Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2016.

22:51

Nojer blistao, Bajernu "Klasiker" u Superkupu

Fudbaleri Bajerna iz Minhena otvorili su novu sezonu u Nemačkoj odbranom trofeja Superkupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Nojer blistao, Bajernu
Foto: Getty images

Bavarci su u prvom "Klasikeru" sezone savladali Borusiju 2:0, golovima u poslednjih pola sata meča.

Nakon što je Manuel Nojer tokom sat vremena blistao na golu, promašaje Borusije su kaznili Arturo Vidal u 58. i Tomas Miler u 79. minutu utakmice.

Tako je italijanski stručnjak Karlo Ančeloti debitovao na klupi Bajerna sa trofejom u rukama na Signal Iduna Parku u Dortmundu.

Meč je obeležio i povratak Matsa Humelsa u Dortmund, pa je s razlogom odigrao veoma nervozno protiv kluba za koji je nastupao u prethodnih sedam godina.

Sezona u Bundesligi počinje 26. avgusta kada će Bajern ugostiti Verder iz Bremena, dok Borusija dan kasnije dočekuje Majnc.

Superkup Nemačke:
Signal Iduna Park, Dortmund, 81.360 navijača
Borusija Dortmund – Bajern Minhen 0:2 (0:0)
Vidal 58, Miler 79

Borusija (4-2-3-1): Burki – Šmelcer, Bartra, Papastatopulos, Paslak – Rode, Kastro – Dembele (Širle 68'), Ramos (Vajgl 69'), Kagava – Obamejang (Mor 78')

Bajern (4-3-3): Nojer – Alaba, Martines, Humels, Lam – Alkantara, Alonso, Vidal (Kimih 71') – Riberi (Koman 65'), Miler (Rafinja 86'), Levandovski

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Anri: "Mi smo fiksirani na zlato"

Francuski legendarni fudbaler i sadašnji trener Tijeri Anri izjavio je danas da će olimpijski fudbalski tim Francuske imati samo jedan cilj - da osvoji zlatnu medalju.

Beta

23:12

38 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu