Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.07.2004.

20:23

LŠ, kval.: Jang Bojs - C. zvezda 2:2

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Jang Bojsa i Crvene zvezde igrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Golove za domaći tim postigli su Šapuiza u 6. i Ojgster u 65. minutu, a oba gola za ‘crveno-bele’ Nikola Žigić, u 79. i 88. minutu. Crvena zvezda je od 58. minuta igrala sa igračem manje.

Utakmicu na stadionu ‘Hardturm’ u Cirihu posmatralo je oko 10.000 gledalaca, a trener Crvene zvezde, Ljupko Petrović, izveo je na teren očekivanu jedanaestoricu: Dišljenković - Dudić, Đorđević, Basta, Popov, Miladinović - Janković, Stančić, Perović - Pantelić i Žigić. Do kraja ušli su Milovanović, Tintor umesto Pantelića i Perovića.

Nije dobro počelo za prvaka Srbije i Crne Gore, iz prve poluprilike domaći tim došao je do prednosti. Slavoljub Đorđević nije izbio jednu loptu, Miladinović nije uspeo da ispravi grešku, a na loptu je, iskosa sa 7-8 metara, natrčao Šapuiza i prizemnim udarcem savladao Dišljenkovića. Igrao se 5. minut - 1:0.


U 12. minutu nova prilika za Švajcarce, Ajzavonu je šutirao sa ivice šesnaesterca ali je lopta, na sreću ‘crveno-belih’, pogodila Šapuizu.

Prva prilika za Zvezdu viđena je u 21. minutu, Pantelić je odlično prošao po desnoj strani, centrirao ka Žigiću, ali su defanzivci Jang Bojsa loptu izbacili van igrališta.

Sve do 30. minuta domaći tim je bio znatno bolji, a udarac Miladinovića sa 35 metara, koji je golman, krajnjim naporom, zaustavio, bio je nagoveštaj promene odnosa snaga na terenu.

U 39. minutu Basta je propustio sjajnu piliku, prošao je dva igrača, ušao u kazneni prostor i sa 10 metara iskosa šutirao, a loše plasiranu loptu nije stigao Žigić, koji je bio sam, na nekoliko metara od praznog gola. Poslednjih pet minuta prvog dela protekli su u napadima fudbalera Crvene zvezde, a ‘zicer’ u 45. minutu nije iskoristio Pantelić. Odličnu loptu koju je sa leve strane poslao Perović sa tri metra poslao je preko gola.

Odmah posle te prilike sudija je označio kraj prvog poluvremena.

U nastavku je prvu ozbiljnu akciju izvela Crvena zvezda. Popov je odlično prošao po strani, Dudić sa deset metara promašio gol. Minut kasnije odlično je šutirao Neri, ali je Dišljenković izbacio loptu u korner.

 U 58. minutu Crvena zvezda je ostala sa desetoricom igrača. Dragan Stančić je, posle prekršaja na tridesetak metara od gola svog tima, dobio žuti karton (drugi) i izašao iz igre.

U 65. minutu bilo je 2:0 za Jang Bojs. Defanzivac Ojgster došao je, neometan, do ivice kaznenog prostora i izvanrednim udarcem pogodio gornji levi ugao Dišljenkovića, koji se nije pomerio.

U 68. minutu malo je nedostajalo da Švajcarci dođu do ‘plus tri’. Haberli je dodao loptu Neriju, a ovaj, sa deset metara šutirao preko gola. U tim trenucima činilo se da se Petrovićeva postavka igre potpuno raspala. Dva minuta kasnije sjajna prilika za Žigića, koji je uspeo da stigne loptu koju je ‘u prazno’ poslao Basta, ali i da pogodi u grudi golmana.

I onda, u poslednjih 12 minuta – preokret. U 79. minutu Žigić je dobio dobru loptu od Jankovića, povukao je korak, dva, a onda sa deset metara uspeo da zatrese mrežu - 2:1.

Kada se ponovo učinilo da su svi na terenu zadovoljni rezultatom, nova akcija ‘crveno-belih’, Milovanović je poslao odličnu loptu Tintoru, ovaj oklevao, ali je, posle kraćeg ‘karambola’ u šesnaestercu, Žigić došao do lopte, šutirao (pogodivši Ojgstera, lopta promenila pravac) i postigao izjednačujući gol, 88. minut – 2:2.

Bio je to konačan rezultat utakmice, poslednji šut Nerija odbranio je Dišljenković, pa se šampion Srbije i Crne Gore, posle proemenljive igre, u Beograd vraća sa odličnim rezultatom.

Revanš, na stadionu Crvene zvezde, igra se u sredu, 4. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

15 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d