Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.11.2005.

22:01

Švajcarska, Češka i Španija na SP!

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Švajcarska se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj uprkos porazu 4:2 u Istanbulu od Turske. Rezultat koji su gosti doneli iz Berna (2:0) bio je ipak velika prepreka za domaći tim.

Kobi Kunov tim, koji je odigrao 14 utakmica zaredom bez poraza najzad je poražen, ali Švajcarci su se na "gol u gostima" plasirali na finalni turnir.

Aleksander Frej je postigao prvi gol na meču sa bele tačke, a Turci su preokrenuli rezultat golovima Tunkaja Sanlija i Hakana Šukura.

Nekati je sa penala na početku drugog dela igre doveo Turke na gol od Mondijala, ali je Marko Streler pokopao sve nade domaćem timu.

Tunkaj je u sudijskoj nadoknadi postigao svoj drugi gol, ali Švajcarci su odoleli svim napadima i zasluženo se plasirali u završnicu Svetskog prventsva.

Češka je protiv Norveške slavila i u revanšu. U pobedi 1:0 jedini gol postigao je Rosicki u 35. minutu. Španija je do Mondijala stigla remijem u Slovačkoj 1:1. Strelci su bili Holosko i Vilja.

Pet timova koji su kroz baraž stigli do Mondijala su Švajcarska, Španija, Češka, Australija i Trinidad i Tobago.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve