Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.07.2012.

17:59

Prvaci Evrope stigli u Madrid

Fudbaleri i stručni štab Španije doputovali su iz Kijeva u Madrid, gde ih očekuje velika "ulična žurka" i proslava odbrane titule prvaka Evrope.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Nakon sletanja na aerodrom Barahas, prvi iz aviona na kojem je bila ispisana poruka "ponosni na našu ekipu", izašli su kapiten Iker Kasiljas i selektor Visente del Boske.

Kasiljas je nosio crvenu majicu sa natpisom "Šampioni Evrope", a u rukama je držao pehar koji je "furija" osvojila i pre četiri godine. Španija je u finalu EP u Kijevu deklasirala Italiju sa 4:0.

Igrače i stručni štab prvo će primiti španski kralj Huan Karlos, a potom će kompletna ekipa u otvorenom autobusu na sprat "prokrstariti" ulicama Madrida i slaviti sa navijačima.

Krajnje odredište ove šampionske ture biće trg Sibeles, gde španski navijači tradicionalno slave velike sportske uspehe. "Srećni smo i zadovoljni zbog ovog uspeha. Bilo je teško, ali na kraju smo uspeli. Drago nam je jer smo usrećili celu naciju", kazao je Kasiljas.

"Lažni" napadač Španije Sesk Fabregas priznao je da ga je stigao umor.

"Slavili smo cele noći, veoma smo srećni. Ipak, ono najbolje nas tek čeka", naveo je Fabregas.

Fudbaler sredine terena Ćabi Alonso kazao je da je ekipa spremna za žurku.

"Zaslužili smo ovu titulu. Bili smo veoma ambiciozni i pokazali smo svu svoju snagu. Dobro smo, srećni smo, drago nam je što smo kod kuće i sada ćemo da uživamo sa našim navijačima", rekao je Alonso.

Nove-stare evropske šampione i aktuelne svetske prvake na aerodromu je dočekalo više od 50 novinarskih ekipa. Prenos sinoćnje finale EP sa Italijom, gledalo je 15.481.000 ljudi, odnosno 83,4 odsto televizijske publike u Španiji, što je apsolutni rekord te zemlje kada su u pitanju fudbalske utakmice.

Pored toga, zabeleženo je i rekordnih 16,5 miliona poruka na društvenoj mreži Tviter dok je trajala utakmica. Pobedom nad Italijom, selekcija Španije postala je prva ekipa koja je osvojila tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima i prvi tim koji je odbranio titulu na EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d