JT

Lev: Sudija da zaustavi brutalne Brazilce

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je da sudije moraju da zaštite njegove igrače od brutalih startova brazilskih fudbalera pred duel dva tima na Mundijalu.

Komentari: 38

Brazil i Nemačka se sastaju od 22 časa u Belo Horizonteu u prvom polufinalu Svetskog prvenstva, dok u isto vreme u sredu u Sao Paulu igraju Holandija i Argentina.

Lev je istakao da se nada da će Meksikanad Marko Rodriges dobro odraditi posao i da će se postarati da Brazilci ne prevrše meru.

Brazilcu su na meču sa Kolumbijom u četvrtfinalu, koji su dobili sa 31, napravili 31 faul, tri više nego u pobedi nad Čileom, u poređenju sa samo 29 faulova igrača Nemačke na dve utakmice nokaut faze.

Ovo je borba dva kontinenta, Evrope i Južne Amerike. Brazilci imaju 200 miliona navijača, tako da igramo protiv cele zemlje, što je nešto jedinstveno. Nadam se samo da će sudija Rodriges da uvede red, pošto sam video na poslednjih mečeva da fizička snaga igrača Brazilaca ne može da se poredi sa nečim što viđamo u Evropi. Da su se utakmice igrale u Evropi, nijedan od 22 igrača ne bi završio utakmice“, naglasio je Lev.

Lev je potom istakao da je za dobrobit fudbala važno da se Brazilcima ne dozvoli da igraju oštro kao što im je, kako kaže, do sada bilo dozvoljeno.

Verujem da takvi brutalni startovi moraju da budu zaustavljeni, jer onda nećemo uživati u talentu igrača kao što su Ezil ili Nejmar. Videćemo igrače koji žele da unište svoje protivnike. Na ovom Svetskom prvenstvu sam video da su granice fizičkog kontakta premašene. Samo na meču između Brazila i Kolumbije smo videli pravu borbu, sa velikim brojem faulova na obe strane. Mislim da se fudbal igrao samo 38-39 minuta, a zaista ne verujem da su navijači srećni ako ima toliko prekida, jer to onda više nije dobar meč. Video sam prekršaje koji su zaista opasni, klizeće startove sa strane i od pozadi. Sudije moraju da zaštite igrače“, istakao je Lev.

Nemci i Brazilci su se do sada samo jednom sastali na Svetskim prvenstvima, i to 2002. godine, kada je u finalu Svetskog prvenstva Brazil slavio sa 2:0 i osvojio svoju petu titulu.

prethodna strana 1 / 63 sledeca idi na stranu