Nova vest
Fudbal

Petak, 04.07.2014.

11:25

Silva: Šampion sam na terenu i van njega

Kapiten Brazila Tijago Silva izjavio je da su svi u timu dovoljno mentalno jaki da se izbore sa pritiskom koji nosi četvrtfinalni meč SP sa Kolumbijom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Radimo ono što volimo i mislim da smo u redu sa psihičkog stanovišta. Bilo je mnogo pritiska da pobedimo Čile, znali smo da moramo da damo sve od sebe, ali kada nešto radiš sa mnogo volje i želje, nemoguće je da ne bude i emocija“, rekao je Silva za sajt FIFA.

Ranije tokom nedelje ekipa se sastala sa sportskim psihologom kako bi se što bolje spremila za meč sa Kolumbijom, a Silva je odbacio kritike da nije pravi lider.

“Trener je uz mene, on je šef i podržava me, a ne zanima me šta ljudi spolja govore. Moram da razmišljam samo o svom poslu. Ja sam jednostavno emotivan, ali ne mislim da emocije bilo šta otežavaju. U prošlosti sam uspevao da prebrodim teške trenutke – imao sam tuberkulozu, život mi je visio u vazduhu, ali ja sam šampion na terenu i van njega“, samouveren je štoper PSŽ-a.

Brazil i Kolumbija igraju u petak od 22 sata meč četvrtfinala Mundijala. U međuvremenu, pročitajte analizu Mundijala našeg Vladimira Novakovića – vol. 1; vol. 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve