Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2012.

12:22

EURO ima odličnu gledanost u SAD

Američki ESPN saopšto je da je gledanost Evropskot prvenstva u Ukrajini i Poljskoj u Sjedinjenim Državama dvostruko veća u odnosu na ono iz 2008. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Utakmice grupne faze šampionata, ukupno 24, u SAD je u proseku gledalo više od milion gledalaca, što je impresivan rast u odnosu na šampionat odigran u Austriji i Švajcarskoj, kada je prosek iznosio 552.000 gledalaca.

Najgledanija utakmica prve faze bio je derbi C grupe između Italije i Španije 1:1, koju je posmatralo 2.133.000 gledalaca u SAD, što je manje samo od finala prethodnog prvenstva.

Najveća gledanost je na istočnoj obali, u Njujorku i Majamiju, gde se utakmice emituju u ranim popodnevnim satima.

Ujedno, ESPN saopštava da je porasla i prodaja digitalnog paketa na španskom jeziku, što se povezuje sa Evropskim prvenstvom.

Procena te televizije je da će gledanost dodarno skočiti od četvrtfinala, a očekuje se da će novi rekord biti postavljeni tokom prenosa utakmica Španija – Francuska i Italija – Engleska.

Najgledaniji fudbalski prenos u Americi bila je finalna utakmica Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010, između Španije i Holandije koju je posmatralo 15,5 miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve