Nova vest
Fudbal

Subota, 07.07.2007.

11:51

SP U-20: SAD u 16, kraj za Brazil?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina najverovatnije je završeno za fudbalere Brazila. Porazom od selekcije Sjedinjenih Država, 2:1, Brazilci su završili takmičenje u grupi 'D' na trećem mestu u grupi iz koje su u drugi krug prošli fudbaleri SAD i Poljske. Iz grupe 'E' u drugi krug otišli su timovi Argentine i Češke. Pored dvanaest ekipa koje osvoje prva i druga mesta u grupama u osminu finala će i tri trećeplasirana tima.

Altidor je postigao dva gola za pobedu Amerikanaca nad selekcijom Brazila i plasman u osminu finala.

U utakmici sjajnog tempa Renato Agusto je doneo izjednačenje Brazilcima ali se sve završilo suzama Pata i drugova.

Poljaci su igrali bez pogodaka sa timom Južne Koreje ali su zadržali drugo mesto u grupi.

Plakali su i reprezentativci Paname posle poraza od Čeha. Do 79. minuta bilo je 0:0, a Česi su sa dva gola u finišu ostvarili pobedu od 2:1 i kao drugoplasirani tim idu u osminu finala.

Argentinci su golom Serhija Agera savladali Severnu Koreju (1:0) i zadržali prvo mesto u grupi.

Pored selekcija SAD, Poljske, Argentine i Češke sigurni učesnici druge faze su i fudbaleri Japana i Nigerije iz grupe 'F' i Čilea iz grupe 'A'.

U subotu se igraju utakmice trećeg kola u grupama 'B' (Španija – Jordan, Urugvaj – Zambija) i ' F' (Japan – Nigerija, Škotska – Kostarika), a u nedelju u grupama 'A' (Kanada – Kongo, Čile – Austrija) i 'C' (Portugalija – Gambija, Meksiko – Novi Zeland).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve