Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 26.09.2017.

18:00

Teksašani klečali pre himne – Tramp: Napredak

Igrači Dalas Kaubojsa, treneri i vlasnik Džeri Džons kleknuli su pre himne uoči utakmice sa Arizona Kardinalsima, u znak protesta protiv Donalda Trampa.

Izvor: B92

Autor:B92

Teksašani klečali pre himne – Tramp: Napredak
Foto: Getty images

Publika na stadionu u Finiksu je zviždala, pre nego što su igrači ustali, zagrlili se i odslušali himnu.

Igrači Kardinalsa su takođe stajali zagrljeni tokom himne, ai nisu klečali pre intoniranja.

"Zviždanje na utakmici, kada je ceo klub kleknuo su bili najglasniji koje sam ikada čuo. Ali, iako je Dalas kleknuo kao tim, ustali su zbog naše himne. Napravljen je veliki napredak, svi volimo našu zemlju", naveo je Tramp na Tviteru.

Više igrača iz NFL lige predvođeni kvorterbekom Kolinom Kapernikom, kleči, sedi ili drži podignutu pesnicu tokom izvođenja himne iz protesta prema načinu na koji policija tretira Afroamerikance i socijalne nepravde.

Tramp je u petak rekao da bi fudbaleri iz NFL lige koji nisu stajali tokom intoniranja američke himne trebalo da budu otpušteni ili suspendovani, pošto su klečnjem pokazali "totalno nepoštovanje" za američko nasleđe.

Tokom rasprostranjenih protesta za vikend, sportisti su uoči svojih utakmica klečali ili su ostajali u svlačionicama za vreme himne.

Vlasnik Dalas Kaubojsa je jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su donirali novac za Trampovu inauguraciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve