Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2012.

11:03

Hrvati divljali, maltretirali Srbe

Posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, hrvatski navijači svoj bes su ispoljili divljanjem širom Evrope, prenosi index.hr.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Velikih nereda bilo je u Mostaru, Lucernu i Beču, gde su, prema navodima medija, napadnuti i srpski državljani Miodrag Jovanović i njegov sin, i sve zbog toga što je dete na sebi imalo dres Crvene zvezde.

Mediji u Hrvatskoj se za detalje incidenta u Beču pozivaju na srpski "Alo", koji je preneo izjavu napadnutog Jovanovića da su huligani njegovom sinu skinuli dres i potom urinirali po njemu, kao i da su mu pretili da će mu oteti dete.

Mali je plakao iz sveg glasa, a ja sam uzalud pokušao da pozovem pomoć“, rekao je Jovanović i istakao da su njima dvojici u pomoć priskočila četvorica mladića, jedan Srbin, državljanin Bosne i Hercegovine, Italijan i Francuz, koji su kasnije zaradili prekršajne prijave zbog fizičkog obračuna sa hrvatskim navijačima.

To, inače, nije bio jedini incident sa hrvatskim navijačima u Beču, a viđeno ih je još u nekim gradovima. Tako su se oni navijači hrvatske reprezentacije u Mostaru potukli sa policijom, koja je morala da upotrebi i suzavac da bi ih rasterala.

Navijača je bilo oko 200, koji su počeli da napadaju mali broj policijskih snaga svim predmetima koji su im se našli pri ruci. Pošto ih suzavac nije rasterao, oni su specijalce zasuli kamenjem, bocama, saobraćajnim znakovima, gajbama i drugim tvrdim predmetima. Kada je policijskim snagama došla pomoć, ponovo je bačen suzavac, a uhapšeno je sedam osoba, dok je nekoliko policajaca povređeno. Huligani su napravili veliku štetu na reklamnim panoima i autombuskim stanicama.

Hrvatski huligani su napravili nerede i u švajcarskom Lucernu, gde su zajedno sa španskim i italijanskim navijačima gledali prenos, a bilo ih je oko 300. Stvari su izmakle kontroli kada su se obe utakmice završile, a Hrvati su tada počeli da Špance i Italijane gađaju stolicama i stolovima, a navodno su bacali i bicikle. Policija je upotrebila vodene topove i gumene metke protiv hiligana, a taj sukob je trajao do posle ponoći.

Hrvatski navijači su, inače, u centru pažnje još od početka Evropskog prvenstva, pošto su bili vinovnici nekoliko tuča, kako u gradovima gde su utakmice igrane, tako i na stadionima. Hrvatski fudbalski savez već je dosta kažnjen zbog njihovih izgreda, a nova kazna očekuje se u utorak, zbog rasizma, i sigurno je da će biti drastična.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu