Nova vest
Fudbal

Subota, 16.08.2003.

00:01

Premijer liga počinje - Belami:"Novac ne garantuje trofeje"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu počinje 12. sezona u engleskoj Premijer ligi. Kao i u prethodnim izdanjima, najveći favoriti za titulu biće Mančester Junajted i Arsenal, ali bi ovoga puta sezona mogla biti veoma uzbudljiva, jer i eipe Njukasla, Liverpula i Čelsija mogu da se uključe u borbu za naslov najboljeg.

Fudbaleri Njukasl Junajteda igrali su protiv Partizana u Beogradu kvalifikacioni meč za Ligu šampiona. Tom prilikom oni su za B92 izneli svoja očekivanja pred početak prvenstva, u koje ulaze kao branioci treće pozicije iz prošle sezone. Gari Spid smatra da će pet klubova biti u konkurenciji za trofej.

Biće veoma teško. Prošle sezone smo bili treći. Neće biti lako popraviti plasman. Liverpul se značajno pojačao, Čelsi je potrošio veliku količinu novca, a oba ta tima bila su ispod nas na tabeli. Međutim, verujem da mi imamo dovoljno dobre igrače i da smo izrasli u kvalitetan tim, pa ćemo se ponovo boriti za sam vrh sa Mančester Junajtedom i Arsenalom”.

Kiron Dajer je upozorio da je pred “Svrakama” izuzetno težak raspored na startu. Njukasl u prvom kolu gostuje Lids Junajtedu, timu pred kojim je najteža sezona u poslednjih 15 godina, a zatim na Sent Džejmsiz Park dolazi šampion Mančester Junajted.

Na samom početku očekuju nas dve veoma teške utakmice, Lids u gostima i Mančester Junajted kod kuće. Međutim, mi smo dovoljno samouvereni i mislim da možemo da budemo uspešni od starta. Jedva čekamo da prvenstvo počne”.

Kreg Belami bi bio zadovoljan ako Njukasl ponovi prošlogodišnji rezultat.

Biće veoma teško biti bolje plasirani nego prošle godine. Kada bi mi neko danas ponudio treće mesto na kraju sezone, prihvatio bih ga bez razmišljanja. Imamo teške protivnike na startu”.

Velški napadač se, međutim, ne boji da će dolazak Romana Abramoviča u Čelsi i niz transfera koji su usledili presuditi u ovogodišnjem prvenstvu, jer novac ne garantuje uspeh u fudbalu.

Ne bojim se toga previše. Možete kupiti sve igrače na svetu, ali to vam ne garantuje da ćete ostvariti adekvatne rezultate. Pogledajte Inter iz Milana. Oni to rade svake godine i šta su osvojili? Ništa! Svake godine dovode najbolje igrače, pa ništa. To je fudbal. Morate napraviti dobar i kompaktan, tvrdoglav tim, sa odličnom taktičkom pripremom. Ako budemo ponovo treći, biće to veliki uspeh za Njukasl”.

Na startu prvenstva šampionski tim Mančester Junajteda dočekuje Bolton, ekipu koja je u prošle dve sezone pobedila na Old Trafordu. Arsenal igra sa Evertonom, a Portsmut sa Aston Vilom. Derbi se igra u nedelju, kada se u reprizi meča poslednjeg kola prošle sezone sastaju Liverpul i Čelsi. “Crveni” će imati priliku da se osvete “Plavcima” za odlučujući poraz, koji je Čelsiju obezbedio mesto u Ligi šampiona, a Liverpulu potpuno upropastio sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve