Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2014.

20:49

Vilja: Igrao bih do 55. godine

Iskusni napadač David Vilja oprostio se od reprezentacije Španije sjajnim golom na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vilja je petom u 36. minutu doneo Furiji prednost protiv Australije, koju je na kraju savladala sa 3:0, ali je ispala sa Mundijala.

"Želeli smo da se oprostimo pobedom. Srećan sam zbog toga što sam postigao prvi gol, ali tužan jer ne ostajemo duže na Mundijalu", rekao je Vilja.

Vilja se nije definitivno oprostio od Furije, ali s obzirom da će karijeru nastaviti u MLS u timu Njujork Sitija, teško je očekivati da će dobiti novi poziv u reprezentaciju.

"Igranje za Španiju je oduvek bio moj san, ali doneo sam odluku da idem u MLS. Igrao bih celog života, ali to nije realno. Želeo bih da igram za Španiju do 55. godine, ali to nije moguće. Najnormalnije je da ovde završim. Nadam se da će neko od nadolazećih generacija oboriti moj rekord. To bi bilo sjajno za reprezentaciju", rekao je Vilja.

Vilja je najbolji strelac španske reprezentacije svih vremena sa 59 golova. Od aktivnih igrača najbliži mu je Fernando Tores sa 38 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve