Nova vest
Košarka

Subota, 24.09.2005.

15:09

www.lamonika.com

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvati su bili samo kolateralna šteta. Da je sinoć igrala i najjača ekipa na svetu, izgubila bi pored živog Lamonike. Tako da, nije to bilo suđenje protiv Hrvata, već u korist Španaca. Španija je prosto morala da se plasira na Mundobasket u Japanu, jer je teško poverovati da bi u borbi za plasman od 5. do 8. uspela pred 15.000 Srba i Slovenaca, da savlada slovenački tim. Nema to veze ni sa paranoičnim izjavama o Bori Stankoviću, o mogućem intoniranju „Lijepe naše“ u nedeljno veče. Apsolutno NE. Lamonika je davao ritam koji su savšeno pratili njegov litvanski i ukrajinski kolega, Nepostojeći faulovi, nepriznavanje trojki, 44:12 u slobodnim bacanjima, ozbiljni su dokazi za kršenje ljudskih prava. Ali šta da se radi. Biće još mnogo nepravdi po raznim parketima, travnatim terenima, ringovima, šljakama i to je to.

Da su oni naši prošli kao što je trebalo, sinoć bi imali duel Srba i Hrvata, verovatnu poslasticu šampionata sa znatno kvalitetnijom arbitražom, jer naš nacionalni tim nije u ona četiri meča imao domaćinsko suđenje. Mogu samo da zamislim kako će izgledati Eurobasket 2008. godine u Španiji.

Atmosfera u Areni, bila je sjajna, još na utakmici Slovenija – Nemačka. „Ko ne skače ni Slovenac, hej, hej... „ i dalje mi prijatno odzvanja u glavi. I srpski navijači su skakali u istom ritmu. E, a posle toga cela hala uz Špance. Slovenci, domaći, pa čak i Litvanci, samo su se pridružili Italijanu, Ukrajincu i Litvancu i Hrvati nisu imali šanse. Ne znam samo kako smo mi odradili „minus 19“ sa Španijom. To me i dalje muči. Ovaj španski tim nije ni senka fenomalnih San Epifanija, Solozabala, Lopez Iturijage, Korbalana, Martina; Brabendera i Romaija. Sa sve „nahuškanim“ Rakcem i Markom, „mamurnim“ Radmanom i Šćepom, istetoviranim Gurketom i kapitenom Bodirogom, moralo je da bude prolećnih „plus 19“.

Evo, opet se vraćam na onu našu muku. Kad će već jednom da se završi ovo prvenstvo !? Do pre deset dana imali smo jednu vrstu odbrojavanja, sada nekako jedva čekam da se zavesa spusti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve