Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 24.09.2017.

10:31

Ragbisti Rada nastavili dominaciju

Ragbisti Rada potvrdili su dominaciju na ovim prostorima i osvojili "duplu krunu" – titulu u nacionalnom takmičenju, ali i u ligi Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Ragbisti Rada nastavili dominaciju
Mirko Rankoviæ – jedan od najboljih igraèa u ligi sa peharima (Foto: Privatna arhiva)

Rad je u poslednjoj utakmici savladao Crvenu zvezdu u derbiju rezultatom 43:17 i tako zaokružio sezonu u kojoj je doživeo samo jedan poraz.

Duel je odigran pod reflektorima stadiona ‘Kralj Petar I’ na Banjici i, iako su ‘Građevinari’ već obezbedili prvo mesto pre susreta, odigrali su još jednu dobru partiju.

Utakmicu je sjajno otvorio RK Rad esejem Kapora u šestom minutu koji je uspešno transformisao Babić za 7:0. Usledila je slična situacija tri minuta kasnije – esej Živanovića i novi pogodak Babića za 14:0. Domaćin je nastavio da "gazi" i do finiša poluvremena imao nedostižnih 29:0.

Zvezda je pred kraj prvog dela smanjila prednost, potom drugog poluvreme otvorila esejem, ali je ekspresno odgovorio Mirko Ranković koji otklanja sve dileme oko pobednika.

Takmičenje je završeno susretom Vukova i Partizana u Nikšiću, koju je domaćin dobio sa 33:20, posle čega je nastala zanimljiva situacija. ‘Crno-beli’ su bolje rangirani od ‘večitog rivala’ u domaćem takmičenju, ali je Zvezda bolje plasirana na kraju lige Srbije i Crne Gore.

Partizan je na poluvremenu imao šest poena viška, ali je zbog kratke klupe usledio preokret Vukova i drugo mesto u prvenstvu u kojem prvi put učestvuje. Na startu nastavka su se primakli, Partizan je uzvratio, ali su Crnogorci imali više koncentracije u samom finišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve