Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 25.12.2016.

18:18

NFL: Baksuzni Rejdersi, prvenac Braunsa

Protekli vikend u NFL doneo je nekoliko šokantnih dešavanja, a u centru pažnje su bili Ouklend Rejdersi.

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Baksuzni Rejdersi, prvenac Braunsa
Foto: Getty images

Oni su definitivni gubitnici 15. vikenda uprkos pobedi nad Koltsima 33:25. Ouklend je dva vikenda pred plej-of ostao bez svog ključnog igrača Derika Kara, koji je slomio fibulu.

Božićni poklon dobili su Braunsi, šokirali su Čardžerse 20:17 za prvu pobedu u sezoni. Junak je bio Ijzea Krovel sa dva tačdauna trčanjem.

Teksansi su osvojili diviziju Jug AFC-a pobedom nad Bengalsima 12:10. Tom Sevidž je bacio 176 jardi u prvom NFL startu u karijeri, dok je Brendon Lafel istrčao 130 uz tačdaun.

Dolfinsi su nadigrali divizijskog rivala Bilse 34:31 fild-golom Endruga Frenksa u produžetku za veliki korak ka prvom plej-ofu od 2008.

Petsi su deklasirali Džetse 41:3 uz tri tačdauna Toma Brejdija, pa su na pobedu od prednosti domaćeg terena u AFC konferenciji.

Džeguarsi su uništili Tajtense, ne samo što su ih razbili 38:17, već su slomili nogu i kvorterbeku rivala Markusu Marioti. Blejk Bortles imao je 325 jardi i TD za prvu pobedu Džegsa posle devet poraza u nizu.

Aron Rodžers bacio je četiri tačdauna i 347 jardi, Džordi Nelson uhvatio dva uz 154 jarde, za pobedu Pekersa nad Minesotom 38:25 i nastavak borbe za doigravanje.

Redskinsi su nadigrali Berse 41:21 uz tri tačdauna Kirka Kazinsa, od čega dva trčanjem, čime je tim iz Vašington ostao u igri za plej-of.

Met Rajan sa dva i Tevin Kolmen sa jednim tačdaunom predvodili su Falkonse do velike pobede nad Pantersima 33:16 za korak ka osvajanju Južne divizije NFC.

Bakanirsima blede nade u plej-of posle poraza od Sejntsa 31:24. Razbio ih je Mark Ingram sa dva tačdauna, te ključnim prvim daunom u poslednjem minutu.

Sihoksi su se verovatno oprostili od slobodnog prvog vikenda u plej-ofu, posle poraza od Kardinalsa 34:31. Uzalud je Rasel Vilson bacio četiri tačdauna, dva u poslednja tri minuta za izjednačenje, David Džonson je istrčao tri za Arizonu, a pobedu doneo Čendler Katancaro fild-golom sa 43 jarde u poslednjoj sekundi.

Kolin Kepernik bacio je tačdaun 31 sekundu pre kraja i istrčao pretvaranje za dva poena za prvu pobedu 49ersa posle 11 utakmica. Savladali su komšije Remse 22:21 u Los Anđelesu.

Iglsi su u premijernom meču vikenda dobili velikog rivala Džajantse 24:19 i sprečili ih da se bore za osvajanje divizije, pa će morati u vajld-kard, dok su Kaubojsi osvojili diviziju i domaći teren u plej-ofu. Ilaj Mening je uz 356 jardi i TD bacio i tri presečena pasa.

Petnaesti vikend zatvoriće derbiji između Stilersa i Rejvensa, odnosno Čifsa i Bronkosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve