Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 05.05.2017.

09:47

Američki fudbal: Odlučujući meč za juniore Srbije

Juniorska reprezentacije Srbije igraće u subotu 6. maja u Beogradu kvalifikacioni meč za plasman na evropsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Italije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Američki fudbal: Odlučujući meč za juniore Srbije
Foto: Press SAAF

Pobednik te utakmice plasiraće se na šampionat Evrope koji se održava u Parizu od 14. do 16. jula.

Aktuelni nezvanični prvaci Balkana pripreme za „veliki duel” počeli su 1. aprila, kada je najpre bio organizovana proba potencijalnih reprezentativaca, na koji je bilo pozvano preko 80 igrača širom Srbije. Nakon provere njihovog napretka tokom zimskog pripremnog perioda, određen je širi spisak od 55 igrača koji su pozvani na kamp u Karataš, da bi na kraju stručni štab imenovao 45 igrača koji će braniti boje Srbije u kvalifikacionom meču.

Šef stručnog štaba Kosta Stojaković rekao je da se tokom priprema, pored kondicije i taktike, sprovodila i edukacija o ishrani, načinu treninga, o tehnici treninga mladih igrača budućih sportista, a u vezi s predstojećim duelom ostao je uzdržan.

"Uradili smo veliki posao, a videćemo da li je to dovoljno da nas odvede na evropsko prvenstvo u Pariz. Mi smo, kao i uvek, učinili sve da ove mlade momke pripremimo za važan meč. Timski duh, pomoć saigračima i vaspitanje stvari su koje ovim mladićima ne treba buditi i graditi jer oni to već poseduju. Uveren sam da će u subotu dati sve od sebe", istakao je glavni trener juniorskog nacionalnog tima.

Srpska asocijacija američkog fudbala je, kao najbolje rangirana nacionalna selekcija, dobila organizaciju kvalifikacionog turnira koji je trebalo da se održi od 5. do 7. maja u Beogradu i na kojem je trebalo da učestvuju i reprezentacije Mađarske i Rusije. Međutim, juniorska selekcija Rusije odustala je od učešća iz finansijskih, a mađarska ekipa iz tehničkih razloga, zbog čega će biti odigrana samo jedna utakmica.

Trinaesto juniorsko evropsko prvenstvo održaće se u francuskoj prestonici, a za titulu šampiona boriće se domaćin Francuska, branilac pehara Austrija, i dva pobednika kvalifikacionih mečeva. Na drugom turniru, koji se održava u Nemačkoj početkom juna, za put u Pariz takmičiće se domaćin Nemačka, zatim Holandija, Španija i Švajcarska.

Utakmica protiv Italije igraće se 6. maja na stadionu FK BASK od 17.30 časova te ovom prilikom Srpska asocijacija američkog fudbala poziva sve navijače da dođu i podrže naše momke u borbi za učešće na prvenstvu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve