Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 05.01.2017.

13:49

Amerikanac Brent Barns novi glavni trener Vukova

Brent Barns, američki fudbalski stručnjak, predvodiće najtrofejniji srpski klub i aktuelne vicešampione Srbije u nastupajućoj sezoni.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Amerikanac Brent Barns novi glavni trener Vukova
vukovi.org

Očekuje se da se Barns pridruži Beograđanima početkom februara.

Brent Barns (eng. Brent Barnes) iza sebe ima 15 godina trenerskog iskustva.

Reč je o jedinstvenom svestranom treneru koji se tokom karijere jednako uspešno dokazao i kao ofanzivni i kao defanzivni koordinator. Naročito se istakao u regrutovanju mladih sportista u raznim školama – od akademskih nacionalnih univerziteta do regionalnih koledža i srednjih škola. Dosledno je i merljivo unapređivao učinak igrača i timova s kojima je radio, uspešno prilagođavajući svoj program svakoj ekipi pojedinačno.

Povodom dolaska u Beograd i Vukove, Brent Barns je izjavio:

„Veoma sam uzbuđen imenovanjem za glavnog trenera ekipe SBB Vukovi. Radujem se susretu s timom i stručnim štabom, s kojima ću početi da radim početkom februara. Vukovi su imali puno uspeha u prošlosti i nadam se da ćemo se na tom temelju nadograđivati. Srećan sam što ću se pridružiti tako istaknutom timu”.

U svojoj biografiji ima upisan trenerski staž na univerzitetima Montkler, Redlands, Čikago, Sajmon Frejzer (Kanada), Alfred, kao i na koledžima Jutika, Midlberi, Rouds… Radio je kao ofanzivni, defanzivni koordinator, trener kvoterbekova, lajnbekera, specijalnih timova, raning-bekova, vajd-risivera i slično. Poslednja stanica pre dolaska u Vukove bio mu je Univerzitet Milikin, gde je bio ofanzivni koordinator i trener kvoterbekova.

Podsetimo, SBB Vukovi su najpre sklopili dogovor o povratku Amerikanca Kirka Mastromatea, koji je bio glavni trener u jednoj od njihovih najuspešnijih sezona 2014. godine, ali zbog privatnih razloga, ta saradnja neće biti sprovedena.

Ekipi će se priključiti Dvejn Brejdi, dvedesetpetogodišnji igrač ekipe Murray State Racers, koji u osnovi igra na poziciji raning-beka, dok će kvoterbek Džon Uribe igrati i naredne godine u beogradskoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve