Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2006.

10:46

Intertoto kup stigao do finala

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Prvo izdanje Intertoto kupa u novom obliku stiglo je do dramatičnog finiša – 11 mečeva subotnjeg programa odlučiće o učesnicima drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA.

Posle prvih utakmica utisak je da je jedino Okser obavio posao – zadužbina Gija Rua u Konstancu putuje sa prednošću od 4:1, a Farulu bi samo čudo moglo da pomogne. Jedva malo lakše će biti domaćinu nešto severnije u moldavskom Tiraspolju, gde Rid brani „samo“ 3:1.

Da ne znamo bolje, u istu kategoriju smestili bismo i najprijatnije iznenađenje IT kupa – kiparski Etnikos Ahnas. Devetoplasirani tim kiparske lige iz seoceta na istoku ostrva savladao je do sada Partizani iz Tirane i NK Osijek, a iz Izraela se vratio sa pobedom od 2:0. Ipak, tim Toze Šapurića nije prvi koji je Makabi iz Petah Tikve na strani pobedio rezultatom 2:0, pa je oprez Kipranima neophodan.

Etnikos nije jedini tim koji je dobio meč na strani prošlog vikenda, pošto su pravi šok priredili Mariborci. Klub koji na večnoj tabeli bivše SFRJ bio tek trideseti, a sa trimovima iz Meridian Superlige već ima skor od 2-0, pobedio je na El Madrigalu rezultatom 2:1. Ipak, Viljareal u Ljudski vrt dolazi u izuzetno jakom sastavu, sa letošnjim pojačanjima Nihatom i Piresom, pa „Violice“ očekuje težak posao.

Na istoku se očekuje dupla drama – Marsej i Herta gostuju u Dnjepropetrovsku i Moskvi posle mečeva bez golova na tlu Evropske Unije. Golova nije bilo ni u tesalskom okršaju Grka i Turaka, pa Larisa u srcu Anadolije mora da postigne gol.

U srcu Flandrije boriće se „Bizoni“ iz Genta i „Skakavci“ iz Ciriha. Najtrofejniji švajcarski klub predvođen balkanskom linijom Balakov – Ristić – Salatić preokrenuo je u prvom meču, pa će Belgijanci morati da pobede pred svojom publikom. I domaćin može da se osloni na balkansku četvorku predvođenu Đorđem Svetličićem.

Za kraj je ostao tromeč Skandinavaca za predstavnicima zapadne Evrope. Poluamaterski Kalmar u Holandiju putuje sa golom prednosti, ali u naponu forme, a minimalnu pobedu u Edinburgu brani nedavni Zvezdin rival OB Odense. Dance protiv Škota predvodi Brus Rajoč, a na klupi Hibsa sedeće Toni Maubrej, koji je bio kapiten Midlzbroa u doba kada je Rajoč bio menadžer kluba.

Njukasl Junajted putuje na istočni obod Osla posle lošeg rezultata iz prvog meča. Lilestremu je 0:0 dovoljno za prolaz, ali će „Svrake“ učiniti sve da dan posle senzacionalnog dovođenja Dejmijana Dafa ispred nosa Totenhemu nastave seriju dobrih vesti za svoje navijače.

Tvente (Hol) – Kalmar (prvi meč 0:1)
Hibernijan (Sco) – OB Odense (Den) (0:1)
Lilestrem (Nor) – Njukasl Junajted (Eng) (1:1)
Etnikos Ahnas (Cyp) – Makabi Petah Tikva (Isr) (2:0)
Kajzerispor (Tur) – Larisa (Gre) (0:0)
FC Moskva (Rus) – Herta Berlin (Ger) (0:0)
Dnipro Dnjepropetrovsk (Ukr) – Marsej (Fra) (0:0)
Farul Konstanca – AJ Okser (Fra) (1:4)
Tiraspolj (Mol) – Rid (Aut) (1:3)
AA Gent (Bel) – Grashopers (Swi) (1:2)
NK Maribor (Slo) – Viljareal (Spa) (2:1)

Program počinje u Enshedeu u 15.30, završava se mariborskim okršajem zakazanim za 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve