Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 24.10.2011.

09:27

Ragbi 13: Poraz Srbije od Italije

Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je u utakmici drugog kola kvalifikacija za Svetski kup od Italije u Beogradu rezultatom 52:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijanski tim, sastavljen od profesionalnih igrača koji nastupaju u najjačim ligama Australije ostvarili su i drugu pobedu u kvalifikacijama, pa će njihov meč protiv Libana naredne subote, takođe u Beogradu, odlučivati o poslednjem učesniku Svetskog kupa 2013. godine u Engleskoj i Velsu.

Reprezentativci Srbije su znatno popravili utisak u odnosu na prošlonedeljni duel u Tripoliju, pa su prikazavši igru i iznad očekivanja, pružili dostojan otpor velikom favoritu. Jedini esej za Srbiju postigao je Zoran Pešić, dok je precizan šut za dodatna dva poena uputio Adam Nedić. U italijanskom sastavu istakao se Entoni Miničelo, najbolji igrač sveta pre šest godina, postigavši het-trik. Najviše poena, ipak, postigao je Džošua Manatelo, koji je jednom eseju dodao i osam golova za ukupno 20 poena.

Reprezentativci Srbije su posle uvodnih minuta brzo zaboravili na prekomerni respekt prema protivniku, pa su Italijani sve svoje poene ostvarili posle teško izgrađenih akcija. Poslednjih 15 minuta su bili najbolji period igra našeg tima, međutim, velika inicijativa nije urodila novim poenima.

Naredni susret naša reprezentacija igra protiv Rusije, u subotu od 12 časova na stadionu Nastavnog centra “Makiš”, dok je potom na programu odlučujući susret kvalifikacija između Italije i Libana. Cilj koji je naš tim postavio pre početka takmičenja i jeste bila pobeda protiv reprezentacije Rusije, jer su selekcije ostala dva učesnika, sastavljena isključivo od profesionalnih igrača iz njihove dijaspore u Australiji, bili veliki favoriti od samog starta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu