Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.07.2007.

14:13

Đukić zadovoljan, traži bržu igru

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Fudbaleri beogradskog Partizana pobedili su u trećoj proveri na pripremama u Holandiji rumunski Čelaul sa 2:0, a Miroslav Đukić dan kasnije kaže da je veoma zadovoljan igrom svog tima. Đukić kaže da je zadovoljan konstantnošću u igri i ritmom. ’Crno-belima’ se pridružio i Brazilac Vitor Hugo koji će, najverovatnije, po porvatku ekipe u Beograd proći lekarske preglede i potpisati ugovor.

Najviše me raduje što nemamo oscilacija u igri, imamo konstantnost bez obzira što je u formiranju jedan novi tim,“ rekao je Đukić za zvanični sajt Partizana. „Ponovo smo odigrali u visokom ritmu, bili čvrsti i agresivni. U prvom poluvremenu napravili smo više povoljnih prilika i bolje držali loptu, u nastavku se osetilo da se ekipa nalazi u punom trenažnom procesu. Momci su umorni od treninga.“

Trener Partizana kaže da je neophodno da se igra brže, a da formacija u kojoj je njegov tim izašao, 4-4-2 nije ’incident’, već jedna od mogućnosti.

Mora da se uspostavi brža pas igra, jer kad se igra protiv zatvorenih ekipa, a pas nije brz, samo protivniku olakšavate posao. Bolje je to funkcionisalo u prvom delu, mada treba reći da su Rumuni za nijansu slabiji rival od Makabija. Sistem nećemo postaviti kao stalni, prilagođavaćemo se u odnosu na protivnika i igrače sa kojima raspolažemo. Ne pravi se sistem po svaku cenu, nama je najvažnije da imamo što veći broj kvalitetnih igrača,“ kaže Đukić.

Protivnik u poslednjoj proveri, zakazanoj za petak, još nije poznat, ali Đukić planira da ta utakmica bude ’generalna proba’ za Zrinjski.

Neće biti mnogo izmena, možda tri kao na takmičarskoj utakmici. Duel sa Zrinsjkim je sve bliži, treba koristiti svaku priliku za uigravanje.“

Đukić je pohvalio i Brazilca Žuku rekavši da je „agresivan i dobar na lopti“, a Žuki se u četvrtak pridružio zemljak Vitor Hugo.

Dosadašnji napadač Sporta iz Resifea je visok i jak, a očekuje se da potpiše ugovor sa Partizanom kada se ekipa vrati iz Holandije.

Ovaj napadač ima 190 cm, dobro igra leđima golu. Nije tipičan golgeter, ali je jako koristan u igri,“ rekao je Đukić i potvrdio reči Ivana Tomića da Brazilac ne dolazi na probu.

Tomić je ponovio da dolazak Vitora ne znači da su ’crno-beli’ odustali od njegovog zemljaka Vilijema Souse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve