Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2007.

21:59

Barsa posustaje

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Barselone dodatno su zakomplikovali finiš španske Primere, odigravši nerešeno 1:1 protiv ekipe Betisa. U poslednjoj utakmici 34. kola u večernjem terminu sastaju se Valensija i Saragosa.

Betis je ponovo pokazao da, iako igra loše, teško gubi. Ekipi Luisa Fernandesa ovo je bio čak 15. remi u 34. odigrane utakmice ove sezone.

Katalonci su ovaj meč otvorili na najbolji mogući način, i do prednosti su došli već u 5. minutu. Deko je utrčao u kazneni prostor sa loptom, a defanzivac Betisa Huanito ga je, u pokušaju da klizećim startom otkloni opasnost, oborio, pa je sudija pokazao na penal.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ronaldinjo, pa se činilo da će Barsa na ovoj utakmici napuniti mrežu gostiju. U 23. minutu lako je moglo da bude i 2:0, kada je Deko sjajno centrirao za Etoa, ali je ovaj loše šutirao iz odlične pozicije, pa je ostalo 1:0.

Šest minuta kasnije i Ćavi je imao dobru priliku, nakon dobre akcije Etoa i Ronaldinja, ali je šutirao pored gola.

Barsa je novu priliku imala u 32. minutu. Deko je odigrao za Ronaldinja na levoj strani, ovaj je odlično centrirao za Etoa, a ovaj je fenomenalnim makazicama odlično šutirao, ali je golman Betisa Kontreras nekimčudom uspeo da odbrani, i izbije loptu u korner.

Eto i Inijesta su imali do kraja poluvremena imali dobre prilike da udvostruče prednost svoje ekipe, ali se na odmor ipak otišlo rezultaom 1:0.

Prva šansa u drugom delu viđena je u 60. minutu kada je Asunsao pokušao da iz slobodnog udarca poravna rezultat, ali je Valdes bio siguran.

U 69. minutu Barsa je ponovo propustila priliku da reši meč. Eto je dobro prošao sa leve strane i šutirao, ali je Kontreras ponovo odbranio, a u nastavku akcije je Ćavi dobro šutirao, ali se lopta od stative odbila u gol aut.

Domaći u 79. minutu ponovo nisu imali dovoljno koncentracije u finišu akcije. Inijesta je odlično odigrao, i centrirao, a Deko je propustio loptu za Etoa, koji je ponovo šutirao pored gola, pa se u finiš ušlo sa aktivnim rezultatom.

U 86. minutu Betis je lako mogao da kazni sve promašaje Barse, ali je Isadorin udarac, nakon odličnog prodora Sobisa, Valdes sjajno odbranio. Ono što je propustio u 86. minutu, Betis je nadoknadio tri minuta kasnije.

Asunsao je na brzinu izveo prekid i dodao do Rafaela Sobisa, koji je loptu prebacio na desnu nogu i šutirao, a Valdes je katastrofalno intervenisao i dopustio da lopta praktično prođe kroz njega za 1:1. U 91. minutu Barselona je mogla vrlo lako da dođe i do, čini se, zaslužene pobede kada je Deko odigrao za Inijestu, koji je šutirao, ali je Isidoro već viđen gol izblokirao pa je do kraja ostalo 1:1.

Barselona sada ima 66 bodova, iso koliko i Real, ali su Madriđani u prednosti zbog boljih rezultata u međusobnim duelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve