Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.08.2004.

18:25

Ailton igrač godine u Nemačkoj

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Brazilski napadač Ailton postao je prvi stranac koji je osvojio nagradu za Najboljeg fudbalera Nemačke, nakon sezone u kojoj je pomogao Verderu iz Bremena da osvoji titulu prvaka i nacionalni kup prošle sezone.

Ovaj 31-godišnjak bio je najbolji strelac Bundeslige sa 28 golova, a nagradu je dobio na osnovu glasova novinara u anketi sportskog magazina "Kiker".

Ailton je pre Verdera igrao u Šalkeu, a u glasanju je dobio 216 od 712 glasova.

Drugi je bio levi bek Štutgarta Filip Lam, jedan od retkih nemačkih reprezentativaca koji je dobro igrao u nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu u Portugalu. On je osvojio 163 glasa. Treći je bio prošlogodišnji pobednik Mihael Balak, koji je sada osvojio 63 glasa.

Za trenera godine izabran je prvi stručnjak Verdera Tomas Šat, ispred Petera Nojrurera iz Bohuma, koji je tim doveo do neočekivanog petog mesta u Bundesligi, i Ota Rehagela, tvorca pobedničkog tima Grčke, koja je osvojila EP u Portugalu.

"Kiker" ovu anketu sprovodi od 1960. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu