Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2006.

00:11

Grupa F: Opasni Steaua i Lion

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Nekadašnji pobednik Kupa kupova bio je favorit pred istočnoevropski derbi prvog kola LŠ u Kijevu ali je Steaua ubedljivo pobedila i najavila velike mogućnosti u najjačem evropskom takmičenju.

Iako su domaći krenuli ambiciozno Rumuni su već u trećem minutu poveli i prvo učešće u LŠ u ovoj deceniji 'otvorili' kako su želeli. Domaći tim je napadao, plavo-crveni čekali priliku iz kontranapada, a sledeći gol postigao je veteran Rebrov najavivši preokret. Bio je to 20. gol u LIgi šampiona za Rebrova, prvi od marta 2000. godine.

Samo osam minuta bilo je nerešeno, a Badea je doneo novo vođstvo gostima.

Pokušavali su Rinkon, Šacki i Rebrov a pogodio Đika. Steaua je na odmor otišla sa dva gola prednosti, a u nastavku utakmice portugalski golman Karlos Alberto branio je sve, a Đika još jednim golom rešio sve dileme.

Marjan Marković odigrao je 61 minut za Ukrajince, a Goran Gavrančić je poraz svog tima posmatrao sa klupe.

Fabio Kapelo najavio je da će Real ove sezone biti čvršći, rekao je da je njegov tim pokazao da napreduje, ali je malo nedostajalo da fudbaleri Liona repriziraju rezultat prvog kola iz prethodne sezone.

U sredu uveče pogodili su Fred i Tijago, a nekoliko pokušaja domačih igrača i sjajnog Brazilca Žuninja osujetio je Iker Kasiljas. Na kraju je bilo 2:0, a Kapelo i njegovi igrači imaće puno posla u grupi u kojoj su ih, pred početak takmičenja, nazivali prvim favoritima.

I pored činjenice da je čovek koji je Žuninju ’čuvao leđa’ prethodnih sezona, Dijara, došao u Lion kao protivnički igrač, srednji red dugogodišnjeg prvaka Francuske dobio je bitku, a pomogao im je i Kapelo.

Iza van Nistelroja igrali su Raul i Kasano, a trojica igrača na sredini nisu uspeli da održe ravnotežu.

Iako je Real od 11. minuta bio u zaostatku ali je prave prilike imao Lion, tako da je do kraja utakmice bilo neizvesno samo da li će Madriđani kući sa 0:2 ili još ubedljivijim porazom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve