Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2006.

12:45

Daf u Njukaslu!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Uzrok iznenadne promene je odluka Čelsija da ne prihvati ponudu „Pevaca“ od 7 miliona funti. Njukasl je bio spreman da ponudi nešto više novca, pa će Daf karijeru nastavioti u crno-belom.

Daf je u Čelsi došao iz Blekburna u leto 2003. za sumu od 17 miliona funti, što je u tom trenutku bio klupski rekord. Nastupajući na poziciji levog krila Irac je postao jedan od ključnih igrača u usponu Čelsija ka vrhu Premijer lige.

Međutim, prošlesezone Daf je imao mnogo problema sa povredom, a tokom leta su dva transfera značano uticala na njegov status u klubu – dolazak Mihaela Balaka i Andreja Ševčenka nagovestio je da bi Murinjova ekipa od avgusta mogla da sa 4-3-3 uz dva krila pređe na standardnu 4-4-2 formaciju, u kojoj ne bi bilo mesta za igrače Dafovih karakteristika.

„Sviđa mi se Daf kao igrač, sviđa mi se i kao osoba. Nekoliko sati smo razgovarali o njegovom pogledu na nastavak karijere. Posle toga ostao je poslovni deo. On je toliko dobar igrač, da ne sumnjam da će se dokazati i u sledećem klubu“, rekao je Žoze Murinjo.

Čelsi će u istoj nedelji značajno promeniti levu stranu terena, s obzirom na to da je istog dana kada je Daf otputovao u Njukasl dozvolu za odlazak dobio i Asijer del Orno, koji je na terenu pokrivao prostor iza Irčevih leđa.

Iz Njukasla je stiglo saopštenje u kojem se navodi da je Daf novi član kluba, ali menadžer Glen Rouder nije to potvrdio pred meč Intertoto kupa sa Lilestremom. Konačna potvrda očekuje se u subotu uveče, posle utakmice u Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve