Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 25.09.2017.

14:43

EURO: Futsaleri traže poslednji korak ka Sloveniji

Futsal reprezentacija Srbije u utorak od 18.30 u niškom ‘Čairu’ dočekuje selekciju Češke u revanš meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

EURO: Futsaleri traže poslednji korak ka Sloveniji
Starsportphoto

‘Orlovi’ su u prvom meču u gostima savladali Čehe rezultatom 4:3 i napravili veliki korak ka kontinentalnom takmičenju.

Selektor Goran Ivančić ističe da tim neće promeniti filozofiju, već će uvek pokušavati da zatrese mrežu rivala.

"Napadamo i dalje kao i uvek, ja ne volim da se branimo...volim da igramo na gol više, to naravno ne znači da ćemo ići svim snagama, da nećemo razmišljati o odbrani...ali mislim da imamo lepu prednost i za sada kako stvari stoje mislim da možemo da kažemo da imamo lepu šansu. Realno, pre prve utakmice da nam je neko ponudio taj rezultat, oberučke bismo ga prihvatili. Imamo sigurno punu halu, domaći teren, mislim da su šanse na našoj strani i da se ovoga puta mi pitamo", rekao je Ivančić i nastavio.

"Iskreno, očekujem punu halu. Pre nekih 13-14 godina ja sam radio u Nišu, dve godine sam bio tu, znam kakva je niška publika i očekujem veliku podršku. Biće nam veoma neophodna jer puno toga možemo da dobijemo, ali i da izgubimo. Iskreno verujem da će biti puna hala i ovom prilikom pozivam sve gledaoce da dođu da nam pomognu".

Iako je zdravstveni bilans dobar, jedino je pitanje da li će igrati kapiten Marko Perić, koji se kasnije priključio saigračima.

"Imali smo neke sitne povrede, ali mislim da će sve to biti okej do utorka. Kapiten Perić nam se tek danas pridružuje, sinoć je imao utakmicu, tako da imamo još dva dana da pripremimo neke stvari koje su nam ostalei mislim da ćemo biti svi spremni", dodao je selektor Srbije.

Marko Pršić je bio izuzetno zadovoljan kada je čuo da će susret biti odigran u Nišu i očekuje veliku podršku publike.

"Mislim da ćemo ostvariti pobedu na ovom drugom susretu, kao što smo to uradili u Češkoj. Možda smo u prvih pet-šest minuta te utakmice bili malo i u grču. Na neki način su se odmeravale snage, međutim mi igrači smo kasnije pričali međusobno i osetili smo se nadmoćnim. Mislim da ćemo to pokazati i u ovoj drugoj utakmici. Ova organizacija utakmice u Nišu je veliki plus za futsal i za sam grad. Posle toliko godina smo ovde i Niš je ponovo grad futsala. Siguran sam da će poseta biti izuzetna i svi zamo kakve su Nišlije i taj južnački temperament", kazao je Pršić.

Slično razmišlja i Nenad Krstić.

"Idemo na pobedu, igramo kod kuće i zaista bi bilo glupo da se branimo pred punom halom. Nadam se da će hala biti puna, da ćemo pobediti i da ćemo na kraju svi slaviti".

Miloš Simić ističe da posao još nije završen.

"Idemo na pobedu! Mislim da je teško 40 minuta čuvati rezultat i smatram da smo kvalitetniji tim od Češke, što smo pokazali i tamo. Značiće nam podrška, mislim da će biti puna hala jer je Niš grad futsala, grad sporta i siguran sam da bi na bilo kom sportu publika bila prisutna u velikom broju. Spremni dočekujemo duel sa Česima, pola poslo smo odradili tamo, ali nas očekuje drugo poluvreme", zaključio je Simić.

Prvenstvo Evrope igra se u Sloveniji od 31. do 10. februara naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve