Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2016.

13:10

Ronaldo je pravi lider – govor koji je okrenuo finale

Desni bek Portugala Sedrik Soareš otkrio je da je Kristijano Ronaldo najzaslužniji za hrabru partiju u finalu Evropskog prvenstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ronaldo je pravi lider – govor koji je okrenuo finale
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Portugal je u nedelju prvi put u istoriji postao prvak Evrope, pošto je u finalu savladao domaćina Francusku sa 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Eder u četvrtom minutu drugog produžetka, ali je najveću ulogu imao kapiten koji je zbog povrede morao da napusti igru u 24. minutu.

„Bio je to veoma težak trenutak. Sećam se da sam ja, ali i moji saigrači, bili u šoku posle njegovog izlaska. Na poluvremenu nam je Kristijano uputio sjajne reči. Dao nam je mnogo samopouzdanja i rekao: ’Ljudi, slušajte, siguran sam da ćemo pobediti. Zato ostanite zajedno i borite se“, istakao je Sedrik.

To je mnogo podiglo momke koje predvodi selektor Fernando Santoš.

„Bilo je neverovatno. Mislim da je ceo tim imao fantastičan stav – pokazali smo da smo mnogo jači kada se borimo kao jedan“.

Na pitanje da li je Ronaldo bio slomljen što je morao da izađe, defanzivac je odgovorio odrično.

„Ne, bio je sjajan, njegov stav je neverovatan. On uvek pomaže svojim saigračima, motiviše ih i naravno da je tim reagovao na takve reči. Bio je veoma dobar“.

Kristijano je poslednjih 15 minuta proveo kao drugi trener Portugala – stajao je pored linije i reagovao na svako dešavanje na terenu.

„Uputio je fantastične reči svakom igraču u određenom trenutku utakmice. Veoma sam srećan što sam deo ove grupe i što sam šampion“, zaključio je Sedrik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu