ту о неписмености, кад порастеш, каш'ће ти се само.

SiouxNS

pre 16 godina

Pitam se sto pojedincima smeta sto i "neutralni" ljubitelji fudbala( eto i novosadjani) komentarisu sudjenje?? Pa ovo je prvenstvena utakmica, dakle tice se svih! Sudija je odsvirao kraj, picite dalje, prvenstvo jos nije gotovo. E da, ovi sto prizivaju strane sudije...aj da uz sudije ubacimo i po koji evropski tim,a mozemo i evropske navijace...pa svi lepo da ih gledamo preko tv-a. More, jadni smo...to je jedina cinjenica!! Kada smo ,najbolje odigran derbi u poslenjih par godina, uspeli sj.....!

grobar N

pre 16 godina

Za “super pismene” redstarovce od nepismenih Grobara jedno znacajno objasnjenje. Nazivi navijackih grupa Cigani I Grobari datiraju jos od 60-tih godina i birani su prema boji klubova, ali tako da budu uvredljivi za one kojima se pripisuju. Zbog njihove crvene drecece boje komsije su dobile naziv Cigani, koji, znajuci ovu cinjenicu, nije uvredljiv za Romsku naciju, a Partizanovci, zbog crne boje Grobari, kao da se elegantna crna boja nosi samo na sahranama, a ne i na posebnim svecanostima. Ali tako je. Masta kumova bila je na niskom nivou i ovi nazivi su ostali do danas, mada je Arkan, samovoljnim prisvajanjem vec odomacenog naziva Delije za igrace i navijace KK Partizan, uz zdusno odobravanje dominirajuce prozvezdaske stampe ovo ime pripisao rotesternovcima. Tuzno i smesno, iako jos uvek u napustenoj Sportskoj hali na Novom Beogradu odzvanja pesma “Igrale se delije, na sred zemlje Srbije”, upucene onovremenim venzemaljcima Kici i Praji.

Jovan

pre 16 godina

Da zatvorimo knjigu. Jos niko nije zbog ovakvih stvari ponistio utakmicu, i sve je u domenu famoznog slobodnog sudijskog uverenja. Zvezda ima bolji tim, to je u derbiju izbilo na videlo, ali dok Koroman pocne da misli vise na igru, a manje na sudjenje (mlatara rukama i kad se igra po Evropi), prodje prvenstvo. Partizan ima dobrog i perspektivnog trenera, a Dijaru je tesko pratiti cim mu das prostor, ali u prvoj ozbiljnoj utakmici jurio je rezultat i imao manje sansi. Kada se o sudjenju ovoliko prica, znaci da nije bilo sjajno. A taj Jaksic je fudbalski politicar, pa njegovim recima ne pridajem nikakav znacaj