Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.06.2016.

08:09

Ronaldo: Slave kao da su osvojili titulu

Kristijano Ronaldo je poznat kao fudbaler koji se teško miri sa neuspehom, pa je posle remija Portugalije sa Islandom pomalo zaboravio na fer-plej.

Izvor: AK

Autor: AK

Ronaldo: Slave kao da su osvojili titulu
Foto: Getty images

Osim što pojedini mediji tvrde da je odbio da se pozdravi sa Islanđanima, on ih je potom i pomalo zavidno kritikovao.

"Slavili su kao da su osvojili titulu šampiona. Kada se ne trude da igraju već se samo brane i brane, mislim da to pokazuje mentalitet malog tima. Zbog toga ni neće napraviti ništa", rekao je Ronaldo.

Portugal je dominirao protiv Islanda tokom većeg dela meča, poveo je golom Nanija u 31. minutu, ali su Islanšani izjednačili 20 minuta kasnije posle loše reakcije odbrane rivala.

"Frustrirajuće je kada znaš da si bolji od protivnika, kada imaš više prilika ali ne možeš da pobediš. Frustriran sam, ali to je fudbal. Ovo je normalno, ne smemo podizati uzbunu jer što smo osvojili samo bod, moramo ostati mirni. Oni su imali malo i sreće kod tog pogotka. Ovo nam je prva utakmica, sledeća će verovatno biti mnogo bolja. Ni drugim favoritima za titulu nije bilo jednostavno, Španiji, Francuskoj... A ovo je i normalno za prvu utakmicu Portugala na ovakvim takmičenjima", istakao je Ronaldo.

Njegova reprezentacija već godinama ima problema zbog nedostatka klasičnog centarfora, pa su najistureniji igrači Ronaldo i Nani.

"Draže mi je da igram na krilu, ali zavisi od karakteristika mojih saigrača i ponekad se ja moram prilagoditi. Na svojoj poziciji imam slobodu i to mi se sviđa", zaključio je Portugalac.

Portugal u sledećem kolu igra protiv selekcije Austrije, koja je neočekivano poražena na premijeri od Mađarske pa će biti pod velikim pritiskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve