Nova vest
Košarka

Utorak, 22.08.2017.

08:28

Janis: Nisam želeo da mešam Savez, odluku sam saopštio ja

Janis Adetokumbo, prva zvezda košarkaške reprezentacije Grčke, objasnio je svoju odluku da ne nastupi na predstojećem Evrobasketu.

Izvor: B92

Autor:B92

Janis: Nisam želeo da mešam Savez, odluku sam saopštio ja
Photo by Vaughn Ridley/Getty Image

Košarkaš Milvoki Baksa neće putovati sa selekcijom u Finsku zbog problema sa kolenom, a u obraćanju medijima je objasnio zašto je on taj koji je saopštio odluku.

"Nemam mnogo toga da kažem - veoma sam razočaran jer neću moći da pomognem timu na Evrobasketu, ali u ovom trenutku najvažnija je ekipa. Znam da sada stvorila panika i ovu izjavu sam mogao da dam posle Evropskog prvenstva ili iz Milvokija. Najvažniji je tim i neću reći ništa više", rekao je Adetokumbo.

Posle ovakvog raspleta reagovao je Košarkaški savez Grčke koji je optužio NBA franšizu da je "lažirala povredu".

"Napisani su neki članci i izgovorene neke reči, ali ponavljam - niko bolje ne može da opiše kako se osećam od mene. Zato nisam želeo da saopštenje izda Košarkaški savez Grčke ili neko drugi, već sam to učinio ja. Trenutno vlada razočaranje što ne igram, ali fokus treba da bude na timu, a ne na meni", dodao je.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra.

Grčka će nastupati u Helsinkiju u okviru grupe A, zajedno sa selekcijama Poljske, Francuske, Islanda, Slovenije i domaćina Finske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve