Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.08.2012.

18:58

Pobeda Orlića, Janković zadovoljan

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici selekciju Moldavije sa 2:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oba gola ekipa Aleksandra Jankovića postigla je u prvom poluvremenu. Prednost je doneo Darko Lazović u 13, a udvostručio je Ognjen Mudrinski u 36. minutu.

Bila je ovo uspešna provera "Orlića" pred nastavak kvalifikacija za U21 EURO 2013. godine, protiv Danske u Olborgu 7. septembra.

Na tabeli 4. grupe kvalifikacija Srbija vodi sa 14 bodova iz šest utakmica ispred Danske sa 11 i utakmicom manje. Slede Makedonija sa devet bodova iz šest mečeva, Severna Irska sa 4 (6 utakmica) i Farska Ostrva sa 2 (7).

Evropsko prvenstvo za fudbalere uzrasta do 21 godine biće održano sledeće godine u Izraelu.

Janković: Volim pobede bez primljenog gola

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je posle pobede da je svaki trijumf bitan, ali da su mu posebno dragi oni bez primljenog gola.

"Utisak je pozitivan, mogu da budem zadovoljan onim što smo pokazali, dobili smo odgovore na pitanja koja smo tražili", rekao je Janković na konferenciji za medije posle utakmice.

On je istakao da je utakmica "imala pravi fudbalski, takmičarski tempo, iako mi nismo u takmičarskom ritmu".

"Dosta igrača imamo, pre svega onih koji igraju u inostranstvu, koji nisu ni blizu takmičenja. Svesno smo ušli u podizanje ritma da vidimo kako ekipa funkcioniše u jednom maksimalnom režimu i sa taktičke strane", objasnio je Janković.

Prema njegovim rečima posebno je zadovoljan odnosom i zalaganjem igrača.

"Pad ritma u nastavku bio je očekivan i normalan, više volim da padamo u određenim prilikama nego to što čuvamo i izvlačimo u 90. minutu", rekao je Janković.

Selektor Moldavije Aleksandru Kurtejan istakao je da je utakmica "bila dobra".

"Pokušali smo raznim varijantama da se suprostavimo dobroj selekciji Srbije, nije nam uspelo, izgubili smo zasluženo sa 2:0", rekao je selektor Moldavije i zahvalio se FSS na gostoprimstvu, dobroj organizaciji i smeštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu