Nova vest
Fudbal

Subota, 15.10.2005.

17:10

Evrogol za slavlje Zvezde u derbiju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

125. večiti fudbalski derbi bio je i prošao, pobedila je Crvena zvezda 2:0, a golove su postigli Aleksandar Luković iz penala i Marko Perović fantastičnim udarcem sa 20 metara. Na stadionu nije bilo navijača Partizana, a izgleda da su sve najave utakmice bile mnogo zanimljivije nego i sama igra oba tima.

"Derbi" se igrao pred 20.000 gledalaca, a kao što je i najavljeno ranije - južna tribina stadiona Crvene zvezde bila je (skoro) potpuno prazna. Glavni sudija meča bio je Mihajlo Jeknić iz Beograda.

Derbi je protekao bez incidenata, a lekarske ekipe koje su dežurale na "Marakani" nisu imale ni jednu jedinu intervenciju, izjavio je agenciji Beta Slobodan Ivanović iz Klinika Anlave. Za 11 godina, koliko ova Klinika prati večite derbije i rizične utakmice na "Marakani", nije bilo mirnijih dana.

Trener Zvezde Valter Zenga posle utakmice ocenio je da je njegov tim zasluženo pobedio i izrazio zadovljstvo zbog igre njegovog tima.

"Osim u prvih 10 minuta drugog poluvremena, držali smo igru u našim rukama. Bolje smo se osećali na terenu. Sada se okrećemo sredi i utakmici sa Takovom u Kupu Srbije i Crne Gore", rekao je Zenga.

Šef stručnog štaba Partizana Jirgen Reber porazom je debitovao na klupi "crno-belih", ali je za izgubljenu utakmicu optužio sudije.

"Nisam mogao da iz moje pozicije vidim da li se penal nad Žigićem zaista i desio, ali verujem mojim igračima koji su me uveravali u suprotno. Verujem da bi bilo 0:0 da nije bilo penala", rekao je Reber.

Nemački strateg je ocenio da su oba tima večeras odigrala lošu utakmicu, sa mnogo grešaka i izgubljenih lopti. "Igralo se tvrdo, ali je možda opravdanje u tome što se su oba tima borila za rezultat i tri važna boda. Sigurno da je mojim igračima bilo teško i zbog izostanka navijača", istakao je Reber.

Strelac vodećeg gola za Zvezdu Aleksandar Luković rekao je da je šutirao penal zato što je bio siguran da će postići gol i izrazio zadovoljstvo zato što je njegov tim ponovo na prvom mestu na tabeli, koje mu "objektivno i pripada".

Ovo su sastavi za koje su se odlučili treneri Valter Zenga i Jirgen Reber.

Crvena zvezda: Stojković, Luković, Dudić, Biševac, Joksimović (Perović '63), Basta (Milovanović '74), Kovačević, Mladenović, Janković, Purović (Đokaj '90), Žigić

Partizan: Kralj, Emeghara (Odita  '78), Lomić, Saveljić, Đorđević, Mirković, Brnović (Bajić '90), Vukčević (Tomić '72), Nađ, Radonjić, Boja

Utakmica je imala ovakav tok...

I POLUVREME
Najbolju priliku u prvih 15. minuta igre propustio je Nikola Žigić. Njegov udarac glavom, posle centaršuta Purovića, sa 4 metra nogom je odbio Ivica Kralj.

Partizan se revanširao u 20. minutu, Radonjić je prelepim lobom sa 25 metara pogodio stativu. Izuzetno nervozna igra oba tima.

Prvo poluvreme je produženo za čak 4 minuta, kao posledica mnogobrojnih prekida i rasprave igrača međusobno i sa sudijom Jeknićem.

Žute kartone dobili su Zoran Mirković i Albert Nađ.

II POLUVREME
Drugih 45. minuta počelo je šansom Partizana. Posle prodora Lomića, sa 18 metara šutirao je Simon Vukčević sa 20 metara, ali je Stojković bio dobro postavljen.

Posle kontakta Niše Saveljića sa Nikolom Žigićem u 70. minutu, sudija Jeknić je procenio da je taj "prekršaj" bio za jedanaesterac. Siguran izvođač kazne bio je Luković, za 1:0 za Crvenu zvezdu.

Veliku šansu za Zvezdu propustio je Žigić u 84. minutu. Šutirao je iskosa sa desne strane sa ivice šesnaesterca, ali nije bio dovoljno precizan.

2:0! Marko Perović je postigao evrogol u sudijskoj nadoknadi vremena, posle sprinta od 40-ak metara. Prosto je zakucao loptu iza leđa Kralja sa 20 metara, a prethodno je lako prošao Nađa. Najlepši potez na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

334 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve