Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.08.2012.

07:48

Evandro: Odlazim, nema para!

U samo dva dana Crvena zvezda ostala je bez dve ključne karike u svom lancu, bez trenera i plejmejkera.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Dan pošto je Robert Prosinečki dao ostavku na mesto šefa stručnog štaba, klub je napustio i brazilski fudbaler Evandro.

"Ne vraćam se više u Crvenu zvezdu. Odlazim, nema para!", istakao je razlog odlaska Evandro za "Sportski žurnal".

Brazilac je objasnio da nije bilo pravnih prepreka da napustio "crveno-bele".

"Po ugovoru koji smo potpisali, prestaje da važi kada se ne ispunjavaju novčane obaveze. Treniram, igram utakmice i onda nema para. Nisam mogao više tako, moram da mislim na porodicu. Ona mi je na prvom mestu, rastajem se za Zvezdom da bi i mojim ukućanima bilo bolje", istakao je Evandro.

Evandro je istakao da nije ljut ni na koga, da je i ranije bilo problema sa isplatama, da je i zbog toga kasnio na početak priprema.

"Nisam ni na koga ljut. Bilo mi je lepo u Beogradu, zaveleo sam grad i klub. Zauvek ću pamtiti navijače. Igrao sam najbolje što sam mogao, možda sam u pojedinim utakmicama mogao i bolje, ali mislim da nisam bio promašaj".

U utorak su u Crvenoj zvezdi istakli da se Evandro vraća u Brazil zbog porodičnih problema, a da je jedan od razloga za raskid saradnje i njegov ugovor od 400.000 evra.

"Isplaćena su mu sva dugovanja od prošle sezone, a vraća se kući zbog porodičnih problema. Sve je urađeno na korekran način. Već mesec dana Evandro je u nekoj vrsti zahteva da se vrati u Brazil, jer ima porodične probleme, zbog čega smo mu izašli u susret. Nije tajna da ima i najveći ugovor i da će na taj način biti skinute značajne finansijske obaveze za narednu godinu", rekao je Goran Vasilijević, zamenik sportskog direktora, funkcije koju je obavljao bivši trener Robert Prosinečki.

Zvezda je brzo pronašla zamenu za Prosinečkog, stigao je Aleksandar Janković, dok bi Evandra trebalo da zameni reprezentativac Srbije i Nenad Milijaš, čiji se povratak u Ljubice Bogdana očekuje narednih dana.

Crvena zvezda u četvrtak dočekuje francuski Bordo, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu