Nova vest
Tenis

Sreda, 20.11.2019.

14:45

Mari jedva s anonimusom, dubl doneo pobedu Britaniji

Endi Mari je posle preokreta pobedio Tolmana Grikspura sa 2:1 (6:7, 6:4, 7:6) posle skoro tri sata igre.

Izvor: MT/PT

Autor: MT/PT

Mari jedva s anonimusom, dubl doneo pobedu Britaniji
Photo by Clive Brunskill/Getty Images for LTA

Ovim trijumfom Velika Britanija je povela u meču sa Holandijom sa 1-0 u pobedama.

Holandski autsajder odlično je igrao u većem delu meča.

U prvom setu je spasao brejk loptu u osmom gemu i tako uspeo da ovaj deo igre uvede u taj-brejk koji je rešio u svoju korist sa 9:7. U drugom setu Mari se probudio, obojica su razmenili brejkove, ali je za korak ispred bio Britanac – 6:4.

Odlučujući set Grikspur je odlično otvorio, „brejknuo“ trostrukog Grend slem šampiona, a do pobede ga je delilo samo dva gema. Britanski teniser se nije predavao, ribrejkovao protivnika i tek nakon taj-brejka (7:5) uspeo da donese svojoj selekciji prvi poen u ovom duelu.

Činilo se da će Velika Britanija povesti sa 2-0, međutim Dani Evans je uspeo da ispusti pobedu. Evans je imao vođstvo od 1-0 u setovima i prednost brejka u drugom setu (5:4), međutim u odlučujućem gemu je popustio i Hase je vratio brejk.

Hase potom dolazi do izjednačenja posle taj-brejka, a onda u trećem setu lomi Evansa i rezultatom 3:6, 7:5 (5), 6:4 dolazi do pobede. Trijumf Britancijima doneli su Džejmi Mari i Nil Skupski koji su savladali Kolhofa i Rojera.

Tok mečeva Dejvis kup finala pratite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve