Nova vest
Fudbal

Petak, 21.07.2006.

14:29

Klemente: "Velika čast za mene!"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi selektor fudbalske reprezentacije Srbije u petak je i sigurno postao Havijer Klemente. Pedesetšestogodišnji Baskijac, jedan od najuspešnijih trenera reprezentacije Španije, sledeće dve godine vodiće nacionalnu selekciju Srbije.

"Finansijski razlozi nisu bili presudni. Prihvatio sam ponudu FSS iz sportskih razloga. Ovo je bila jedna od tri ponude koju sam imao, jedina iz Evrope, a posle razgovora sa (predsednikom FSS) Zvezdanom Terzićem shvatio sam da nam se vizije poklapaju i odlučio sam da potpišem ugovor. Pare me nisu zanimale jer bih u Španiji zarađivao više", rekao je Klemente u obraćanju novinarima.

Rekavši da je u Terzićevoj ponudi na jednom mestu prepoznao sve što jedan trener može da poželi, ambicije, mlad tim i dobru atmosferu za rad, Klemente je najavio svoj novi posao kao veliki projekat.

"Ovo je velika čast za mene. Nastojaću da ekipa na terenu pruži maksimum, da vratimo ugled srpskom fudbalu, koji to zaslužuje. Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri", izjavio je Klemente.

Zahvalio se i na sjajnom dočeku i rekao da će mu biti potrebno malo vremena da, uz pomoć video zapisa, upozna sve kandidate za reprezentaciju.

"Moj cilj osim pobeda biće da reprezentacija na svakom meču pruži maksimum. Hoću da izgradim pobednički duh i borbeni mentalitet. Još nisam upoznat dovoljno sa svim kandidatima za reprezentaciju, ali ću već kroz sedam dana imati mnogo bolji uvid. Čeka me spremljen video-materijal o fudbalerima iz seniorskog tima, ali i iz mlade reprezentacije koji su budućnost srpskog fudbala", rekao je Klemente. "Moramo da radimo brzo, pošto nas uskoro očekuju velika iskušenja. Najvažnije je da se dobro pripremimo za prvu utakmicu kvalifikacija sa Azerbejdžanom. Neće biti lako jer igramo bez prisustva gledalaca", kaže Klemente.

Na prvom zvaničnom susretu sa novinarima objasnio je da je "svestan koliko je odnos sa medijima važan" i dodao da on prvi neće počinjati rat. Na pitanje o poreklu nadimka 'Mali Napoleon' odgovorio je šalom.

"Verujem da sam ga dobio zbog svoje visine. Sigurno ne zbog strogog odnosa prema igračima", pojasnio je Baskijac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve