Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.07.2014.

20:36

Fred završio sa 'Selesaom'

Brazilac Fred oprostio se od reprezentacije, nakon što su petostruki svetski prvaci kod kuće pretrpeli debakl i završili takmičenje na 4. mestu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

"Vreme je, opraštam se od brazilske reprezentacije. Istina je da poslednje dve utakmice na Mundijalu nismo odigrali dobro. Međutim, nisam ja jedini krivac za neuspeh," rekao je Fred brazilskim novinarima.

Iskusni 30-godišnji fudbaler, trenutno član Fluminensea, bio je žesto kritikovan zbog loših igara nakon što je na šampionatu postigao samo jedan gol.

Prema statističkim podacima, on je na šest mečeva u zbiru bio manje od minuta (52 sekunde) u posedu lopte.

Na prvenstvu u Brazilu uputio je samo devet udaraca, dok su samo četiri išla u okvir gola. Međutim, mnoge statističke kolone napunio je u meču sa Kamerunom, kada je bio strelac, šutirao pet puta i imao „čak“ 28 kontakta sa loptom.

„Svi smo mi ljudi u reprezentaciji. Omanuli smo i nismo bili pravi u poslednje dve utakmice. Svi nose svoj deo sramote i mi moramo prihvatiti odgovornost. Mi smo tim od 23 igrača sa trenerima. Bili smo ovde otvorenog srca, počeli smo zajedno i tako i završili. Ne treba nikog posebno kriviti“, dodao je Fred.

Fred je za reprezentaciju Brazila odigrao 39 utakmica i postigao 18 golova.

Na ovogodišnjem Mundijalu reprezentacija Brazila je u polufinalu pretrpela fijasko od Nemačke (7:1), a u utakmici za 3. mesto u subotu uveče u Braziliji izgubila je od selekcije Holandije sa 3:0.

U velikom finalu večeras od 21 sat u Rio de Žaneiru igraju Nemačka i Argentina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve