Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2005.

17:53

Nastavlja se LŠ - derbi u Minhenu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Utakmicama trećeg kola u grupama A, B, C i D u utorak će se nastaviti fudbalska Liga evropskih šampiona, a najzanimljivije će biti u Minhenu gde će Bajern ugostiti torinski Juventus.

Bajern i Juventus trenutno dele prvo mesto na tabeli grupe A sa maksimalnim učinkom u dva odigrana kola.

Juventus je, ipak, u blagoj prednosti, pošto se nalazi u odličnoj formi i pobedio je na devet uvodnih utakmica ove sezone, sedam u Seriji A i dve u Ligi šampiona. Bajern i Juventus su se u Ligi šampiona sastali i prošle sezone, a oba puta bolji su bili Italijani.

Drugi meč grupe A igraće bečki Rapid i gostujući Briž.

Vodeći tim na tabeli grupe B Arsenal putovaće na megdan Sparti, a pobeda bi učvrstila engleski tim na liderskoj poziciji,ali i povratio dobru atmosferu narušenu lošim igrama u Engleskoj.

"Topdžije" će u Pragu igrati bez povredjenih Fredija Ljunberga, Ešlija Kola, Aleksandra Hleba i Sola Kempbela, ali trenera Arsena
Vengera sigurno raduje povratak kapitena Tijerija Anrija, bez koga Arsenal jednostavno ne liči na sebe.

Debitanti u elitnom evropskom takmičenju, fudbaleri švajcarskog Tuna, gostovaće Ajaksu u Amsterdamu.

Ajaks je pre 10 godina, kada se Tun takmičio u trećoj ligi Švajcarske, bio prvak Evrope. Ipak, vremena se menjaju.

Tun je u prvom kolu izgubio od Arsenala pošto je primio gol u sudijskoj nadoknadi, dok je u drugom meču takmičenja savladao prašku Spartu. Ajaks je posle dva odigrana kola osvojio samo bod, a timu ne ide najbolje ni u nacionalnom prvenstvu.

U grupi C, aktuelni šampion Španije Barselona gostovaće Panatinaikosu u pokušaju da zabeleži i treću pobedu u Ligi šampiona i time se značajno približi plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Udineze će u drugoj utakmici grupe ugostiti lidere na tabeli nemačke Bundeslige, fudbalere Verdera iz Bremena. Nemački tim, medjutim, u Ligi šampiona još traži svoju igru i u prva dva kola oba puta je poražen.

Mančester junajted će dočekati Lil u derbiju grupe D, a pobeda je engleskom timu potrebna kako bi se zadržao na čelnoj poziciji na tabeli.

Viljareal i Benfika sastaće se u drugom duelu grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve