Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.06.2007.

19:11

EP U 21: Češka - Srbija 0:1

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je golom Jankovića u 93. minutu savladala reprezentaciju Češke sa 1:0. Ostvaren je i glavni cilj, plasman na OI u Pekingu. Tokom celog meča naši su imali inicijativu, ali su se Česi veoma dobro branili. Pretili su iz prekida, ali nisu uspeli da savladaju Kahrimana. Đukić je na teren izveo sledeći tim: 1 Kahriman, 2 Ivanović, 3 Rukavina, 6 Kolarov, 7 Smiljanić, 8 Janković, 10 D. Milovanović, 11 D. Tošić, 14 Babović, 18 Mrđa i 21 Z. Tošić.

Naš tim krenuo je veoma dobro i imao prvu šansu već u drugom minutu. Malo su na 16 metara petljali Mrđa i Janković, koji je vratio loptu Smiljaniću za šut sa oko 20 metara. Međutim, mladi igrač šutirao je direktno u golmana Češke. U prvih pet minuta naši su u potpunosti kontrolisali igru i konstantno napadali. U sedmom minutu Milovanović je sam došao do šesnaesterca iskosa sa desne strane, ali je šutirao preko gola.

Tek u 13. minutu Česi su došli do našeg gola i posle kornera i udarca glavom Papadopulosa umalo poveli sa 1:0. Došlo je do pada u našoj igri, a češki fudbaleri polako su preuzimali sredinu terena i češće napadali. U 18. minutu ponovo smo bili u prilici da dođemo u vođstvo. Snažno, ali neprecizno šutirao je Duško Tošić sa 20 metara.

Prvi žuti karton u 20. minutu dobio je Filo zbog udaranja Jankovića bez lopte. Česi su najviše pretili iz prekida, ali je naša odbrana sprečila sve njihove pokušaje. U 24. minutu Kadlec je "pokupio" Zorana Tošića sa leđa, ali je za to dobio samo žuti karton. U 28. mintu slobodan udarac sa leve strane izveo je Dejan Milovanović. Strelac jedinog gola u našem timu šutirao je veoma oštro, ali direktno u golmana Zlamala, koji je imao problema da iskontroliše loptu, koju je posle odbitka u gol aut izbacio Mrđa.

U 31. minutu nesmotrenost Rukavine mogla je da nas košta. Loptu koju je izneo iz našeg kaznenog prostora dodao je Česima u noge na trideset metara. Naši momci su se odbranili i prebacili loptu do gola Čeha. Pokušaj za kontranapad presekao je Smiljanić, koji je fantastično gurnuo loptu Mrđi, ovaj je sjajno primio, ušao u 16 metara i probao da predribla golmana. Pri tom je pao, ali smo dobili samo korner jer je golman na vreme sklonio ruke, pa sudija Malek iz Poljske nije pokazao na belu tačku. Igrao se 32. minut.  

Samo minut kasnije Pudil je zbog grubog strata dobio žuti karton. Najveću šansu za gol Česi su imali u 44. minutu kada je iz slobodnog udarca Jiršak šutirao direktno u gol i namučio Kahrimana. Poljak je igru produžio minut, a dozvolio igru još toliko i za to vreme Česi su opasno pripretili, ali nije bilo promene rezultata.

Na poluvremenu Đukić je kao i na prvom meču umesto Mrđe uveo Rakića. U 47. minutu prva šansa za nas, Rakić je u prvom kontaktu sa loptom izborio korner. Milovanović ga je izveo, a Duško Tošić promašio loptu.

U 53. minutu dobar prodor Rukavine i dodavanje prema Smiljaniću koji sa 20 metara šutira preko gola. Do 59. minuta naš tim je stvarao šanse, ali je nekoliko izglednih prilika propalo zbog petljanja Stefana Babovića, koji ili nije uspevao da zadrži loptu ili je predavo protivniku. U 60. minutu ponovo je naš tim imao šansu za gol, oštro je u padu šutirao Boško Janković, ali je golman bio dobro postavljen.

U 62. minutu ponovo je Babović bio u prilici, ali je sa 20 metara šutirao slabo pored gola. Kladrupski je u 65. minutu imao najbolju šansu, šutirao je sa 12 metara, ali je Kahriman odlično u padu reagovao, odbio loptu koja je pala na tri metra, ali Česi nisu bili pribrani i ostalo je 0:0. U 66. minutu Basta je zamenio veoma slabog Babovića. Dva minuta kasnije Rakić je probao da sa 20 metara savlada golmana Češke, ali nije šutirao dovoljno precizno.

U 70. minutu Milovanović je nepropisno zaustavio Fila u polukontri i dobio žuti karton. U nastavku akcije Papadopulos je sa 10 metara uhvatio loptu na volej, ali je prebacio gol Kahrimana. U 74. mintu Rakić se izborio za loptu koja je došla do Jankovića, ali je ovaj promašio gol. U istom minutu Papadolupolosa je zamenio Blažek.

Veliku prilku naša reprezentacija imala je u 76. minutu. Kolarov je poslao dugu loptu prema Basti, koji je sa 15 metara iskosa sa desne strane uhvatio loptu na volej, ali je lopta otišla preko gola. Minut kasnije Janković je izborio poziciju za šut van šesnaesterca, ali je šutirao u golmana. U 79. minutu sjajnu loptu u prazno poslao je Janković, prihvatio Rakić i poslao u peterac, ali je odbrana reagovala ispred naših igrača. Veliku šansu je u 85. minutu imao Rakić. Smiljanić je odlično gurnuo loptu, Rakić šutirao po zemlji, ali je golman Češke krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

U 90. minutu dobar dupli pas Milovanovića i Baste, ali je Basta slabo šutirao po sredini gola. Poljski sudija produžio je meč za tri minuta. Na samom isteku zaustavnog vremena Rukavina je sjajno dodao loptu Smiljaniću na desnu stranu, a ovaj pronašao Jankovića koji je glavom sa pet metara savladao češkog golmana.     

Poslednji meč naša reprezentacija igra sa Engleskom u nedelju od 20.45 u direktnom prenosu na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve