Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

16:48

Nezgodni Islanđani namučili Nemce

Košarkaška reprezentacija Nemačke pobedila je Island sa 71:65 na startu takmičenja u grupi B na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Nemci su odigrali utakmicu punu uspona i padova, što su Islanđani iskoristili i mnogo ih namučili.

Iako su pred poslednji period Nemci sigurno vodili, svojim greškama dozvolili su košarkašima sa Islanda da se potpuno vrate u igru i smanje na šest razlike (69:63), ali više nisu mogli.

Međutim, kada je bilo najvažnije, nisu bili precizni, a iako je isti slučaj bio i na drugoj strani sa Nemcima, u poslednjem minutu je bilo jasno ko je pobednik.

Najbolji u timu Nemačke bili su Dirk Novicki i Denis Šruder sa po 15 poena. Novicki je imao i sedam skokova, jedan više od Šrudera, koji je upisao i četiri asistencije, dok je Anton Gravel imao sedam poena.

Kod Islanda, Jon Stefanson je utakmicu završio sa 23 poena i pet asistencija, Hlinur Beringson je imao 12 poena, isto kao i Hakur Palson.

Nemački NBA tandem dominirao je u prvom poluvremenu za ogromnih 15 poena prednosti (41:26). Ova prednost nije opustila domaćina grupe koji nastavlja da diktira tempo u nastavku, ali ipak pada u poslednjem periodu.

Islanđani predvođeni Stefansonom prave seriju od deset poena razike te smanjuju zaostatak na samo šest poena (69:63). Međutim, Nemci uspevaju da odbrane to vođstvo u poslednjim minutima i stižu do prve pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve