Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2005.

22:29

LŠ: Prednost Liverpula i Anderlehta

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Posle prvih utakmica druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona najviše razloga za zadovoljstvo imaju ekipe Brondbija, Anderlehta i Liverpula.

Golovima Mortena Skoube i Johana Elmandera danski Brondbi stekao je lepih 2:0 protiv Dinama iz Tbilisija u prvom meču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je odigran u Gruziji.

Brondbiju je posao bio olakšan drugim žutim kartonom defanzivca Dinama Aleksandra Amisulašvilija na kraju prvih 45 minuta, a ovakav poklon tim Mikaela Laudrupa znao je da iskoristi. Golovima Sisea, Karagera i Džerarda sa 11m, prvak Evrope Liverpul stekao je značajnu prednost pred revanš na Enfildu.

Reprezentativac SCG Nenad Jestrović postigao je jedan gol u "revijalnom" meču u Briselu sa Nefčijem. U pobedi 5:0 strelci su bili i Tihinen, Mpenza, Gor i Vanderhage.

Anortozis je do istorijske pobede protiv Trabnonspora rezultatom 3:1 doveo trio Nikolaou, Frusos i Koba. Počasni gol za turski tim dao je Teke. U derbiju dana u Kijevu, Dinamo i Tun igrali su bez pobednika, 2:2.

Revanš utakmice igraju se za sedam dana.

Dinamo Tbilisi - Brondbi 0:2
Dinamo Kijev - Tun 2:2
Anortosis - Trabzonspor 3:1
Anderleht - FK Neftchi 5:0
Kaunas – Liverpul 1:3
Valerenga – Haka 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve