Andrij Ševčenko – ukrajinska sedmica za sva vremena

Ima 35 godina, legenda je ukrajinskog fudbala, najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima, harao je Evropom u dresu Milana. On je Andrij Mikolajovič Ševčenko.

Nekada ponos "rosonera", neprevaziđena legenda Dinama, sigurno ne želi da ovako briljantnu karijeru okonča debaklom u reprezentativnom dresu.

Ševčenko se vratio u Kijev da na miru završi sjajnu karijeru, a kao šlag na tortu dolazi Evropsko prvenstvo u njegovoj zemlji.

Na njegovu nesreću rivali u grupi su Engleska, Francuska i Švedska, može se reći fudbalske velesile, ali to može samo da bude motiv više za nekada najboljeg fudbalera Evrope.

Njegov san da igra na EP 2012. će se ostvariti, a koliko će mu godine i forma otežati da se na veličanstven način oprosti od “bubamare”, tek ćemo da vidimo.

Čovek koji je postigao 46 golova u 105 mečeva za reprezentaciju ne sme da se potceni.

Ako ništa, imaćemo tu čast da gledamo oproštaj velikog Ševe (Ševa na herbejskom znači 7, što je broj koji je on uglavnom nosio na dresu tokom svoje karijere), fantastičnog golgetera, vrhunskog profesionalca u čijoj igri i golovima su svi uživali, čak i najveći rivali.